با توجه به گرمای شدید هوا و افزایش مصرف برق در کشور در راستای مدیریت بار، برق صنایع و کشاورزی با محدودیت مواجه شده به طوری که در ساعاتی از روز برق کشاورزان قطع میشود که این موضوع منجر به قطعی برق مناطق روستایی نیز شده است.
روستاهای شهرستان بهار از جمله مراکزی است که به علت وجود بخش وسیعی از اراضی کشاورزی با این چالش مواجه شده و با قطع برق کشاورزی، برق روستاها نیز قطع میشود و با وجود خنک شدن هوا و کاهش مصرف برق در استان همچنان شاهد قطعیهای چند ساعته برق در روستاها هستیم.
روستای حسامآباد یکی از روستاهای نسبتاً بزرگ شهرستان بهار است که اهالی آن تماسهای مکرری با ایسنا در رابطه با قطعی برق داشتند بنابراین پیگیر موضوع شدیم.
یکی از اهالی روستای حسامآباد با بیان اینکه امروز بالای سه ساعت برق نداشتیم، گفت: در اوج گرما برق روستای حسامآباد قطع میشد و هیچکس هم نبود حرف روستائیان را به مراجع بالا برساند.
وی تصریح کرد: در روزهای گرم تابستان شاهد بودیم یکی از اهالی از شدت گرما، بچه چند ماهه خود را با کولر ماشین خواباند و این یعنی فاجعه.
این روستایی با اشاره به آسیب وسایل برقی روستائیان، خاطرنشان کرد: در پی قطعیهای مکرر برق کلی یخچال و لوازم برقی و موتور چاههای آب آسیب دید و نوبتهای آبیاری زراعتها عقب افتاد و محصولات تشنه ماندند.
وی با بیان اینکه باتری دکل مخابرات روستای حسامآباد در اثر قطعیهای برق، خراب شد، افزود: ترانس برق روستا سوخت و بستنیهای مغازهدارها آب شد و خیلی مشکلات دیگر که فقط و فقط برای روستای حسامآباد بود.
یکی دیگر از اهالی روستای حسامآباد نیز با اشاره به قطعیهای طولانیمدت برق در تابستان امسال، گفت: متأسفانه در روزهای گرم تابستان برق روستا قطع شده و کار نانواها زمین مانده است.
وی با تأکید بر اینکه خرید ژنراتور برای نانوایان روستایی هزینه سنگینی دارد و نمیتوانند تهیه کنند، افزود: اگر حرفی از قطعی برق بزنیم گفته میشود شما باید ژنراتور تهیه کنید در صورتی که مگر درآمد یک نانوا چقدر است که بتواند ژنراتور خریداری کند؟
دیگر ساکن روستای حسامآباد نیز با بیان اینکه روزهای متوالی و در گرمترین روزهای سال برق روستای حسامآباد قطع میشد، گفت: متأسفانه قطعی برق روستا همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، در تماس با فرماندار شهرستان بهار و اعلام وضعیت قطعی مکرر برق در روستاهای این شهرستان، فرماندار قول پیگیری این موضوع را از مسئولان اداره برق شهرستان داد.
فرماندار بهار در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه قطعی برق بخش کشاورزی بخشنامه کشوری است، اظهار کرد: براساس برنامه مقرر شد برق بخش کشاورزی در ساعاتی از روز قطع شود اما برنامهای برای قطعی برق خانگی وجود ندارد.
وی درباره قطعی برق مراکز جمعیتی روستایی شهرستان بهار تصریح کرد: قرار است در نقاطی که برق کشاورزی با روستایی مشترک است، جداسازی صورت گیرد.
دهیار روستای حسامآباد نیز درباره درخواستهای مکرر مردم در زمینه قطعی برق و پیگیری از مسئولان امر اینگونه پاسخ داد: با توجه به قطعی چند ساعته برق در روستا طی چند روز گذشته، تماسهای تلفنی مکرر با اداره برق داشتیم و مسئولان مربوطه اذعان داشتند که قطعی برق طرحی کشوری بوده و با توجه به مصرف بالا در کشور تا ۱۵ شهریورماه ادامه خواهد داشت.
مرضیه کریمیرادپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پیگیریها و مکاتبات زیادی از مسئولان شهرستان انجام دادهایم که اذعان داشتند قطعی برق تنها ویژه یکی، دو روستا نبوده و در اکثر روستاها قطعی برق وجود دارد و تنها ساعات قطعیها متفاوت است و الان به نقطهای رسیده که حتی قطع برق شهری هم به آن افزوده شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قطعی برق فقط ویژه روستای حسامآباد نیست بلکه تمام روستاهای شهرستان نیز قطعی دارند، تصریح کرد: حتی شهرهای بهار، لالجین و مهاجران نیز طی روزهای گذشته با قطع برق مواجه بودند.
کریمیرادپور با اشاره به اینکه برق این روستا در اکثر اوقات بین دو تا سه ساعت قطع میشود، یادآور شد: روستای حسامآباد به علت اینکه در خط کشاورزی قرار دارد با قطع برق کشاورزی، منازل هم دچار قطعی میشوند.
همچنین پیشتر دهیار روستای حسامآباد به اهالی این روستا اعلام کرده بود که در زمینه قطعی برق در ساعاتی از روز، روستاهای حسامآباد و هارونآباد در مسیر خطوط برق کشاورزی قرار داشته و با توجه به قطعی برق زمینهای کشاورزی در ساعت یک الی ۱.۵ تا ساعت سه الی ۳.۵ لاجرم برق روستاهای قرار گرفته در این مسیر هم قطع میشوند و دکلهای انتقال برق در مسیر صالحآباد نیز به علت دوری به روستا و کمفشاری برق آن نمیتوانند مشکل برق را در روستا در این ساعات برطرف کنند بنابراین طی یکی، دو هفته آینده در صورت افزایش بار در شبکه، قطعی برق را در ساعات ذکر شده، در روستا خواهیم داشت.
گفتنی است؛ ایسنا در مردادماه نیز قطعی روستاهای شهرستان بهار را از شرکت توزیع برق استان پیگیری کرد که معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با تأکید بر اینکه قطعی برق منازل و مراکز جمعیتی در دستور کار شرکت توزیع برق نیست، گفت: این شرکت دارای ۳۰۴ فیدر ۲۰ کیلوولتی برای تأمین برق مشترکان استان است که تمامی روستاها و مراکز شهری را تحت پوشش قرار میدهند که برای تأمین برق پایدار در تمام فصول سال نیاز به تعمیرات و مقاوم سازی مداوم در این خطوط است.
طهماسبیخو اظهار کرد: این اقدام طبق تفاهمنامه با مشترکان کشاورزی انجام میشوند که کشاورزان همکار با خاموش کردن چاههای خود از ساعت ۱۳ تا ۱۸ به صورت روزانه مشمول پاداش شده و برق مصرفی کل ماه آنها به صورت رایگان محاسبه میشود، برای اجرای تفاهمنامه نیاز است برخی از خطوط قطعیهای کوتاه مدتی برای مثال کمتر از ۱۰ دقیقه داشته باشند تا مراکز جمعیتی و روستاهایی که در مسیر چاههای کشاورزی قرار دارند، دچار خاموشی نشوند.
انتهای پیام