یک کارشناس حوزه و دانشگاه تاکید کرد:

شناساندن زنان اسوه و بانوان تاثیرگذار در تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی

یک کارشناس حوزه و دانشگاه بر شناساندن زنان اسوه و بانوان تاثیرگذار در تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی تاکید کرد.

حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی لیلابی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که برای بشریت اهمیت پیدا کرده، توجه به جایگاه زن است و هر کسی که بخواهد اثبات کند از تمدن برخوردار است این موضوع را به عنوان یک معیار در دستور کار قرار می‌دهد؛ حکومت‌ها و سازمان‌ها در دنیا با ادعای توجه به جایگاه زن درصدد اثبات فرهنگ و تمدن خود هستند اما اینکه در عمل این ادعا را رعایت می‌کنند یا خیر؟ قابل اهمیت است.

وی با اشاره به فرهنگ اومانیستی غرب که فمینیستی نیز در آن جایگاهی دارد، با بیان اینکه در حال حاضر فمینیست‌هاو پیشکسوتان فعالیت زنان در اروپا و امریکا به شدت از رویکردی که داشتند پشیمان هستند، براساس مقالاتی که در غرب و اروپا تولید می‌شود می‌توان گفت افرادی که با شعارهای فمنیستی خیال می‌کردند به جامعه زنان خدمت می‌کنند اعتراف دارند از شرایطی که با شعارهای به ظاهر زن‌گرایانه ولی زن‌برانداز چه آسیبی به روح و روان زنان وارد کردند؛ زن غربی با همین شعارهای فمنیستی به یک افسردگی و پوچی رسیده است و به خاطر اینکه حرکت آنها برخلاف فطرت، طبیعت و آفرینش یک زن هست در حال حاضر متوجه خطای خود شدند.

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: امروز در فضای مجازی فیلم‌هایی از صحبت‌های فعالین فمنیست قابل مشاهده است که با اشک و گریه اعتراف می‌کنند که با این شعارها زنان را از خانواده، خانه‌داری به مشاغل و کارهای خشن کشاندند که با طبیعت زنانه تناسب نداشته است.

الگوی سوم زن مسلمان مخالف محدود و محروم کردن زن از فعالیت‌های اجتماعی و مخالف تفکرات فمنیستی است

حسینی لیلابی در ادامه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به عنوان یک اندیشمند مسلمان کلید واژه‌ای را وارد گفتمان علمی و اندیشه‌ای فرهنگ ایرانی کردند تحت عنوان " الگوی سوم زن مسلمان"، اظهار کرد: این الگو هم مخالف محدود و محروم کردن زن از فعالیت‌های اجتماعی بوده و هم مخالف شیوه فمنیستی غربی است که برای زنان با شعار حمایت از حقوق آنان جز مشکلات روانی و اخلاقی چیزی دیگری به ارمغان نیاورده است.

وی تصریح کرد: "الگوی سوم زن مسلمان" مخالف محرومیت و حضور زن  از حقوق اجتماعی و انسانی است و هم مخالف رفتار  افراطی فمنیستی در کشاندن زنان به عرصه‌هایی که متناسب با روح و روان و طبیعت زن نیست، است.

این مدرس حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در دین اسلام و در فرمایشات پیامبر اعظم(ص) و امامان، بر تکریم زن تاکید شده که شعار و ادعا نیست به عنوان نمونه جایگاه حضرت زهرای مرضیه(س) به عنوان سرور زنان عالم به حدی است که مقام عرفانی و معنوی ایشان از فرزندان معصومش و همه پیغمبران بجز پدربزرگوارشان بالاتر می‌دانیم.

حسینی لیلابی با اشاره به یکی از احادیث پیغمبر(ص) که می‌فرمایند: "إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی عَلَی اَلْإِنَاثِ أَرْأَفُ مِنْهُ" خداوند بر بانوان مهربانتر است، گفت: همچنین آیه ۳۵ سوره احزاب که به ده مفاهیم ارزشی اشاره دارد و در این مفاهیم ارزشی مرد و زن را جدا از هم نمی‌داند و آنان را در کنار همدیگر بیان می‌کند.

در تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی زنانی داریم صاحب اثر که تاثیر تاریخی و تمدنی دارند

وی در ادامه با بیان اینکه در تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی زنانی داریم صاحب اثر که تاثیر تاریخی و تمدنی دارند، افزود: "سیده نصرت امین‌ بیگم اصفهانی" معروف به بانو امین، بانویی مجتهده، عالم، عارف، فاضل، فقیه، محدث، شاعر، حکیم و مفسر در عصر معاصر بود که اجازه اجتهاد و روایت از سید ابوالحسن اصفهانی، شیخ عبدالکریم حائری یزدی، حاج میرزا علی آقا شیرازی، شیخ محمدکاظم شیرازی، آقا محمدرضا نجفی اصفهانی دریافت کرد و آیت‌اللّه سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی،  علامه امینی و دیگران از او اجازه روایت و نقل حدیث دریافت کرده‌اند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با گلایه از اینکه در شناساندن نخبگان علمی و فرزانگان بانویی که صاحب اثر هستند ضعیف عمل کردیم، اضافه کرد: شخصیت‌های دیگری که در انقلاب اسلامی اهل علم و فعالیت فرهنگی و در جامعه اثرگذار هستند وجود دارد اما متاسفانه این بانوان خیلی معرفی نشدند.

حسینی لیلابی به معرفی کتاب شش جلدی "ریاحین الشریعة" از شیخ ذبیح‌الله محلاتی اشاره کرد و با بیان اینکه این کتاب به معرفی چهره‌های بانوان دانشمند شیعه می‌پردازد، افزود: این کتاب یک دایرالمعارف است و توصیه می‌شود مورد مطالعه قرار گیرد.

وی بر شناساندن زنان اسوه و بانوان تاثیرگذار در تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی تاکید کرد و با بیان اینکه باید روی این مقوله بسیار کار شود، تصریح کرد: اگر بخواهیم به شناسایی بانوان تاثیرگذار و نخبه در کشورمان مبادرت کنیم به جای یک مجموعه شش جلدی شیخ محلاتی یک مجموعه ۶۰ جلدی تالیف خواهد شد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه متناسب با نیازهای جامعه خوشبختانه بانوان نقش‌آفرین بودند، اضافه کرد: در طول تاریخ  بانوانی داریم که فرصت پیدا کردند و در حوزه‌های مختلف علوم پزشکی وعلوم انسانی و ... تاثیرگذار بودند و البته پس از انقلاب این مهم شتاب بیشتری داشته است.

حسینی لیلابی با تاکید براینکه غرب به دنبال این است که جلوی این شتاب را بگیرد و با شعار حمایت از زن، حقوق زن و به بهانه آزادی،   زنان را از فرزانگی و اثرگذاری فرهنگی علمی دور و به عرصه فساد و فحشاء بکشاند، بیان کرد: متاسفانه در جامعه  افرادی فریب‌خورده و ناآگاه وجود دارد که عرصه‌های مقدس زنانه همچون همسرداری، خانه‌داری و مادر بودن و تربیت فرزندان را مورد تمسخر قرار می‌دهند، درحالیکه نقش مادر بودن را مقدس می‌دانیم و یک مادر با تربیت فرزندان وارسته و شایسته به جامعه کار ارزشمندی انجام می‌دهد و این مصداق "از دامن زن مرد به معراج می‌رسد" است.

وی خاطرنشان کرد: یک جریان فرهنگی مریض و فریب خورده و ناآگاه و غرب زده در جامعه وجود دارد که عرصه‌هایی که براساس فرهنگ ایرانی و آموزه‌های اسلامی مقدس می‌دانیم را به تمسخر می‌گیرد و تحقیر می‌کنند؛ باید هوشیارانه و عالمانه به معرفی بانوان موفق در جامعه پرداخته شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402060805309
  • خبرنگار : 50177