به گزارش ایسنا، داوود نجفیان روز سهشنبه هفتم شهریور ماه گفت: استان البرز با چالش بزرگی در بخش آب مواجه است به طوری که در این استان ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب قابل برنامهریزی برای برداشت و مصرف وجود دارد اما ۲۴۰ میلیون مترمکعب بارگذاری بر روی منابع آب استان صورت گرفته است.
نجفیان افزود: طرح جامعه تأمین آب شرب البرز براساس مطالعات جمعیت شناسی با چشم انداز ۳۰ ساله و تا افق ۱۴۳۰ مورد تصویب قرار گرفته است ولی ما در برخی از حوزهها مثل اشتهارد در حال حاضر در نقطه سر به سر تامین و مصرف قرار داریم.
تصمیمگیری در بخش آب خارج از اراده وزارت نیرو است!
وی خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در بخش آب کشور و خارج از اراده وزارت نیرو رخ میدهد از عدم درک درست چالش آب در کشور حکایت دارد به طوری که بدون توجه به ظرفیتهای آبی بارگذاریهای جدید صورت میگیرد. به عنوان نمونه در قالب نهضت ملی مسکن قرار است برای ۱۲۰ هزار نفر در البرز خانه ساخته شود این در حالی است که البرز با تراکم بالای جمعیت مواجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای البرز تصریح کرد: متأسفانه دست وزارت نیرو در مقابل چنین تصمیماتی بسته است. این تصمیمات در حالی گرفته میشود که آبخوانهای ما وضعیت بدی دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه بارها مکاتباتی برای مستثنی شدن البرز از بحث توسعه مسکن داشتهایم به دلیل مصرف ۱۰۰ درصدی منابع آب داشتهایم، گفت: در حالی که سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر به جمعیت البرز اضافه میشود ما هیچ منابع جدیدی برای تأمین آب در اختیار نداریم ولی شورای عالی شهرسازی به این موضوع هیچ توجهی نمیکند و فقط اعلام میکنند که از محل مدیریت مصرف آب شرب موضوع را مدیریت کنید.
۱.۵ میلیارد مترمکعب از منابع آبی البرز را از دست دادهایم
نجفیان از عملکرد سازمان برنامه و بودجه استان هم گلایه کرد و گفت: این سازمان بدون توجه به آمایش سرزمینی و بی محابا توسعه و بارگذاریهای جدیدی را تعریف میکند. در بخش آب ما اکنون ۷۰ تا ۸۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از منابع آب داریم و تا کنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب از منابع آبی را از دست دادهایم.
وی ادامه داد: عمق چاههای آب شرب ما در هشتگرد به ۳۵۰ متر آن هم با آبدهی پایین رسیده است. در حالی که استانداردهای جهانی برای استفاده از منابع آب حداکثر ۴۰ درصد است ما ۱۰۰ درصد ظرفیت آبی استان را استفاده کردهایم و این باعث از بین رفتن سفرههای زیرزمینی و فرونشستهایی بزرگ شده که اکثر آنها در دشتهای نظرآباد، ساوجبلاغ، تهران-کرج و ماهدشت رخ داده است.
فاجعه فرونشست ۲۹ سانتیمتری در البرز
مدیرعامل شرکت آب منطقهای البرز خاطرنشان کرد: در برخی از مناطق البرز شاهد سالانه ۲۹ سانتیمتر و به طور میانگین شش سانتیمتر فرونشست هستیم. این در حالی است که زیرساختهای سنگین ملی در البرز ایجاد شده و فرونشست این زیرساختها را به خطر انداخته است ولی هیچ کس به آن توجه نمیکند.
وی نبود باور مشترک در بخش آب را یکی از مهمترین مشکلات کشور عنوان کرد و گفت: با وجود همه مصیبتهایی که در بخش آب داریم اما باز هم بحران آب مساله اول کشور نیست و هر کسی به دنبال کار خود است و بخش آب و انرژی در کشور بی ارزش شده است.
انتهای پیام