جواد قناعت، امروز، پنج شنبه ۹ شهریور در آیین افتتاح طرح احداث مخزن ۵ هزار متر مکعبی اظهار کرد: عدهای به ظاهر انقلابی نگاهشان به سیستم مدیریتی خاص و مبتنی بر اسلام ناب نبود لذا در مدیریت کشور نگاههای تکنوکراتی حاکم بود و پیشرفت را به هر قیمتی میخواستند.
به گزارش ایسنا، استاندار اظهار کرد: وقتی نگاههای انقلابی حاکم میشود عدالت را محور کار توزیع اعتبارات، حل مشکلات مردم و توجه به حوزه زیرساختها قرار میدهند.
وی گفت: در حوزه اقتصاد، معیشت و زیرساختی اتفاقات بزرگ و میمونی دارد اتفاق میافتد که نشان از ریلگذاری درست است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تمجید رهبری از دولت، بر قابل قیاس نبودن اقدامات دولت قابل نسبت به قبل تأکید کرد و گفت: طی دو سال اخیر یک هزار و ۸۵۰ هکتار زمین به حوزه شهری الحاق شده و ۴ هزار هکتار هم در حال آماده سازی است در حالی که طی هشت سال گذشته تنها ۱۲ هکتار الحاق زمین داشتهایم.
به گفته وی؛ در همین دو سال گذشته در شهرستان سرایان ۸۰ کیلومتر روکش آسفالت انجام شده که باید اطلاع رسانی شود.
قناعت با بیان اینکه باید با همین جهش حرکت کنیم، گفت: خط انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس را داریم که کار بزرگی است.
وی با بیان اینکه به حوزه زیر ساختی و معادن به خراسان جنوبی توجه میشود، یادآور شد: در چهار ساله اول دولت سیزدهم اثرات آن را خواهیم دید. به شرط اینکه وحدت و یکپارچگی و پیگیریهای مستمر در دستور کار مسئولان دولتی باشد.
همچنین طی مراسمی با حضور استاندار خراسان جنوبی، ترمینال ضبط پسته در روستای خانکوک به بهرهبرداری رسید. با راهاندازی این واحد تولیدی، زمینه اشتغال پایدار برای ۷ نفر فراهم شده است. اعتبار هزینه شده برای ایجاد این ترمینال ۶۰ هزار میلیون ریال است. جمعیت ساکن در سه روستا از مزایای این ترمینال ضبط پسته بهرهمند میشوند.
همچنین همزمان با حضور استاندار خراسان جنوبی در شهرستان فردوس، یک باب مجتمع خدماتی رفاهی به بهرهبرداری رسید. این مجتمع رفاهی با زیربنای ۴ هزار و ۶۸۵ مترمربع در کیلومتر ۳۰ محور فردوس- بشرویه احداث شده است.
اعتبار هزینه شده برای احداث این مجتمع ۲۰۰ هزار میلیون ریال گزارش شده است. سرمایهگذار بخش خصوصی این پروژه را با حمایت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اجرا کرده است.
همچنین استاندار خراسان جنوبی از خبرنگار حادثه دیده در فردوس عیادت کرده و به کادر درمان خداقوت گفت. سه تن از خبرنگاران حادثه دیده در تصادف راه روستایی طاهر آباد به همراه راننده، عصر روز هفتم شهریورماه با حال خوب از بیمارستان چمران شهرستان فردوس مرخص شدند.
اما یک نفر از خبرنگاران در بخش عمومی بیمارستان شهید چمران فردوس بستری است که ظهر امروز استاندار خراسان جنوبی با حضور در بیمارستان شهید چمران فردوس از وی عیادت کرد.
عملیات اجرایی مخزن ذخیره ۵ هزار مترمکعبی شهر اسلامیه نیز با حضور استاندار خراسان جنوبی آغاز شد. در این مراسم عملیات اجرای ۷ کیلومتر خطوط آبرسانی ۷۰۰ و ۴۰۰ میلیمتری چدن، علاوه بر مخزن آب آغاز شد. اعتبار پیشبینی شده برای اجرای این پروژه ۷۲۰ هزار میلیون ریال است.
طی مراسمی با حضور استاندار خراسان جنوبی، پروژه اصلاح و توسعه شبکه برقرسانی ۹ روستا در شهرستان فردوس آغاز شد. اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژهها ۱۲۰ هزار میلیون ریال است. اجرای ۲۵۲ متر شبکه فشار ضعیف و نصب ۱۰۰ دستگاه کنتور تکفاز، ۹ دستگاه کنتور سه فاز و یک دستگاه کنتور دیماندی از مشخصات فنی این پروژه عنوان شده است. جمعیت برخوردار از این پروژهها ۵ هزار و ۳۰۰ خانوار است.
با حضور استاندار خراسان جنوبی در شهرستان فردوس، طی مراسمی به صورت همزمان آسفالت معابر روستاهای خانیک و آبدکی به بهره برداری رسید. آسفالت معابر به صورت پایلوت و متمرکز در روستای خانیک شهرستان فردوس افتتاح شد. حجم کار انجام شده در دو روستای خانیک و آبدکی ۸ هزار و ۷۲۵ مترمربع گزارش شده است. اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژه ۲ میلیارد و ۲۸۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
راه برون رفت از مشکلات، مردمی کردن اقتصاد است
جواد اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نیز در همایش دولت و اقتصاد مردمی در محل اتاق تعاون خراسان جنوبی گفت: راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور و استان، مردمی کردن اقتصاد است که توسط دولت سیزدهم دنبال میشود.
وی اظهار کرد: ما به عنوان بخش دولتی در احصای مشکلات و حل برون رفت از مشکلات در کنار بخش تعاون استان خواهیم بود.
اشرفی با ذکر این نکته که بهترین و تنها راه مردمی کردن اقتصاد، تشویق و ترغیب مردم برای گرایش و تمایل آنها به سمت ایجاد تعاونیهاست، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی اقدامات در سالهای گذشته به اعتماد مردم آسیب زده است.
معاون استاندار خاطرنشان کرد: در این خصوص اتاقهای تعاون، اصناف و بازرگانی باید تنظیم گری خوبی در خصوص بازگشت این اعتماد داشته باشند.
اشرفی با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ تعاون، اظهار کرد: در حوزه تعاون همه با هم و برای هم باید کارکنیم که تحقق نیافتن این موضوع از جمله ضعفهای ماست.
وی بیان کرد: باید موانع پیشروی بخش تعاون را احصاء و نسبت به رفع آن اقدام کنیم، بیان کرد: تلاش همه ما باید این باشد که با همکاری تعاون گران موانع پیشروی بخش تعاون را شناسایی و رفع کنیم. امسال تسهیلات خوبی به بخش تعاون استان اختصاص یافته که گرهگشایی خوبی از مشکلات این بخش صورت خواهد گرفت.
همچنین مجتمع آبرسانی ماژان با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در شهرستان خوسف افتتاح شد. بهرهبرداری از چاه جدید مجتمع آبرسانی ماژان، ۴۲ روستا و شهر ماژان را تحت پوشش قرار میدهد.
برای حفر و تجهیز یک حلقه چاه عمیق، اجرای پست برق و خط انتقال به طول ۱۰۰۰ متر و نیز خرید و نصب کانکس جهت اتاق و تأسیسات این پروژه، اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و پونصد هزار تومان هزینه شده است.
۱۷۱ میلیارد تومان به شهرداریهای خراسان جنوبی کمک شد
علبرضا صفری، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: در پنج ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۷۱ میلیارد تومان به شهرداری ها کمک شده که نسبت به پنج ماهه مشابه در سال گذشته حدود ۳۳ درصد رشد داشته است. هفته دولت فرصت مناسبی برای تبیین دستاوردهای دولت است.
مدیرکل دفتر شهری استانداری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۶۸ درصد جمعیت استان در شهرها سکونت دارند، افزود: از مجموع یک هزار و ۴۲۴ شهر کشور، ما با ۳۱ شهر حدود ۲.۵ درصد شهرهای کشور را در استان خراسان جنوبی داریم.
صفری گفت: در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۸۴۰ میلیارد تومان بودجه شهرداریهای استان بوده که در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۷۳ درصدی به عدد یک هزار و ۴۵۳ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این میزان افزایش در بررسی بلند مدت بودجه در شهرداریهای استان، یکی از بالاترین و شاخصترین ارقام بودجه از زمان تأسیس خراسان جنوبی محسوب میشود، افزود: عظمیت این کار زمانی مشخص می شود که بودجه شهرداری ها در سال ۱۴۰۰، ۵۵۴ میلیارد تومان بوده که تنها ظرف دو سال این رقم، ۱۶۲ درصد افزایش یافته است و مهمتر اینکه تمام بودجه شهرداریها به صورت ۱۰۰ درصد تحقق پیدا کرده و امسال هم تحقق خواهد یافت.
مدیرکل دفتر شهری استانداری ادامه داد: حتی بر اساس اصلاح متممهای بودجه، برخی شهرداریها در پایان سال افزایش بودجه را شاهد هستند که امیدواریم امسال هم این مهم انجام شود. این افزایشها درحالی رقم میخورد که با جنگ اقتصادی و تحریم ها مواجه هستیم.
صفری گفت: میزان کمکهای دولتی و واریز وجوه سازمان شهرداریها و دهیاریها و وزارت کشور در پنج ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۷۱ میلیارد تومان به شهرداریها بوده که نسبت به پنج ماهه مشابه در سال گذشته حدود ۳۳ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۶۳ درصد بودجه شهرداریهای استان با مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان از محل کمک های دولتی محقق شده، گفت: یعنی از ۸۴۰ میلیارد تومان، ۵۳۰ میلیارد را دولت به شهرداریها کمک کرده در حالی که این کمک ها در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۳۸ میلیارد تومان و حدود ۴۱ درصد بودجه بوده است.
مدیرکل دفتر شهری استانداری ادامه داد: در پنج ماهه ابتدای امسال هم ۱۷۱ میلیارد تومان به شهرداری ها کمک شده و در مجموع در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۲۳۸ میلیارد تومان اعتبار شهرداری ها بوده، یعنی در پنج ماهه نخست امسال معادل ۷۰ درصد کل کمک های سال ۱۴۰۰ به شهرداریهای استان پرداخت شده است. عمده این کمکها در قالب مالیات بر ارزش افزده، تملک دارایی و ارزش ریالی قیر تخصیصی، ماده ۴۲، قانون رسیدگی به تخلفات به شهرداریها پرداخت میشود.
صفری در ادامه به حوزه ماشین آلات و کمکهای تجهیزاتی شهرداریها هم اشاره کرد و گفت: با پیگیریهای استاندار و معاون عمرانی استانداری در سال ۱۴۰۱ و پنج ماهه ابتدای امسال، تعداد ۴۷ دستگاه ماشین آلات مختلف به شهرداری استان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه تعداد محدودی از این ماشین آلات عمرانی تحویل و تعدادی در حال واگذاری است، افزود: سه دستگاه لودر، یک دستگاه بیل زنجیری، یک دستگاه بکهو لودر، یک دستگاه خودروی آتش نشانی سنگین، چهار خودروی آتش نشانی نیمه سنگین، دو دستگاه شاسی حمل زباله ۶ تنی و هشت دستگاه کمپرسی تحویل شهرداریهای استان شده است.
مدیرکل دفتر شهری استانداری گفت: میزان کمک های دولتی در حوزه ماشین آلات امسال در مقایسه با دولت دوازدهم، ۶ برابر افزایش یافته است.
صفری مجموع ارزش ریالی کمک های دولت دوازدهم در حوزه ماشین آلات را ۴ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در سال جاری هشت دستگاه کمپرسی با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان به برخی شهرداری ها اختصاص یافته است. در سال گذشته دو دستگاه ست امداد و نجات، ۱۲ دست لباس امدادی با ارزش ۶۸۰ میلیون تومان و ۱۳ دستگاه ون هم به شهرداریها تحویل شده است. کمکهای دولتی دولت سیزدهم به شهرداریهای استان در طول تاریخ تأسیس استان بینظیر بوده است.
مدیرکل دفتر شهری استانداری با بیان اینکه دولت با اختصاص ۵ هزار و ۹۳۴ تن قیر رایگان به شهرداریهای استان سهم بسزایی در حوزه آسفالت معابر داشته، گفت: شهرداری های استان با ۶۹ عنوان پروژه با اعتبار ۱۶۲ میلیارد تومان سهم عمدهای در برنامههای هفته دولت داشته اند.
وی افزود: مهمترین پروژههای شهرداریها در هفته دولت جدولگذاری، تکمیل بلوارها، روکش آسفالتها، احداث کارگاه های بلوکه زنی و اجرای کانال آبهای سطحی بوده است.
صفری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ فرصت سرمایه گذاری شناسایی شده ۳۵ سرفصل بوده و امسال به ۸۹ فرصت سرمایه گذاری افزایش یافته، اظهار کرد: هشت سرفصل با سرمایه گذار منعقد شده که تعدادی در حال اجرا و بهره برداری است.
ایجاد شهرک تخصصی طلا در استان پایه ریزی میشود
علیرضا عباس زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز در نشست خبری گفت: موضوع فرآوری طلا به سرمایه گذاران پیشنهاد شده و معادن موجود باید در این زمینه ورود پیدا کند تا ایجاد شهرک تخصصی این ماده معدنی استان پایهریزی شود.
وی اظهار کرد: دولت در تخصیص زمین و تامین زیرساختها آمادگی دارد زیرا ارزش افزوده ناشی از ایجاد شهرک تخصصی به مراتب بیشتر از استخراج و تولید شمش است، پس انتظار می رود که سرمایهگذاران پیش قدم شوند. سرمایه گذار مد نظر شناسایی شده که امید است با توجیه اقتصادی بالا این طرح به نتیجه مطلوب برسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ادامه داد: خراسان جنوبی جزو استانیهای طلایی کشور معرفی شده است بنابراین کارخانههای فرآوری طلا در استان باید فعال شود. طرح تحول اکتشافات و زمین شناسی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم بود که آورده خوبی در استان داشت و ذخایر معدنی طلا با این طرح اکتشاف به ۲ برابر افزایش یافت لذا استان از نظر رتبه معدنی ارتقای جدی داشت.
عباس زاده با اشاره به مسئله باندهای دوم در استان هم گفت: راههای استان اهمیت زیادی دارد چون منطقه پهناوری هستیم که سختی کار را افزایش میدهد و بخش مهمی هم در حوزه راه روستایی داریم اما پروژه هایی در دست اجراست، تخصیص اعتبار میخواهد.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم ۱۵۰ کیلومتر باند دوم در خراسان جنوبی اجرا کرده است، ادامه داد: رقم هزینه شده قابل توجه است طوری که ۲ هزار میلیارد تومان در طول ۲ سال به باندهای دوم استان اختصاص یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: ۱۲۰ کیلومتر هم تا پایان سال هدف گذاری شده است البته پروژه های دیگری هم وجود دارد که متناسب با اعتبارات دنبال میشود. رئیس جمهور هم در سفر دوم به خراسان جنوبی بر تکمیل قطعه باقیمانده از محور بیرجند- قاین تاکید کرده است و اعتبارات خوبی هم تخصیص یافت.
عباس زاده گفت: پیش بینی میشود ۱۲ کیلومتر باقی مانده از باند دوم بیرجند- قاین تا هفته دولت سال آینده به بهره برداری برسد و فعلا هم مهمترین پروژه اجرای باند دوم محور نهبندان تا مرز زابل است.
وی افزود: بیمارستان خوسف و بشرویه از اقدامات خوب دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمیان است که ساختمان آن به تمام شده است و تجهیزات هم قابل نصب است اما بهره برداری نهایی آن مستلزم جذب نیروی انسانی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: بیمارستان زیرکوه هم در دولت سیزدهم کلنگ زنی شده است که بیش از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در طول یک سال هزار و ۸۰۰ هکتار زمین واگذار شده و ۲ هزار هکتار هم در دست پیگیری است ضمن اینکه سرانه های عمومی طبق استاندارد رعایت میشود.
وی با اشاره به مشکلاتی در مشارکت مردم برای ساخت نهضت ملی مسکن تصریح کرد: شورای مسکن استان خراسان جنوبی پیشنهاد کرده که خط اعتباری ویژه برای تامین منابع مالی ساخت نهضت ملی مسکن ایجاد شود اما این مسئله نیازمند تصمیم در سطح کلان کشور است.
وی گفت: مدیران باید عادت کنند که در آمار دادن هماهنگ و دقیق باشند تا ارایه درستی داشته باشند زیرا برخی از اعداد و ارقامی که در پروژههای شهری ارایه شده با هم همخوانی ندارد که تذکرات لازم به مدیران مربوطه داده شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اختلافات بین شهرداری و شورای شهر بیرجند اظهار کرد: در شوراهای استانی و شوراهای شهر هیچ مسئله ای نداریم اما در شورای شهر بیرجند ناهماهنگی بین اعضا وجود دارد که شاهد برخی اختلافات هستیم. اگر هماهنگی بین اعضای شورای شهر و شهردار نباشد مدیریت شهری متضرر خواهد شد کما اینکه از یک سال گذشته روند رو به رشدی در بیرجند نداشتیم.
انتهای پیام