تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان معتبرترین تور دوچرخهسواری ایران و قدیمیترین تور دوچرخه سواری در قاره آسیا بهشمار میآید که همه ساله در اواخر بهار در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل زیر نظارت فدراسیون بینالمللی دوچرخهسواری (UCI) برگزار میشود. نخستین دوره این رقابتها در سال ۱۳۶۵ در سطح ملی و با حضور تیمهای ایرانی برگزار شده بود.
سیوششمین دوره تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان، ۵ تا ۹ شهریورماه با حضور ۱۵ تیم داخلی و خارجی به میزبانی سه استان، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و اردبیل برگزار شد.
تیمهای مس سونگون ایران، کانتیننتال تایلند، پلی ژن مالزی، ماتریکس ژاپن، پروجکت عراق، کلاپای اندونزی، روجای تایلند، آلماتی قزاقستان، یونیورس هلند، فری مغولستان، تیم ملی عراق، ویکوریا فیلیپین، وینو قزاقستان، تیم ملی ایران و تایانیود چین در این دوره از تور حضور داشتند.
مرحله اول:
مرحله نخست این تور، از ساعت ۹ روز یکشنبه ۵ شهریورماه با حضور ۸۲ رکابزن در پارک ائلگلی تبریز آغاز شد.
رکابزنان مسیر ۱۵۳/۸ کیلومتری تبریز تا ارومیه را طی کردند، شرکتکنندگان در طول این مسیر با استقبال شهرستانهای مختلف روبه رو شدند و با عبور از پل میان گذر دریاچهی نیمه جان ارومیه به شهر ارومیه رسیدند.
در پایان این مرحله، لوکاس کریستنسن از روجای تایلند به عنوان قهرمانی دست یافت، جاری اشتراوش از یونیورس هلند نائب قهرمان شد و مهدی سهرابی از تیم دوچرخه سواری عراق بر سکوی سوم ایستاد.
الکساندر کلنترف از ویکتوریا فیلیپین موفق به کسب عنوان بهترین رکابزن جوان و پیراهن سفید شد.
مهدی سهرابی از دوچرخهسواری عراق پیراهن سبز امتیازی را از آن خود کرد.
بوئیک جاکوب یونیورس هلند پیراهن قرمز رنگ کوهستان را بر تن کرد.
لوکاس کریستنسن از روجای تایلند پیراهن طلایی را بر تن کرد.
این مرحله با بهترین نتیجه تیمی یونیورسال هلند به اتمام رسید.
مرحله دوم:
دومین مرحله این دوره از تور ایران-آذربایجان، با حضور ۸۱ رکابزن از ساعت ۹ صبح دوشنبه ۶ شهریورماه در پارک ائلگلی تبریز، آغاز شد.
شرکتکنندگان در این مرحله مسیر ۱۴۸/۹ کیلومتری تبریز تا جلفا را رکاب زدند و در پایان مرحله دوم لوکاس کاریستنسن از تیم روجای تایلند موفق به کسب عنوان قهرمانی شد.
علی لبیب از مس سونگون ایران بر مقام نائب قهرمانی نائل شد و ساراووت از کونتینیا تایلند جایگاه سوم را به خود اختصاص داد.
علی لبیب از مس سونگون ایران به عنوان بهترین دوچرخه سوار جوان پیراهن سفید را بر تن کرد.
مهدی سهرابی از تیم دوچرخه سواری عراق به عنوان برترین رکابزن امتیازی صاحب پیراهن سبز رنگ شد.
سعید صفرزاده از تیام هتل پیراهن قرمز رنگ کوهستان را بر تن کرد.
لوکاس کریستنسن نیز پیراهن طلایی را به خود اختصاص داد.
دومین مرحله این تور در شرایطی پایان یافت که تیم ترانگو مالزی با بهترین نتیجه تیمی اول شد.
مرحله سوم:
سومین مرحله این دوره از تور ایران-آذربایجان، با حضور ۸۱ رکابزن از ساعت ۹ صبح سهشنبه در جلفا آغاز شد و شرکتکنندگان مسیر ۱۲۸/۳ کیلومتری، جلفا تا شبستر را طی کردند.
در پایان این مرحله ساین بایار جامتس از ترانگو مالزی به عنوان قهرمانی دست یافت، بوگلاس جورجیوس از ماتریکس ژاپن نائب قهرمان شد و ماروخین دانیل از وینو قزاقستان به عنوان سومی نائل شد.
این درشرایطی بود که رقابت رکابزنان مالزی و ژاپن تا آخرین لحظه بسیار نزدیک بود و در پایان این دوچرخهسوار مالزی بود که موفق شد مدال طلای مرحله سوم را از چنگ رکابزن تسم ژاپن درآورد.
علی لبیب از مس سونگون ایران نیز اتفاق روز گذشته را تکرار کرد و به عنوان بهترین دوچرخه سوار جوان پیراهن سفید را بر تن کرد.
مهدی سهرابی از تیم دوچرخه سواری عراق به عنوان برترین رکابزن امتیازی صاحب پیراهن سبز رنگ شد.
سعید صفرزاده از هتل تیام چین همانند مرحله قبلی پیراهن قرمز رنگ را بر تن کرد و سلطان کوهستان شد.
لوکاس کریستنسن از روجای تایلند نیز پیراهن طلایی را به خود اختصاص داد.
سومین مرحله این تور در شرایطی پایان یافت که تیم ترانگو مالزی با بهترین نتیجه تیمی قهرمان شد.
مرحله چهارم:
چهارمین مرحله این دوره از تور ایران-آذربایجان، از ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۸ شهریورماه با حضور ۷۲ رکابزن در تبریز آغاز شد و شرکتکنندگان مسیر ۲۱۱ کیلومتری تبریز تا اردبیل را طی کردند.
در پایان این مرحله آناتولی بودیاک از ترانگو مالزی به عنوان قهرمانی دست یافت، دانیل ماروخین از وینو قزاقستان نائب قهرمان شد و سعید صفرزاده از تیام هتل چین بر سکوی سوم ایستاد.
علی لبیب از مس سونگون ایران به عنوان بهترین دوچرخه سوار جوان پیراهن سفید را بر تن کرد.
مهدی سهرابی از دوچرخه سواری عراق به عنوان برترین رکابزن امتیازی صاحب پیراهن سبز رنگ شد.
سعید صفرزاده پیراهن قرمز رنگ را بر تن کرد و سلطان کوهستان شد.
دانیل مارخوین از وینو قزاقستان نیز پیراهن طلایی را به خود اختصاص داد.
چهارمین مرحله این تور در شرایطی پایان یافت که تیم ترانگو مالزی با بهترین نتیجه تیمی اول شد.
مرحله پنجم:
پنجمین مرحله، سیوششمین دوره از تور ایران-آذربایجان، از ساعت ۹ صبح پنجشنبه ۹ شهریورماه با حضور ۷۱ رکابزن در سرعین آغاز شد و شرکتکنندگان مسیر ۱۹۷/۹ کیلومتری تبریز تا اردبیل را طی کردند.
در پایان این مرحله سعید صفرزاده از تیام هتل چین به عنوان قهرمانی دست یافت، از آناتولی بودیاک از ترانگو مالزی نائب قهرمان شد و آنتونی کوزمین از آلماتی قزاقستان بر سکوی سوم ایستاد.
رادولف رمخی از آلماتی قزاقستان به عنوان بهترین دوچرخه سوار جوان پیراهن سفید را بر تن کرد.
مهدی سهرابی از دوچرخه سواری عراق به عنوان برترین رکابزن امتیازی صاحب پیراهن سبز رنگ شد.
سعید صفرزاده از تیام هتل چین پیراهن قرمز رنگ را بر تن کرد و سلطان کوهستان شد و علاوه بر آن پیراهن طلایی نیز به این رکابزن تعلق گرفت.
پنجمین مرحله این تور در شرایطی پایان یافت که تیم ترانگو مالزی با بهترین نتیجه اول شد.
در پایان این تور ۵ روزه در بخش انفرادی، سعید صفرزاده رکابزن ایرانی تیم تیام هتل چین به عنوان قهرمانی دست پیدا کرد، آناتولی بودیاک اهل قزاقستان از ترنگاتو مالزی نائب قهرمان شد و آنتوان کوزمین از آلماتی قزاقستان بر سکوی سوم ایستاد.
در بخش تیمی نیز، ترانگو مالزی قهرمان شد، آلماتی قزاقستان به عنوان نایب قهرمانی رسید و روجای مالزی سوم شد.
رسول اسدی، رئیس فدراسیون دوچرخهسواری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تعادلی منطقی در تور برقرار بود. با توجه به اینکه این تور قبل از بازیهای آسیایی برگزار میشود، تاثیر تور بر آمادگی تیمها باعث شده بود تا سطح فنی این دوره افزایش پیدا کند.
اسدی گفت: تغییر زمان تور ایران آذربایجان به دلیل تقارن با بازیهای آسیایی مهر ماه هانگژو چین، بود و ایجاد فرصت برای شرکت کردن راحت تر تیمها در این تور در نظر گرفته شد.
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری با بیان اینکه سیاستمان آمادهتر شدن تیمهای ایرانی برای بازیهای آسیایی است، گفت: متاسفانه در این دوره نمایندگان ایرانی در بازیهای آسیایی کمتر است. تمام فعالیتهایمان در راستای پیشرفت دوچرخه سواران جوانتر بوده است.
او ادامه داد: علی لبیب بهترین رکابزن زیر ۲۳ سال است که جهت اعزام به بازیهای آسیایی انتخاب شده است و در تمام سطوح سیاست فدراسیون دوچرخهسواری جوانگرایی است.
مجید ناصری، سر داور سیوششمین دوره تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان نیز، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تور سیوششم حادثهای نداشت و میتوان این موضوع را مثبتترین اتفاق تور امسال قلمداد کرد و ایمنی خوبی در این تور ایجاد شده بود.از لحاظ فنی نیز میتوان گفت این تور از کیفیت بالایی برخوردار بوده و یکی از پرسرعت ترین تورها به حساب میآید و از لحاظ داوری نیز همکارانم تمام تلاششان را انجام دادند که بدون مشکل برگزار شود.
ناصری در رابطه با حضور سه داور زن در این تورنمت گفت: در طی چند سال اخیر دورههای خیلی خوبی را گذرانده اند اما با این حال نیاز به تجربه بیشتری دارند، من فکر میکنم محدودیتی وجود ندارد و میتوان در آینده حضور بیشتری را از بانوان در تورنمتهای مختلف دید.
سر داور سیوششمین دوره تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان خاطرنشان کرد: امر خواستن است که مسئولان استان مسمم بودند و یک اعتبار ملی است و در سطح جهان رکابزنان و تیم ها منتظر برگزاری تور هستند.
وی در واکنش به حضور علی لبیب به عنوان تنها نماینده ایران در بازیهای آسیایی هانگژو چین گفت: دوچرخهسواری ما شایسته داشتن سهمیههای بیشتری در این مسابقات است. با توجه به سن و سال علی لبیب، این رکابزن میتواند تجربه خوبی را از این دوره کسب کند و در دورههای آتی میتوان به نتیجهگیری هر چه بهتر امیدوار بود.
سعید صفرزاده، پس از کسب این عنوان به ایسنا گفت: بابت این موفقیت خدا را شاکرم و این قهرمانی را به تیم و مادر عزیزم تقدیم میکنم. امسال تیمها قوی تر از سال گذشته بودند و حضور رکابزنان اروپایی باعث افزایش سطح مسابقات شده بود. تمام این موفقیتها، نتیجهی انگیزهای است که از مادرم دریافت میکنم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فعالیتش را در تیم چینی ادامه میدهد یا خیر؟ عنوان کرد: فعلا مشخص نیست و باید دید چه پیش میآید.
انتهای پیام