گزارش بازار این هفته ایسنا به بررسی قیمت کالاهای اساسی در بازار قزوین پرداخته و نوسانات قیمت این کالاها را مورد ارزیابی قرار میدهد.
این هفته قیمت هر کیلو مرغ کشتار روز در بازار قزوین مانند هفتههای گذشته ۸۲ هزار تومان بود. همچنین هر کیلو سینه مرغ ۱۴۴ تا ۱۵۰ هزار تومان و هر کیلو ران مرغ ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان به مشتریان عرضه شد.
علی رمضانپور، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این خصوص گفت: واحدهای مرغداری استان طی مرداد ماه سال جاری ۴ میلیون و ۴۲ هزار قطعه جوجهریزی داشتهاند، این میزان جوجهریزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲ میلیون و ۱۶۷ هزار قطعه بوده، رشد ۸۶ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: میزان جوجهریزی در مرداد ماه سال جاری بالاترین رکورد را در استان ثبت کرده که در طول سالهای گذشته بیسابقه بوده است، از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ۱۶ میلیون و ۵۴۴ هزار قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغداری استان انجام شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: تعداد مرغداریهای نیمچه گوشتی در استان ۴۱۱ واحد است که بیشترین واحدها در شهرستانهای تاکستان و قزوین متمرکز شدهاند، ظرفیت این واحدهای مرغداری ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه است، استان قزوین با تولید بیش از ۷۰ هزار تن گوشت مرغ، علاوه بر تأمین نیاز استان، بخشی از نیاز استانهای البرز و تهران را نیز تأمین میکند.
دلایل گرانی گوشت قرمز
این هفته قیمت گوشت قرمز تا حدودی نسبت به هفتههای گذشته گرانتر شد. قیمت هر کیلو گوشت گوساله بدون چربی به ۵۵۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی بدون چربی به ۵۲۰ هزار تومان رسید. همچنین قیمت هر کیلو سردست منجمد ۳۴۲ هزار تومان و هر کیلو گل سردست منجمد ۳۶۰ هزار تومان است.
افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور در این باره عنوان کرد: مهمترین مشکل تولیدکنندگان دام سبک کمبود نقدینگی است که سرمایه در گردش برای تأمین نهاده مورد نیاز خود ندارند، بانکها در سال جاری تسهیلاتی در این مورد ندادهاند، از سوی دیگر قرار بود وزارت جهاد کشاورزی جهت کمک به دامداران (دامدار کارت) بدهد که با شارژ آن کمکی به تأمین نهاده کند، اما امسال این کارت را شارژ نکردهاند.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به ازای هر دام مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به حساب دامدار کارت واریز میکرد که دامداران بتوانند نهاده مورد نیاز را خریداری کنند، این اقدام سال گذشته انجام شده بود اما امسال تقریباً متوقف شده است، علاوه بر این قرار بود به دامداران نهاده مدتدار بدهند، یعنی پول آن را ۳ تا ۴ ماه دیگر دریافت کنند و بهجای آن گوشت تحویل بگیرند که این کار هم انجام نمیشود.
این مسئول بیان کرد: خرید گوشت از دامداران هم که معمولاً توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام میشد، بهصورت محدود در برخی استانها انجام شد و ادامه نیافت، از سوی دیگر قاچاق دام به کشورهای دیگر هم وجود دارد، کاهش ارزش پول کشور، دام ما را برای آنها ارزان کرده و به این دلیل میل به قاچاق افزایش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور تأکید کرد: مجموعهای از این مشکلات موجب شده تا دامدار دام خود را زودتر از موعد و حتی دام مولد خود را روانه بازار کند، طبق آمار مرکز آمار ایران جمعیت دام سبک کشور هم کم شده است، جمعیت دام سبک نسبت به بهار ۱۴۰۱ حدود ۵ میلیون رأس کم شده است، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت دام سبک نسبت به بهار ۱۴۰۱ حدود ۵ میلیون رأس کم شده و نیز تعداد دامهای مولد هم حدود ۲/۱ میلیون رأس کاهش یافته است، البته بررسیهای میدانی نشان میدهد جمعیت دام کشور بیشتر از آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران و حدود یک سوم (۳۳ درصد) کاهش یافته است.
افزایش هزینههای تولید باعث گرانی گوشت قرمز شده است
منصور پوریان، رئیس شورای تأمینکنندگان دام اظهار کرد: در حال حاضر علت گرانی گوشت، به فراوانی عنصر اصلی که دام زنده است ارتباطی ندارد، بلکه وضعیت موجود در کف بازار، افزایش سرسامآور محصولات مرتبط با تولید گوشت، افزایش هزینههای اجاره و نگهداری محلهای فروش و پرورش دام و حملونقل باعث بالارفتن قیمت تمام شده گوشت برای مصرفکنندگان شده است.
وی ادامه داد: عدهای بیان میکنند گوشت در بازار با کمبود مواجه است، اما این موضوع کاملاً غیرکارشناسی است و صحت ندارد، در بحث عرضه دام زنده یا گوشت هیچ مشکلی وجود ندارد و دام زنده به فراوانی یافت میشود، همچنین دولت برای اینکه مردم بتوانند گوشت به قیمت مناسب تهیه کنند، تصمیم به واردات گرفت که بخشی از آن در انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری بهصورت گرم و منجمد انجام شده است.
رئیس شورای تأمینکنندگان دام تصریح کرد: ایران میتواند از کشورهای آفریقایی گوشت وارد کند، کنیا از تأمینکنندگان گوشت کشورهای حوزه خلیجفارس مانند امارات قطر کویت و عمان نیز به شمار میرود. همچنین قیمت گوشت وارداتی از کنیا بسیار مناسب بوده و از نظر کیفیت نیز رقابتپذیر است، در گذشته بخش قابل توجهی گوشت گوساله از برزیل وارد میشد، اما از آنجا که حملونقل کالا از این کشور به ایران بسیار بالا و زمانبر است، کشور کنیا میتواند جایگزین خوبی برای بازار گوشت گوساله در ایران باشد.
سایتهای ۱۰ گانه پرورش ماهی در قزوین تولید را سه برابر میکند
ماهی یکی از منابع خوب خونسازی بدن است. آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش میدهد و نقش مهمی در پیشگیری از کمخونی ناشی از فقر آهن کودکان دارد. این روزها قیمت ماهی نیز مانند گوشت قرمز سیر صعودی گرفته و این هفته نیز قیمت برخی ماهیها نظیر شیر نیزهای مجدداً افزایش یافت.
محمدحسین عطایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین عنوان کرد: سایتهای ۱۰ گانه پرورش ماهی در استان قزوین ظرفیت تولید ماهی و آبزیان را از ۵ هزار و ۱۰۰ تن در سال گذشته به ۱۵ هزار تن میرساند که ۳ برابر ظرفیت کنونی است، از این سایتها ۹ مورد در حاشیه رودخانه شاهرود الموت و یک سایت در خوزنان شهرستان بوئینزهرا قرار دارد.
وی ادامه داد: هماکنون ۳ سایت در شاهرود و یک سایت در خوزنان در مرحله جذب سرمایهگذار است که انتظار میرود با راهاندازی آنها بتوانیم گامی در راستای افزایش تولیدات شیلات و آبزیپروری برداریم.
قیمت انواع ماهی در بازار قزوین به این شرح است: شیر نیزهای ۱۷۵ تا ۱۸۳ هزار تومان، سالمون ۱۴۹ تا ۱۶۵ هزار تومان، قزلآلا ۱۳۸ تا ۱۴۹ هزار تومان، حلوا ۹۵ تا ۱۱۳ هزار تومان، تن ۹۵ تا ۹۷ هزار تومان، آزاد ۸۵ هزار تومان، قباد ۵۳ تا ۵۸ هزار تومان.
قیمت انواع برنج و حبوبات در بازار قزوین
قیمت انواع برنج در بازار قزوین به این شرح است: علی هاشمی ۹۵ تا ۱۱۵ هزار تومان، دمسیاه دودی ۱۰۵ هزار تومان، صدری هاشمی ۸۵ تا ۱۰۰ هزار تومان، علی کاظمی ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، دودی ۸۵ هزار تومان، طارم ۷۵ هزار تومان، فجر ۵۵ تا ۷۵ هزار تومان، شیرودی ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان، صدری دودی ۷۰ هزار تومان، عنبربو ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان، خوشپخت ۴۰ تا ۶۱ هزار تومان، پاکستانی ۴۰ تا ۵۷ هزار تومان، فریدونکنار ۵۳ هزار تومان، طارم ندا ۵۰ هزار تومان، هندی ۴۲ تا ۵۰ هزار تومان، هومالی ۳۸ هزار تومان، لاشه هاشمی ۴۵ تا ۵۵ هزار تومان، لاشه کاظمی ۴۲ تا ۵۳ هزار تومان.
قیمت انواع حبوباب در بازار قزوین به این شرح است: لوبیا چیتی ۷۰ تا ۹۵ هزار تومان، لوبیا کشاورزی ۷۷ تا ۸۸ هزار تومان، لوبیا سفید ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان، نخود ۵۴ تا ۸۰ هزار تومان، عدس ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان، لوبیا چشمبلبلی ۴۸ تا ۷۰ هزار تومان، ماش ۴۵ تا ۷۰ هزار تومان، لوبیا قرمز ۵۴ تا ۶۸ هزار تومان، لپه ۴۵ تا ۶۵ هزار تومان.
روغن ارزان شد
حسین فرهیدزاده، مدیرعامل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اظهار کرد: بر اساس پیشنهاد سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، بهدنبال روند کاهشی نرخ جهانی روغن خام و همچنین نرخ فروش انواع روغن خام از سوی وزارت جهاد کشاورزی (شرکت بازرگانی دولتی ایران)، کاهش قیمت روغن نباتی اعمال میشود.
وی ادامه داد: بنا بر تصمیمات کارگروه تنظیم بازار، قیمت مصرفکننده انواع روغن نباتی نیمهجامد و مایع در بستهبندیهای مختلف در دامنه ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
قیمت انواع میوه در بازار قزوین
قیمت انواع میوه در بازار قزوین به این شرح است: زغالاخته ۸۰ تا ۱۳۰ هزار تومان، موز ۷۰ تا ۸۵ هزار تومان، آلبالو ۷۰ هزار تومان، انار ۵۰ هزار تومان، گلابی ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان، هلو انجیری ۱۸ تا ۵۰ هزار تومان، شلیل ۱۵ تا ۵۰ هزار تومان، به ۴۰ هزار تومان، انگور بیدانه ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان، انگور شانی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان، هلو و آلو خاکی ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان، آلو بخارا ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان، سیب ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان، نارنگی ۱۵ تا ۳۵ هزار تومان، خیار ۱۶ تا ۳۵ هزار تومان، انجیر ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان، خیار چنبر ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان، طالبی ۱۵ تا ۲۲ هزار تومان، خربزه ۱۳ تا ۲۰ هزار تومان، هندوانه ۷ تا ۸ هزار تومان.
قیمت انواع کالاهای صیفی در بازار قزوین
قیمت انواع کالاهای صیفی در بازار قزوین به این شرح است: سیبزمینی ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، پیاز و گوجهفرنگی ۸ تا ۱۵ هزار تومان، گوجه گیلاسی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان، سیر ۴۰ تا ۸۰ هزار تومان، بادمجان و فلفلدلمه ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان، کدو ۱۸ تا ۲۵ هزار تومان، هویج ۷ تا ۱۰ هزار تومان، فلفل شیرین ۵۰ هزار تومان، بامیه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، کرفس و لوبیاسبز ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان، لیموترش ۱۶ تا ۴۰ هزار تومان، کاهو ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان، گلکلم ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان، برگکلم بنفش ۲۵ هزار تومان، برگکلم سفید ۲۰ هزار تومان.
روند نرخ تورم در قزوین کاهشی است
امیر خلیلیخواه، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین درخصوص نرخ تورم در استان قزوین، اظهار کرد: نرخ تورم ماهانه در کشور ۲ درصد و در قزوین ۱/۴ درصد بوده که بر اساس آمارهای موجود، روند تورم ماهانه این استان کاهنده است. بخش کشاورزی ۱۴ درصد، خدمات ۳۵ درصد و صنعت نیز ۵۱ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی (اقتصادی) این استان را به خود اختصاص دادهاند. شاخص تورم کشور در سال ۱۴۰۰ برابر ۱۰۰ بود که این شاخص در تیر ماه سال جاری به ۱۹۳ در کشور و ۱۹۵/۳ در قزوین رسیده است.
انتهای پیام