به نقل از پایگاه اطلاع رسانی امام جمعه مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی و جمعی از مدیران این نهاد اظهار کرد: جهاددانشگاهی از روز اول تامینکننده خلأهای دانشگاه بود. روزی که میخواستند دانشگاه را افتتاح کنند، از نظر اساتید خلأهای زیادی بود که به دانشگاه آلوده و فاسد زمان شاه برمیگشت. لذا جهاددانشگاهی به وجود آمد تا این خلأها را پر کند. این نهاد در عرصههای دانشگاهی مانند کمیته در عرصههای امنیتی بود.
وی افزود: در آن زمان معتقد بودند جهاددانشگاهی تا زمانی موضوعیت دارد که دانشگاه درست راه نیفتاده باشد و وقتی دانشگاه راه افتاد، جهاد معنایی ندارد و رفتار با جهاد، مانند رفتار با یک نهاد موقت شد که پس از راه افتادن دانشگاه باید منحل میشد. اما تنها شخصی که پیگیر موضوع جهاد دانشگاهی بود، مقام معظم رهبری بودند که ایستادگی کردند تا با جهاد مانند یک نهاد موقت برخورد نشود و جهاد دانشگاهی یک نهاد ثابت و دائم بماند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به حمایتهای رهبر معظم انقلاب از جهاد دانشگاهی و عدم بهرهمندی مدیران وقت این نهاد از این حمایتها، تصریح کرد: وقتی توجه مقام معظم رهبری به جهاد دانشگاهی بیشتر شد، جهاد باید از نظر ساختاری طوری توسعه پیدا میکرد که پا به پای دانشگاه هم در گسترش و هم در قدرت ارتقا پیدا کند، اما مدیران وقت این کار را نکردند و در این زمینه اقدامی نشد.
علمالهدی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری معتقد بودند جهاددانشگاهی نباید سرریز دانشگاه باشد، بلکه باید در کنار دانشگاه، نهادی مؤثر، مفید و جوابگوی بسیاری از مشکلات امروز در حوزه آموزش باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه امروز مسئله کنکور به یک بازار سودجویی ومعاملهگری تبدیل شده است، عنوان کرد: عدهای سرمایهگذار میخواهند از طریق کنکور پول درآورند. استعدادهای زیادی پشت کنکور میمانند و عدهای که پول دارند به دانشگاههای خارج از کشور میروند. لذا جهاددانشگاهی میتواند استعدادهای کنار گذاشتهشده را شناسایی و ارزیابی کند.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: اگر تشکیلاتی مانند جهاددانشگاهی در عرض دانشگاه توسعه پیدا میکرد، میتوانست بسیار کارآمدتر باشد. اگر در گستره این نهاد کار میشد، بهرهبرداریهای بیشتری میتوانستیم از آن داشته باشیم، چراکه جهاددانشگاهی تنها یک پژوهشکده نیست و باید بیشتر از این در حوزه درمانی، فرهنگی و ... از ظرفیتهای جهاددانشگاهی استفاده کرد. بسیاری از نخبگان دانشگاهی امروز در پارک علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان فعالیت دارند، در حالیکه میتوانستید از این ظرفیت در بدنه جهاددانشگاهی استفاده کنید.
علمالهدی با بیان اینکه متأسفانه مدرکگرایی در دانشگاهها غلبه پیدا کرده است، گفت: امروز در فرهنگ دینی و اجتماعی در دانشگاه عقب هستیم و بیشتر پول و مدرک بر افکار دانشجویان ما حاکم است. البته افراد زیادی هستند که بر اساس فرهنگ دینی، گروه جهادی تشکیل دادند و کار میکنند، اما باید خلأهای فرهنگی دانشگاه را پر کرد.
وی به نقش جهاددانشگاهی در شناسایی و جبران خلأهای پژوهشی اشاره و بیان کرد: جهاددانشگاهی باید خلأهایی که در دانشگاه وجود دارد را در عرصه پژوهش و فرهنگ شناسایی و با برنامهریزی، کمبودهای دانشگاه را تامین کند و در کنارش خدمات نیز ارائه دهد.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه فناوری موفق بوده است، در خصوص ستاد حاشیه شهر مشهد خاطرنشان کرد: این ستاد به دستور مقام معظم رهبری و به عنوان تشکیلاتی خدماتی و فرهنگی شکل گرفت که ذیل تشکیل کمیتهها، در عرصه خدماتی، پیشرفتهای خوبی را شاهد هستیم و حاشیه شهری که مخروبه محض بود در حال حاضر به شرایط نسبتا مطلوبی رسیده است و چندین درمانگاه و بیمارستان در دست ساخت است.
جهاددانشگاهی مأموریت خود را مبتنی بر نیازهای نظام اسلامی در کشور و استان تعریف کرده است
به گزارش ایسنا، حسین امینی مشهدی، رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این دیدار، اشراف نماینده ولی فقیه در استان به مسائل دانشگاهها و جهاددانشگاهی را فرصتی مغتنم و ارزشمند عنوان کرد و گفت: جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است که پس از ساماندهی دانشگاهها در دهه اول انقلاب، ماموریت خود را مبتنی بر نیازهای نظام اسلامی و حاکمیتی در کشور و استان تعریف کرده است.
وی با بیان اینکه مسئلهمحوری رویکرد این نهاد در استان است، عنوان کرد: رفع چالشهای اساسی و کمک به حل مسائل مهم استان مانند بحران آب، امنیت غذایی و ارتقای فرهنگ میزبانی از زائران امام هشتم (ع)، همچنین رفع برخی از نیازهای صنعت در مقابله با تحریمها از جمله این رویکردها و فعالیتها است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: کمک به نظام سلامت و ارائه خدمات پزشکی و درمانی به بیش از یک میلیون نفر از مردم استان، به ویژه اقشار کمبرخوردار از جمله دیگر فعالیتهای این نهاد بوده و ما سعی کردیم همواره کمک کار نظام سلامت بهویژه در زمانهای دشوار مانند دوره کرونا باشیم.
امینی مشهدی اضافه کرد: ظرفیتهای عظیم دانشگاههای خراسان رضوی در حوزههای پژوهشی، فناوری و فرهنگی از جمله مزیتهای استان است که در صورت همکاری بیشتر و جزیرهای عمل نکردن، میتواند دستاوردهای بسیار وسیعتر و گستردهتری داشته باشد.
انتهای پیام