دکتر حسن مسلمینائینی، شامگاه چهارشنبه ۸ شهریور در روز اول سفر خود به استان همدان در نشست مشترک با رؤسای دانشگاهها و مراکز علمی استان، با تأکید بر استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای این نهاد در حوزههای مختلف، از مدل فعالیت جهاددانشگاهی به عنوان الگویی برای استفاده در دانشگاهها نام برد.
رئیس جهاد دانشگاهی بیان کرد: تمام مراکز جهاددانشگاهی میتواند در اختیار اساتید جوان کشور برای گذراندن فرصت مطالعاتی باشد.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی از ستونهای محکم انقلاب بوده و آینده علمی کشور را میتواند ترسیم کند و به فرموده مقام معظم رهبری باید فرهنگ جهادی را ترسیم کنیم.
مسلمینائینی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در چهار دهه گذشته خدمات زیادی داشته و بیش از ۱۰۰ شهید در دوره دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرده است.
وی به توانمندی جهاد دانشگاهی به رمزگشایی بیسیمهای پیشرفته در دوره دفاع مقدس تا انجام کارهای ماندگار در حوزههای پزشکی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در دورهای با افتتاح مؤسسات غیرانتفاعی به ورود جوانان به دانشگاه کمک کرد.
مسلمینائینی به خدمات ماندگار و ارزنده مرحوم کاظمی آشتیانی نیز اشاره کرد و ادامه داد: کار بزرگی بر روی سلولهای بنیادی انجام شد و امروز کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی به میزبانی جهاد دانشگاهی با حضور گسترده پژوهشگران خارجی برگزار میشود.
وی با تأکید بر اینکه کاظمی آشتیانی قدمی را برداشت که در آن توقف وجود ندارد، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی یک شبکه است و پیشنهاد میشود در استان همدان بر روی کشاورزی و دامپروری از ظرفیتهای این نهاد بیشتر استفاده شود.
مسلمینائینی همچنین به ظرفیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی مانند خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و مرکز افکارسنجی ایسپا اشاره کرد و افزود: پژوهشکده بزرگ علوم انسانی جهاد دانشگاهی میتواند در استانها به دانشگاهها کمک کند.
وی مطرح کرد: جهاددانشگاهی با ویژگیهایی که دارد کارهای بزرگی را بر عهده گرفته است. از جمله اینکه پنج طرح فناورانه در برنامه هفتم توسعه به این نهاد سپرده شده است.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا نیز در این نشست گفت: جهاد دانشگاهی بین نهادها و تشکلهای دانشگاهی سابقه بسیاری دارد و نخستین جایی است که بعد از انقلاب در دانشگاهها تشکیل شد.
دکتر حسین رضوان با اشاره به تغییر کار ویژه جهاد دانشگاهی در برههای از زمان بیان کرد: بخشی از جهاد دانشگاهی شکل خصوصی پیدا کرد که در بسیاری از قسمتها الگوی موفقی است.
وی ادامه داد: از مدل جهاد دانشگاهی در کشور میتوان الگو گرفت و مشکلات را حل کرد و در دانشگاهها به دنبال چنین الگویی هستیم تا وابستگی کامل به دولت نداشته و بودجه تولید کنند.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در این بخش میتواند انتقال تجربه به دانشگاهها داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت خوب این دانشگاه در رشتههای شیمی و کشاورزی پیشنهاد داد همکاری بیشتری بین دانشگاه و جهاد دانشگاهی شکل بگیرد تا برای هر دو بخش درآمدزایی نیز داشته باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان نیز اظهار کرد: جهاد دانشگاهی سابقه خوبی در زمینه ارائه خدمات به آحاد مردم دارد.
دکتر مجید کزازی اظهار کرد: فصول مشترک زیادی بین پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی وجود دارد، پارک میتواند ایدهها و طرحهای فناورانه را حمایت کرده و شتاب دهد.
وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری آمادگی دارد مرکز نوآوری و شتابدهی مشترک با جهاد دانشگاهی داشته باشد، با توجه به زمینههای کاری مشترک، این مرکز نیاز به مجوز وزارت ندارد و طرحهای مورد علاقه دو دستگاه را میتوان دنبال کرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان نیز در این نشست بیان کرد: انتظاری که از جهاد دانشگاهی میرود این است که روحیه جهادی خود را حفظ کند.
دکتر موسی اعظمی افزود: جهاد دانشگاهی ساختار متفاوتی نسبت به ادارات دولتی دارد و حوزه کاری آن متنوعتر است.
وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی در زیست بوم فناوری کارکردهای متفاوتی میتواند داشته باشد. در بخش نخبگان نگاه ویژهای به جهاد دانشگاهی داریم تا روی یکی از محصولات عمده استان کار کنیم.
اعظمی گفت: در هستههای پژوهشی به صورت استادمحور و در اجتماعات نخبگانی به صورت دانشجومحور میتوانیم با جهاد دانشگاهی همکاری داشته باشیم همچنین در رویدادهای علمی میتوانیم همکاری مشترک تعریف کنیم.
به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین مطرح شد که جهاد دانشگاهی میتواند در تکثیر و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی، برگزاری همایشهای بینالمللی، تعریف رسانهای از جمهوری اسلامی ایران و تأسیس رشتههای انسانی اسلامی در دانشگاهها نقشآفرینی مؤثر داشته باشد.
انتهای پیام