حجت الاسلام مهدی فاطمی پور در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به وضعیت حجاب در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: حجاب یک موضوع چند وجهی است. علت اینکه برخی حجاب را رعایت نمیکنند و یا اینکه حجاب کمرنگی دارند این است که هنوز برایشان جا نیفتاده است که چرا باید حجاب را رعایت کنند در واقع این گروه از افراد یا حجاب را قبول ندارند و یا به عنوان یک دستور دینی نمیپذیرند و حتی ممکن است قبول کنند این موضوع یک دستور دینی است اما رعایت آن الزامی نیست. در این راستا مطالعات اجتماعی صورت گرفته است که بر آن اساس سئوالاتی از مردم در رابطه با اهمیت حجاب پرسیده شده است، اغلب آنها اعتقاد داشتند که حجاب خوب است اما صرفا باید آن را در امر نیایش و زیارت رعایت کرد. بنابراین یکی از چالشهای حوزه حجاب ذهنیتهای افراد است ما باید ذهنیتها را اصلاح کنیم و پاسخ سئوالات را بدهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ما معتقد هستیم باید با افرادی که در حوزه حجاب بحث دارند، حرف زد تا بفهمیم چالششان در این زمینه مذهبی است و یا سیاسی، رفتاری و یا اعتقادی است؟ بر اساس هر کدام از این چالشها ورود کرده و مشکل را حل کنیم. مثلا ما جمع اندکی در جامعه داریم که اصلا اعتقادی به حجاب ندارند کاملا قبول دارند حجاب یک موضوع دینی است، اما تاکید میکنند که من میخواهم با بی حجابی اعتراض خود را به شرایط بیان کنم این افراد یک خطای شناختی پیدا کردند و احساس میکنند با این رفتار یک ضربهای به حاکمیت خواهند زد. باید با این افراد جور دیگری صحبت کرده و برای آنها تبیین کنیم که این رفتار آنها چه آثار اجتماعی و خانوادگی دارد.
معاون سیاسی فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها ادامه داد: ما در بسیاری از برنامههای خود سعی میکنیم دانشجویانی که حجاب را قبول دارند و رعایت میکنند را به خودباوری برسانیم تا احساس کنش مثبتی داشته باشند و در زمینه مباحث حجاب ورود کرده و با دانشجویان دیگر صحبت کنند. بنابراین به جای اینکه حاکمیت بطور رسمی با افراد کمحجاب صحبت کند بهتر است شرایطی فراهم شود تا افرادی که حجاب را قبول دارند به صورت غیر رسمی در جمع دوستانه، هم کلاسیها، خوابگاهها و سایر محیطهای دانشجویی در این زمینه صحبت کرده و رایزنی کنند تا تنشی هم ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه از وضعیت حجاب در دانشگاهها راضی نیستیم افزود: دانشگاه تافته جدا بافته از جامعه نیست و بخشی از جامعه است. موضوع حجاب طبیعتا وقتی مورد بحث قرار میگیرد باید آن را در کل جامعه بررسی کرد اما در مجموع وضعیت حجاب ما در درون دانشگاهها بهتر از بیرون دانشگاه است پس رعایت حجاب به صورت کلان در دانشگاهها بیشتر اتفاق میافتد. البته ممکن است عنوان شود که برخی دانشکدهها وضعیت مناسبی از نظر رعایت حجاب ندارند، اما ما کلان آموزش عالی را بررسی میکنیم.
معاون سیاسی فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: اگرچه کنترل حجاب در دانشگاهها راحت اتفاق میافتد اما ما معتقد هستیم تنها بخش اندکی از رعایت حجاب با کنترل قانونی ارتباط دارد. بخش بسیاری از آن کنترل فرهنگی و ذهنی افراد است. چرا که اگر رعایت حجاب در دانشگاهها به دلیل کنترل قانونی باشد دانشجویان بعد از ورود یا خروج از درب دانشگاه حجاب خود را بر میدارند.
فاطمی پور با بیان اینکه برنامههای ما در حوزه حجاب در دانشگاهها "فرهنگی" است، گفت: مسائل زنان یکی از مباحث اصلی است که در دورههای آموزشی نهاد رهبری در دانشگاهها مطرح میشود؛ بر این اساس ما حجاب را در حوزه مسائل زنان بررسی میکنیم تا پذیرش از سوی مخاطبان نیز راحتتر اتفاق بیفتد.
انتهای پیام