حمیدرضا محمودی قوژدی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: در پنج ماهه نخست امسال میزان بازدید گردشگران خارجی از آثار تاریخی با افزایش نسبت به سال گذشته رشد ۲.۵ برابری داشته است.
محمودی قوژدی بازدید از اثر جهانی قنات قصبه گناباد را یکی از مقاصد گردشگران و توریستهای خارجی ذکر کرد و افزود: گردشگران خارجی که از سایت میراث جهانی قنات قصبه گناباد بازدید کردهاند از کشورهای کانادا، سوئیس، عراق، هلند، چین و تایلند بودند که بیشترین تعداد مربوط به گردشگران کانادایی است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا شهرستان گناباد آمادگی پذیرایی از میهمانان خارجی را دارد و در این زمینه زیرساختهای لازم ایجاد شده است، توضیح داد: با توجه به اینکه ورود گردشگران خارجی برای بازدید از آثار تاریخی شهرستان بسیار زیاد نیست، زیرساختهای موجود گردشگری در حال حاضر جوابگوی نیازهای آنها است.
محمودی قوژدی در رابطه با عوامل تأثیرگذار بر جذب گردشگران خارجی گفت: گردشگری خارجی در شهرستان گناباد تابع تصمیمات و تحولات ملی و بینالمللی است. آنچه در سطح بینالمللی میزان جذب گردشگران خارجی را تحت تأثیر قرار میدهد عبارتند از مراودات و مناسبات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در سطح جهانی، تبلیغات سوء علیه ایران (ایران هراسی) و در سطوح داخلی نیز سیاستگذاری کلان در حوزه گردشگری، عدم وجود سرویس بهداشتی مناسب، جادههای نامناسب مناطق گردشگری، نحوه بازاریابی و ... بر میزان جذب گردشگران خارجی تأثیر میگذارد.
وی تأکید کرد: آنچه میتواند توسعه پایدار گردشگری و جذب گردشگران خارجی در شهرستان را متحول کند، عملیاتی کردن سند توسعه شهرستان است. در سند توسعه شهرستان، اولویت اول توسعه «گردشگری» تبیین شده است. در همین راستا باید تمامی برنامههای تدوین شده گذشته، طرحهای گردشگری تهیه شده اجرایی گردد. این بدان معنی است که تمامی دستگاههای دولتی و غیر دولتی باید با نگاه گردشگری، برنامههای خود را تدوین و سیاستگذاری نمایند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گناباد خاطرنشان کرد: موفقیت در حوزه گردشگری، حمایتهای همه جانبه تمامی ادارات را میطلبد و چنانچه نسبت به این موضوع توجهی نشود، شهرستانهای مجاور گوی سبقت را ربوده و توسعه گردشگری و جذب گردشگر را برای آینده شهرستان دچار مشکل و رقابتی سخت خواهد کرد.
محمودی قوژدی داشتن سرویس بهداشتیهای مناسب، تابلوهای اطلاعرسانی حاشیه جادهای، ورودیهای خوانای شهری، ایجاد شهری زیبا، جذاب و خاص، ایجاد مقاصد گردشگری شهری متنوع، بخشی از ضروریات و اولویتهای شهرستان است.
وی با اشاره به نقش مؤثر بهرهبرداری از فرودگاه گناباد در رونق گردشگری و به خصوص جذب گردشگران خارجی گفت: مسلماً حمل و نقل از ارکان اصلی تأثیرگذار بر صنعت توریسم به عنوان یکی از مهمترین و پردرآمدترین منابع جهان به شمار میرود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گناباد افزود: سیستم حمل و نقل هوایی یکی از عمدهترین عناصر تشکیل دهنده صنعت گردشگری است که بخشی از هزینههای گردشگران را به خود اختصاص میدهد.
وی اظهار کرد: با توجه به تردد سالانه تعداد قابل توجهی مسافر و گردشگر از مبادی ورودی شهرستان ایجاد زیرساخت فرودگاه گناباد، لازمه رونق صنعت گردشگری بوده و نقش بسزایی در این زمینه دارد. فرودگاه شهدای گناباد ۴ خرداد ۱۴۰۲ افتتاح شد، اما این فرودگاه هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
انتهای پیام