به گزارش ایسنا، به دنبال این اطلاعیه، ژنرال انگوئما با ژستی پیروزمندانه به همراه نیروهایش در خیابانهای پایتخت گابن قدم زدند.
«علی بونگو» رئیس جمهور مخلوع گابن نیز در پیامی ویدئویی از خانهاش از «تمامی دوستانش در سراسر جهان خواست تا به حمایت از وی برخیزند».
گابن یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت محسوب میشود و سرنگونی بونگو به ۵۵ سال حکومت خاندانش در گابن پایان داد.
افسران ارتش گابن اوایل روز چهارشنبه در تلویزیون ملی حضور یافته و اعلام کردند که قدرت را در دست گرفتهاند.
آنها اعلام کردند که نتایج انتخابات روز شنبه را باطل کردند؛ انتخاباتی که بونگو پیروز آن اعلام شده بود اما مخالفان تاکید داشتند که در این انتخابات تقلب صورت گرفته است.
افسران ارتش گابن همچنین اعلام کردند که یکی از پسران بونگو را به اتهام خیانت بازداشت کردهاند.
ظرف چند ساعت ژنرالهای ارتش گابن نشستی برگزار کردند تا رئیس دولت انتقالی را تعیین کنند. آنها به اتفاق آرا با انتصاب بوریس اولیگوی انگوئما در این سمت موافقت کردند.
مردم در پایتخت و دیگر شهرهای گابن نیز این اطلاعیه ارتش را جشن گرفتند.
اما این کودتا توسط سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، فرانسه، آمریکا، انگلیس و آلمان محکوم شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا ضمن آنکه از ارتش گابن خواست تا «قوانین مدنی را حفظ کند»، خواستار آزادی و تامین امنیت اعضای دولت شد.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد «واشنگتن در کنار مردم گابن ایستاده است» و گفت: «آمریکا عمیقا نگران تحولات در گابن است. ما قویا با کودتاهای نظامی یا انتقال غیرقانونی قدرت مخالف هستیم. ما از تمامی طرفین میخواهیم خویشتنداری پیشه کنند، به حقوقبشر احترام بگذارند و به دنبال اعلام نتایج انتخابات از طریق گفتوگو به طور صلحامیز به نگرانیهایشان رسیدگی کنند».
«لیندا توماس-گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز اعلام کرد، شورای امنیت سازمان ملل در حال انجام تحقیق درباره اوضاع به وجود آمده در گابن است و اعضای شورای امنیت درباره اقدامات احتمالی بعدی با یکدیگر در حال مذاکره هستند.
وزارت امور خارجه انگلیس نیز «تصرف قدرت غیرقانونی» در گابن را محکوم کرد و مدعی شد: «لندن خواستار احیای دولتی است که طبق قانون اساسی انتخاب شده است. ما به نگرانیهای مطرح شده در رابطه با روند انتخاباتی اخیر از جمله محدودیت آزادی رسانهای اذعان میکنیم و از تمامی احزاب و شهروندان میخواهیم تا به روندهای قانونی برای حل هرگونه اختلاف انتخاباتی متعهد و پایبند باشند».
وزارت امور خارجه آلمان در بیانیهای اعلام کرد: «حتی اگر انتقادات توجیهپذیری به شفافیت و مشروعیت انتخابات اخیر وجود داشته باشد، مداخله ارتش در روندهای سیاسی با اعمال زور غیرقانونی است. مردم گابن باید بتوانند آزادانه درباره آیندهشان تصمیم بگیرندو از حق تعیین سرنوشت برخوردار باشند».
ژنرال بوریس اولیگوی انگوئما ۴۸ ساله هنگام قرائت سه بیانیه ارتش در مورد این کودتا در تلویزیون ملی توسط افسران ارشد ارتش، غایب بود اما کمی بعد به عنوان رهبر دولت انتقالی معرفی شد و به همراه نیروهایش به خیابانهای پایتخت آمد.
در همین حال، ارتش گابن ازسرگیری پخش برنامههای رسانههای فرانسی در این کشور را اعلام کرد.
یکی از نمایندگان دولت انتقالی گفت: «ژنرال بوریس اولیگوی انگوئما دستور داد تا پخش برنامههای کانالهای بینالمللی از سرگرفته شود».
ارتش گابن همچنین اعلام کرد، منع رفت و آمد که از روز یکشنبه به خاطر انتخابات سراسری در این کشور اعمال شده بود، لغو شده اما تا اطلاع ثانوی منع تحرک از ساعت ۱۸ تا ۶ صبح ادامه دارد.
انتهای پیام