به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا از دمشق، فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه در نشست خبری مشترک با امیر عبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان اظهار داشت: موضوعات مشترک و گفتوگوها با آقای امیرعبداللهیان طولانی شد، اما چون رسانهها منتظر بودند گفتوگوها را نیمهکاره رها کردیم و بعد دوباره گفتوگوها را ادامه خواهیم داد.
وی تصریح کرد: در خلال گفتوگوهای امروز به مدت یک ساعت و نیم موضوعات مختلفی را بررسی کردیم از جمله روابط روبهرشد ایران و روسیه و نیز درمورد آثار بسیار مثبت سفر رئیس جمهور ایران به دمشق گفتوگو کردیم و همچنین اقدام به پیگیری نشست کمیته مشترک دو کشور و آنچه از سوی روسای جمهور دو کشور بررسی شد، کردیم.
وزیر خارجه سوریه ادامه داد: همچنین درباره چالشهای مشترکی که دو کشور با آن رو به رو هستند گفتوگو کردیم. سیاستهای خصمانه غربی علیه دو کشور ادامه دارد و به ویژه آمریکا از ابزارهای قدیمی برای پیشبرد اهدافشان استفاده میکنند، از جمله سرمایه گذاری در زمینه تروریسم و این حقیقتی است که برای همه کشورهای منطقه آشکار شده است.
وی تاکید کرد: ایستادگی ملتهای ایران و سوریه در ارتباط با چالشها و توطئههایی که غربیها رقم میزنند، ایستادگی قهرمانه و سیاستهای شجاعانهای است که ایران و سوریه درپیش گرفتهاند. دو کشور ایستادگی را علیه تلاشهای رژیم صهیونیستی در منطقه داشتهاند و نیز در مقابل تلاش غربیها برای حمایت از داعش، جبهه النصره و... ایستادهاند و ایستادگی مشترک تضمین کننده پیروزی دو کشور است.
وزیر خارجه سوریه گفت: درخصوص مساله فلسطین و جولان اشغالی سوریه گفتوگو کردیم و بر اهمیت ایستادگی ملت فلسطین تاکید شد. مردم سوریه در جولان تحت اشغالند و نیز تاکید شد آزادی سرزمینهای اشغال شده عربی به دست رژیم صهیونیستی حتمی خواهد بود و مردم این سرزمینها خواهند توانستند علیه رژیم صهیونیستی پیروز شوند.
فیصل مقداد ادامه داد: همچنین درخصوص تحولات بین المللی صحبت کردیم؛ از جمله اجلاس بریکس که در آفریقای جنوبی برگزار شد و نقطه عطف مهمی در تحولات بین المللی است. به ایران، مصر و امارات جهت عضویت در این سازمان تبریک میگوییم. قطعاً این اتفاق تحول شگرفی را در بعد اقتصادی و سرمایه گذاری رقم خواهد زد.
وی درباره اطلاعات منتشر شده درخصوص تحرکات نیروهای آمریکایی با هدف بستن مرز بین سوریه و عراق گفت: چه زمانی شاهد تحرکات آمریکاییها نبودیم، سالها پیش در بیروت حضور داشتند و خارج شدند، در عراق همین طور، ما از زبان برادرانمان در عراق شنیدیم نیازی به نیروهای آمریکایی ندارند و اگر باشد آموزش نیروهای عراقی است، آمریکاییها در سراسر منطقه ما پایگاه داشتند.
وزیر خارجه سوریه ادامه داد: در روزهای گذشته شاهد هجمه همهجانبه علیه سوریه بودیم. اساساً علت حضور نیروهای آمریکایی قطع ارتباط با عراق و نیز ارتباط ما با اردن بوده است. اینها با استفاده از وضعیت موجود و داعش تلاش کردند گروه های تروریستی را سازماندهی کنند. ما باور داریم که برادران ما در عراق مدتها پیش استقلال خود را کاملاً بازیافتند و اجازه نمیدهند اینگونه حملات از سمت عراق علیه سوریه انجام شود. همچنین نمایندگان ملت عراق تصریح کردند اجازه نخواهند داد تجاوزی از سمت خاک عراق به سوی سوریه انجام شود.
این دیپلمات سوری خاطرنشان کرد: آمریکاییها به دولت لجامگسیخته تبدیل شدهاند که برای قانون بین المللی احترام قائل نیستند. اگر دست به اقدامات بزنند با مقابله سوریه مواجه خواهند شد، ما در مقابل آمریکا و حامیان تروریسم ایستادیم، اگر دست به اقدامی علیه ما بزنند حتما با واکنش مواجه خواهند شد، ما ارتش قهرمانی داریم که توان ایستادگی مقابل آمریکا و همپیمانان را دارد و دست بسته نیست.
وی در ادامه اظهار داشت: نشست جده در روابط کشورهای عربی نقطه عطف بود. همچنان صحبتهای سران کشورهای عربی در گوش ما است که از بازگشت سوریه به وضعیت طبیعی و نقش اساسی در منطقه و در چارچوب تعامل با همسایگان و کشورهای مختلف ابراز خرسندی میکردند. این اتفاق برای غربیها و آمریکاییها خشم زیادی را به همراه داشت از جمله کشورهای غربی بر خلاف آنچه در برخی از رسانهها مطرح میشود، مخالف عادی سازی کشورهای عربی با سوریه هستند اما این مواضع تاثیری نداشته است.
وزیر خارجه سوریه تصریح کرد: کسانی که نمیخواهند روابط کشورهای عربی به حالت طبیعی برگردد، بدانند حضور ناوهای آمریکا در خلیج فارس و مدیترانه توجیهی ندارد اگر تعاملی میان کشورهای منطقه نباشد.
فیصل مقداد اظهار داشت: حقیقت این است که غربیها چشم دیدن عادی شدن روابط را ندارند، حضور کشورهای غربی در منطقه برای این است که کشورها به یکدیگر نزدیک نشوند. خوشحالیم بیشتر کشورهای عربی روابط خود را با ایران بازیابی کردند. به جای تقابل تلاش خود را صرف توسعه کنند. باید ماهیت جغرافیایی کشورهای منطقه را که گرد هم آورده براساس حسن همجواری و حسن نیت استفاده کنیم راه را به روی کشورهای غربی ببندیم. خرسندیم از بهبود روابط میان ایران و عربستان و توسعه هرچه بیشتر این روند را خواهانیم.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص روابط ترکیه و سوریه تنها شرط خروج نیروهای ترکیه از سوریه است؛ آن زمان به همکاری بر میگردیم به شرطی که اشغالگری نباشد.
فیصل مقداد درباره توافقات حاصله طی سفر رئیس جمهور کشورمان به سوریه و سفر هیات سوری به تهران نیز گفت: دیدار بشار اسد و حجت الاسلام رئیسی، رئیس جمهور ایران نقطه عطف تاریخی در روابط دو کشور بود. توانستیم از مرحله گفتار به اجرا و عمل منتقل شویم و بخش زیادی از ظرفیتهای دو کشور را فعال کنیم. ما توافقات بسیار خوبی در حوزه بررسی ایدهها و تعاملات اقتصادی داشتیم و دو طرف پیگیریهای توسعه کشورهای منطقه را مورد بحث و گفتوگو قرار دادند. نخست وزیر در آیندهای نزدیک به ایران سفر میکند و این آثار مثبتی دارد.
وزیر خارجه سوریه درباره اقدامات آمریکاییها در منطقه گفت: اگر آمریکا چنین اقداماتی را انجام ندهد عجیب خواهد بود، اما ما اجازه نمیدهیم چنین اقدامات وقیحانهای در امور داخلی کشور ما و کشورهای مستقل انجام شود. همانطور که گفتم در 12 سال ارتش جمهوری عربی سوریه هزاران شهید را تقدیم کرد؛ در برابر اقدامات آمریکا ایستادیم، این بار مانند دفعات گذشته تلاشهای ایالات متحده آمریکا شکست خواهد خورد، البته این بار یک جهان متحد در برابر اقدامات آمریکا که تهدیدکننده امنیت بین المللی است، میایستد. دیدیم آمریکا در اوکراین چگونه اهدافش را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: آنچه در نیجر در حال اتفاق افتادن است، این است که آنها از حضور نیروهای آمریکایی خسته شدهاند و ملتها تلاش میکنند روابط تازهای را ایجاد کنند.
انتهای پیام