یک مسئول:

تاریخ، یکی از ابزارهای مهم آینده‌نگری است

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) گفت: تاریخ عرصه عبرت‌آموزی و یکی از ابزار مهم آینده‌نگری است، تاریخ گذشته نیست بلکه آغازی برای آینده است و باید به این موضوع در عرصه‌های مختلف باور و ایمان داشته باشیم.

علی قاسم‌زاده صبح چهارشنبه ۸ شهریور در افتتاحیه ششمین کنگره ملی تاریخ‌دانان (صنعت و صنعتگران ایرانی) که با حضور پژوهشگران و اندیشمندان مطرح رشته تاریخ از سراسر کشور در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: تاریخ عرصه عبرت‌آموزی و یکی از ابزار مهم آینده‌نگری است، تاریخ گذشته نیست بلکه آغازی برای آینده است و باید به این موضوع در عرصه‌های مختلف باور و ایمان داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: انجمن ایرانی تاریخ گواهی است بر گزاره «تاریخ آغاز آینده است»، در روزگاری که تمامی رشته‌ها در راه تعالی و پیشرفت کشور قدم برداشته‌اند علوم انسانی هم می‌تواند نقش آفرینی مؤثری داشته باشد.

قاسم‌زاده افزود: امروزه نگاه صرفاً فنی و مهندسی که در مدیریت کشور وجود دارد بعضاً به دلیل کم‌کاری ما دانش‌آموختگان علوم انسانی‌ است که نتوانسته‌ایم نقشه‌ای که الگوی پیشرفت کشور باشد برای مدیران ترسیم کنیم در صورتی که دانش آموختگان علوم انسانی می‌توانند در نقشه تعالی کشور اصلی‌ترین نقش را داشته باشند ضمن اینکه رشته‌های علوم به یکدیگر وابستگی دارند و توجه به این حوزه تعالی کشور را رقم خواهد زد.

وی در ادامه بیان کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی سبب دیده شدن ظرفیت علوم انسانی خواهد شد و این کنگره فرصتی ارزنده برای تدوین مسیر درست توسعه صنعت در ایران با شناخت تاریخ است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در پایان سخنانش گفت: امروز در این همایش جای مدیران کشوری خالی است تا شاهد باشند توجه به حوزه علوم انسانی می‌تواند کمک‌کننده در عرصه مدیریتی کشور باشد.

کنگره مورد حمایت دستگاه‌های فرهنگی قرار نگرفت

امیر حسین حاتمی، دبیر علمی کنگره ملی تاریخ دانان، در این برنامه با اشاره به اینکه اختتامیه این کنگره فردا ۹ شهریور برگزار خواهد شد، اظهار کرد: کنگره ملی تاریخ‌دانان سال ۹۱ در همدان، سال ۹۲ در جیرفت، سال ۹۴ در تهران، سال ۹۶ در مشهد و سال ۹۹ در کرمانشاه برگزار شده است و در سال جاری نیز تصمیم گرفته شد که این همایش در قزوین برگزار شود.

وی افزود: این کنگره در قزوین با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی، کتابخانه مرکزی و گروه تاریخ دانشگاه امام خمینی(ره) در قزوین برپا شده است.  ۱۱۰ مقاله در محورهای همایش به دبیرخانه همایش رسیده که از این بین ۳۲ مقاله انتخاب شده و در این ۲ روز این مقاله‌ها ارائه خواهند شد.

دبیر علمی کنگره ملی تاریخ دانان بیان کرد: در این کنگره چندین عنوان از جمله «نسبت دانش تاریخ با صنعت»، «صنعتی شدن ایران و ناکامی‌های آن» و «آموزش صنعت غایت اولیه نظام آموزشی ایران» ارائه و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: برای برگزاری این کنگره از تمام دستگاه‌های ذی‌ربط تقاضای کمک کردیم اما گویا اولویت‌های آنان موارد دیگری است و متأسفانه آنطور که انتظار می‌رفت همراهی نکردند، حامیان مالی و همراهان ما در اجرای این کنگره متولیان موقوفه شیخ‌الاسلامی، امین‌الرعایا و مولاوردیخانی هستند.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402060805686
  • خبرنگار : 50553