سید کاظم موسوی سهشنبه ۷ شهریور در جمع خبرنگاران با اشاره اینکه ۵۶۲ شرکت تعاونی در فارس تحت پوشش تعاون روستایی فعالیت دارند، گفت: این سازمان در حوزه روستایی و کشاورزی تشکیل شد تا خدماتی در قالب تعاونی به مردم روستایی و کشاورزان ارائه شود.
او ضمن یادآوری اینکه تعاون به عنوان بخش مردمیساز اقتصاد بوده و در سند توسعه تعاون اهداف کمی آن دیده شده است، به اصلاح سند توسعه تعاون اشاره و اضافه کرد که اسفند سال گذشته این موضوع به تصویب هیئت دولت رسید.
موسوی اضافه کرد: در چشم انداز ۱۰ ساله جذب ۴۵ درصد سرمایهگذاری کل کشور در بخش تعاون، جذب حداقل ۱۵ درصدی از حجم نقدینگی کشور و افزایش حجم بخش تعاون تا ۲۵ درصد از تولید ناخالص مدنظر است.
او ادامه داد: همچنین افزایش در بخش کمی سند توسعه دیده شده و بخش کشاورزی در سند توسعه تعاون به لحاظ کمی ۶۵ درصد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است.
مدیرکل تعاون روستایی فارس همچنی بر لزوم افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون از ۲۸۰ هزار به ۶۲۰ هزار میلیارد ریال تأکید و در خصوص این بانک تخصصی دولتی، اضافه کرد: این بانک کمک کننده به تعاونیها بوده و در تعادل بخشی به اقتصاد کشور مؤثر است.
موسوی با بیان اینکه در حوزه تعاون روستایی نیز خرید گندم به عنوان محصول استراتژیک در کشور مدنظر است، گفت: در این حوزه توسعه کشت گندم در دستور کار قرار گرفت و جهش در دیمزارها عمده ترین بخش بوده است؛ این استراتژی که در دیمزارها و مناطق مستعد در پیش گرفته شد، موجبات کاهش فشار به منابع آب زیرزمینی را فراهم کرد.
مدیرکل تعاون روستایی فارس با اشاره به کشت قراردادی و افزایش قیمت گندم و رشد ۲۰۰ درصدی در طول ۲ سال گذشته افزود: فارس رتبه دوم در تولید گندم دارد و ۲۰۰کارگزاری تأمین و توزیع نهاده کشاورزی در فارس در کوتاهترین زمان نهاده را به دست کشاورز میرسانند.
موسوی گفت: بیش از ۱۰۰ مرکز خرید در استان گندم را کشاورزان تحویل میگیرند و در مناطق محروم۱۰۰ درصد مراکز خرید مربوط به تعاونی روستایی است.
او یادآوری کرد: بیش از یک میلیون تن گندم در استان خریداری شده که ۶۲۵ هزار تن توسط تعاونیهای روستایی بوده است.
مدیرکل تعاون روستایی فارس با اشاره به کنترل کیفی و کمی محصول خریداری شده از نظر آلودگی و بیماری، گفت: این کنترل به طور کامل توسط سه دستگاه جهاد کشاورزی، اداره بازرگانی و غله و تعاون روستایی در ورودی مراکز خرید انجام میشود.
موسوی بیان کرد: برداشت گندم با آبیاری فاضلاب در حوزه کشت محیطزیستی است و با پیگیریها این نوع کشت و محصولات امحا و کانالهای انتقال آب نیز تخریب شد.
به گفته او؛ این موضوع کنترل ۱۰۰ درصدی شده است درحالی که حیطه فعالیت تعاون روستایی در حوزه جمع آوری و خرید محصولات است.
تحویل ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن بذر گندم گواهی شده به کشاورزان
مدیرکل تعاون روستایی فارس همچنین میزان توزیع بذر گواهی شده را نیز به عنوان کلیدیترین نهاده بخش کشاورزی دانست و افزود: در این زمینه رشد خوبی داشتهایم و در سال گذشته ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن بذر گندم گواهی شده توسط کارگزاریها به کشاورزان تحویل شده است.
موسوی به تنظیم بازار و واگذاری آن به بخش تعاونی و مردمی اشاره و اظهار کرد: در سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ دولت هزینههایی برای تنظیم بازار داشت و در سال گذشته با واگذاری به تعاونیها بدون هزینه دولت انجام شد.
او بر لزوم توسعه باسکولها نیز تأکید و تصریح کرد: این روند رو به رشد است و سالانه شاهد توسعه باسکولها در استان فارس هستیم.
موسوی با اشاره به تخصیص اعتبارات تملک دارایی نیز گفت: تکمیل انبارهای ذخیره محصولات کشاورزی نیز در سال گذشته با اعتباری که ایجاد شد ۸۳ میلیارد تومان تخصیص یافت که این اقدام جهت تکمیل انبارها برای ذخیره محصولات کشاورزی بود.
تزریق ۱۷۰۰ میلیارد ریال وام توسعه شبکه تعاونیهای روستایی
مدیرکل تعاون روستایی فارس اضافه کرد: سال گذشته ۱۷۰۰ میلیارد ریال تحت عنوان تسهیلات برای توسعه شبکه تعاونیهای روستایی و کشاورزی تزریق شده که نسبت به سالهای قبل رشد قابل توجهی داشته است.
این مقام مسئول همچنین یادآور شد که خرید توافقی محصولاتی مانند گوجه فرنگی، لیمو و انگور نیز با هدف تسهیلگری حوزه تعاونیها انجام شده است.
انتهای پیام