اکبر ابدالی محمدی در گفتوگو با ایسنا، احیای واحدهای راکد را مورد توجه قرارداد و گفت: سال گذشته با احیای۶۴ واحد راکد، رکورد بی سابقهای ثبت کردیم؛ و در مجموع دولت سیزدهم ۹۰ واحد راکد با اشتغال یک هزار و ۲۲۴ نفر با سرمایه گذاری ۱۹۸۰ میلیارد تومان احیا شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، عنوان کرد: در دو سال دولت سیزدهم ۳۸۳ فقره پروانه صنعتی شامل پروانههای جدید و همچنین توسعه واحدهای موجود با ظرفیت اشتغال ۸ هزار و ۸۰۰ نفر و سرمایه گذاری ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صادر کردیم.
ابدالی یادآور شد: در حال حاضر یک هزار و ۷۶۶ مجوز تاسیس فعالیتهای صنعتی موجود است؛ در دو سال فعالیت دولت سیزدهم یک هزار و ۲۷۰ جواز صنعتی صادر شده است که از این تعداد ۹۰۰ فقره زمین دریافت کردند و در حال ساخت و ساز هستند، پیش بینی میکنیم تا سه سال آینده اکثر این واحدها در مدار تولید قرار بگیرند.
قم؛ یک استان صنعتی است
وی با بیان اینکه ۲۵۰۰ واحد صنعتی در استان قم وجود دارد، اظهار کرد: استان قم با توجه به ظرفیتهای موجود، یک استان صنعتی است؛ البته حدود ۹۶ درصد از صنایع استان از جمله صنایع کوچک و متوسط هستند که صنایع بزرگ را تغذیه میکنند و بسیاری از این واحدهای کوچک صنعتی به صنایع بزرگ تبدیل میشوند، لذا این ظرفیت وجود دارد هستههای کوچک صنعتی به صنابع بزرگ تبدیل شوند.
ابدالی با بیان اینکه در حال حاضر معدن منگنز ونارچ از جمله معادن شاخص است که خوراک صنعت فولاد کشور را تامین میکند، افزود: سیاست اکتشاف معادن فلزی با ارزش را دنبال میکنیم؛ در این راستا با سازمانهای ملی همچون ایمیدور، شرکت ملی مس، سازمان زمین شناسی در حوزه اکتشافی مس، آهن، طلا، سرب و روی همکاری داریم و قطعا اکتشاف این معادن ارزش افزوده خوبی برای استان خواهد داشت.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته ۱۰۵ هزار فقره بازرسی از صنوف مختلف داشتیم؛ ۱۲ هزار پرونده تشکیل و به تعزیرات ارسال شده است که قطعا بخشی از این تخلفات با فعالیتهای رسانهای، فرهنگی و آموزشی کاهش مییابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم سال گذشته در حوزه بازرسی رتبه چهارم کشوری را بدست آوردیم، اضافه کرد: با توجه به اینکه استان قم در شاهراه مواصلاتی قرار دارد در دوسال گذشته در حوزه قاچاق ۱۷۹ فقره پرونده به ارزش ۱۱۹ میلیارد تومان تشکیل و برای سازمان تعزیرات ارسال شده است.
ابدالی با بیان اینکه در ۴ ماه ابتدایی سال جاری ۶۱ پروانه صنعتی صادر شد، گفت: ۵ طرح را با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان و ظرفیت اشتغال ۲۵۰ نفر در هفته دولت افتتاح کردیم.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته ۳۰۲ فقره تسهیلات را با مبلغ حدود ۳هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به نظام بانکی معرفی کردیم که از این میزان ۲۶۷ مورد با مبلغ ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد؛ در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و اوایل سال جاری بانکها سختگیری بیشتری نسبت به پرداخت تسهیلات به بخش صنعت داشتند؛ که این مسئله میتواند در بلند مدت بخش صنعت را وارد رکود کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، یادآور شد: مقام معظم رهبری سال گذشته در دیدار هیئت دولت تاکید کردند که کنترل نقدینگی و جلوگیری از پرداخت تسهیلات بی حساب اقدام خوبی است اما نباید مشمول بخش تولید شود.
ابدالی در ادامه تاکید کرد: تقریبا بانکهای خصوصی استان هیچ مشارکتی در حوزه حمایت از واحدهای صنعتی ندارند و منابع این بانکها به بخش صنعت و تولید استان تخصیص داده نمیشود.
وی تاکید کرد: حجم صادرات استان در سال گذشته ۳۴۸ میلیون دلار بوده است و نسبت به سالهای پیش صادرات قم رکورد تاریخی خود را ثبت کرد؛ در مجموع دو سال فعالیت دولت سیزدهم ۶۶۵ میلیون دلار صادرات داشتیم.
ابدالی با بیان اینکه در دو سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ تسهیلات مشاغل خانگی را به ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت کردیم، عنوان کرد: در حوزه اشتغال امسال هدف گذاری ما ۵ هزار نفر بوده که تاکنون ۲ هزار و ۴۳۰ نفر را وارد سامانه ملی رصد کردیم؛ لذا ۵۰ درصد این هدف گذاری محقق شده است.
انتهای پیام