عضو هیئت رئیسه شورای شهر تأکید کرد

لزوم استفاده از چراغ خورشیدی در بوستان‌های تهران

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران یکی از راه‌های کاهش مصرف انرژی برای روشنایی بوستان‌ها را استفاده از چراغ روشنایی مبتنی بر سولار (خورشیدی) دانست و گفت: متاسفانه آمارهای ارائه شده در این خصوص قابل قبول نیست و عمده دلیل عدم استفاده از پایه سولار در بوستان ها نگهداشت آن است.

سوده نجفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به الزام شهرداری به استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیر در شهر تهران، افزود: بر اساس برنامه پنج‌ساله دوم، شهرداری تهران باید حداقل پنج درصد از میزان مصرف انرژی در کل پارک‌ها و بوستان‌های عمومی شهر، انرژی‌های نو و تجدیدپذیر را به همان میزان جایگزین و در پایان برنامه این میزان به ۲۰ درصد افزایش یابد.

وی ادامه داد: این مصوبه در سال ۹۴ به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسیده و تنها محدود به بوستان ها نیست؛ بلکه بر انرژی مورد نیاز برای روشنایی کل تابلوهای تبلیغاتی، ایستگاه‌های اتوبوس، پایانه‌های مسافربری اتوبوسرانی و تاکسیرانی، چراغ‌ها و علائم راهنمایی و رانندگی، ایستگاه‌های شارژ موتورسیکلت‌های برقی، میادین میوه و تره‌بار، سرویس‌های بهداشتی عمومی، غرفه‌های بازیافت و آرامستان‌ها از طریق انرژی‌های نو و تجدیدپذیر اشاره کرده است.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: افزایش مصرف انرژی به ویژه برق و آثار زیان بار استفاده از منابع انرژی های فسیلی بر محیط زیست یکی از دلایل استفاده از انرژی های تجدید پذیر می باشد و باید با استفاده از این ظرفیت و تکنولوژی بخشی از انرژی مورد نیاز شهر را تأمین کرد.

 نجفی گفت: در برخی از بازدیدهایی که از مناطق و محلات شهر تهران داشته‌ایم، شهروندان نسبت به خاموشی بوستان ها و عدم وجود روشنایی در آن اعتراض داشتند که یکی از علت های خاموشی را می توان کمبود برق برای تامین انرژی مورد نیاز جهت روشنایی نام برد که با توجه به مصوبه شورای شهر و برخی از اسناد بالا دستی برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک جهت تامین انرژی مورد نیاز در شهر تهران، این انتظار می‌رود که شهرداری تهران به ویژه سازمان بوستان‌ها نسبت به استفاده از انرژی خورشیدی اقدام کند.

وی با اشاره به اقدام سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری برای کاهش مصرف انرژی، اظهار کرد: لامپ بوستان‌ها به لامپ های LED تبدیل شده است که قطعا در میزان روشنایی و مصرف انرژی تاثیر دارد؛ اما باید تلاش کرد تا در حد امکان مصرف انرژی را کاهش داد که یکی از راه‌های کاهش مصرف انرژی برای روشنایی بوستان‌ها،  استفاده از چراغ روشنایی مبتنی بر سولار (خورشیدی) می باشد که متاسفانه آمارهای ارائه شده در این خصوص قابل قبول نیست که عمده دلیل عدم استفاده از پایه سولار در بوستان ها نگهداشت آن است و برابر گزارشی که دریافت کردم معتقد هستند که تجهیز و نگهداری این پایه ها مرقون به صرفه نمی باشد.

نجفی ادامه داد: یکی از برنامه هایی که اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک در شهر تهران در حال پیگیری است، احداث نیروگاه های خورشیدی می باشد که بر اساس آمار ارائه شده ۵۸ نیروگاه برای تامین برق بخشی از ساختمان های شهرداری در شهر تهران وجود دارد که از این تعداد ۱۰ نیروگاه متعلق به بوستان ها است. امیدواریم شهرداری تهران بر اساس تکالیف خود در این حوزه با احداث نیروگاه های بیشتر در شهر تهران به ویژه بوستان ها بتواند ضمن کمک به محیط زیست، بخشی از انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند.

به گزارش ایسنا، پایه چراغ سولار یکی از منابع روشنایی است که به وسیله پنل خورشیدی در بالای یک پایه قرار می گیرد و خیابان ها، اتوبان‌ها و جاده های شهر را در ساعات تاریکی، روشنایی می بخشد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402061006664
  • خبرنگار : 71368