معاون عمرانی استاندار یزد در بازدید از ایسنا مطرح کرد

تلاش برای تحقق ۲ برابری تعهدات خانه‌دار کردن یزدی‌ها/اقدامات تحولی در توسعه زیرساخت‌های فرهنگی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد با اشاره به تعهد ساخت ۵۴ هزار واحد مسکونی طی چهار سال در قالب طرح نهضت ملی مسکن، گفت: البته ۱۳۷ هزار متقاضی در استان برای خانه‌دار شدن ثبت نام کرده‌اند لذا تلاش داریم بیش از تعهد استان در این باره اقدام کنیم.

«محمدجواد ابوالحسینی» در بازدید از دفتر ایسنا در یزد به دستاوردهای دو ساله دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: مسکن یکی از بزرگترین طرح‌های در دستور کار دولت مردمی است چرا که داشتن سرپناه یک زیرساخت مهم در تشکیل زندگی محسوب می‌شود و متاسفانه بی‌توجهی به این مقوله در دولتهای یازدهم و دوازدهم منجر به ایجاد حجم انباشته‌ای از تقاضا در این حوزه و پیامدهای آن مانند بر هم خوردن ثبات بازار مسکن در سالهای اخیر شد.

وی افزود: خوشبختانه در این دولت سیزدهم ضمن تکمیل آپارتمان‌های شروع شده، پیگیری جهت اخذ مجوز برای ساخت طرح‌های نهضت ملی مسکن به صورت یک طبقه و حیاط دار به صورت مستمر انجام گرفت و مجوزها و تاییدیه‌های لازم اخذ شد که البته با استقبال خوبی نیز مواجه شد.

وی با بیان این که برنامه چهار ساله استان ساخت ۵۴ هزار واحد مسکونی برای مردم بود ولی ۱۳۷ هزار متقاضی در سال اول ثبت‌نام کردند که البته تاکنون ۵۲ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده‌اند که اگر به همین اندازه نیز در استان مسکن ساخته شود عملاً دولت در قبال ساخت مسکن در استان یزد به تعهدات خود عمل کرده ولی تلاش داریم همه متقاضیان ثبت نام شده را خانه‌دار کنیم.

ابوالحسینی در ادامه با اشاره به واگذاری تاکنون ۱۶ هزار قطعه زمین و نیز پیگیری آماده سازی ۱۵ هزار و ۵۰۰ قطعه زمین دیگر در همین راستا، گفت: در روزهای اخیر و به مناسبت هفته دولت ۳۷۰۰ واحد نیز تحویل متقاضیان شد که شامل ۹۶ واحد آپارتمانی، ۱۵۰۰ واحد مسکن تدریجی، ۱۵۰۰ واحد روستایی، ۷۸ واحد مسکن بازآفرینی و ۵۰۰ واحد خودمالکی بوده است.

وی با اشاره به برخی معایب و مزایا ساخت و سازهای ویلایی و آپارتمانی، گفت: ساخت و سازهای آپارتمانی به رغم مزایایی مانند تمرکز در ساخت و غیره، به دلیل وجود هزینه‌های بالای مشاعات، عدم امکان ساخت تدریجی، آسیبهای اجتماعی بیشتر و میزان رضایتمندی یزدی‌ها پس از ۳۰ سال آپارتمان‌نشینی و نظر به فرهنگ و آداب و رسوم مردم استان، کمتر مورد تمایل یزدی‌ها بود لذا با اهتمام به موضوع فرهنگ و معماری یزد، بحث جوانی جمعیت و دیگر جوانب این امر، با وجود نیاز به مکان‌های وسیع‌تر، ساخت مسکن ویلایی در استان پیشنهاد و در بسیاری از مناطق کشور نیز تسری یافت.

وی گفت: در همین راستا واگذاری زمین در روستاها نیز به لحاظ نیاز به وسعت بیشتر روستائیان به فضای خانه واگذاری زمین تا ۴۵۰ مترمربع در دستور کار قرار گرفت.

سفرهای ریاست جمهوری به استان یزد

معاون استاندار با اشاره به شعار مردمی بودن دولت سیزدهم، یکی از اقدامات قابل توجه در این راستا را سفرهای رئیس جمهوری و هیات دولت به استانها که طی کمتر از دو سال گذشته یزدیها دو مرتبه شاهد ان بودند، ذکر کرد و گفت: قطعاً حضور هیات دولت در استانها با اثرات و منافع به مراتب بیشتری نسبت به ارائه گزارشهای استانی به دولت همراه است و در استان یزد نیز برکات این سفرها را شاهدیم.

وی با بیان این که اولین سفر استانی رئیس جمهور دولت سیزدهم به استان یزد در آذر ماه سال ۱۴۰۰ انجام و ماحصل آن ۱۵۰ مصوبه با اعتباری بالغ بر ۷۶۸۲ میلیارد تومان بود که تاکنون ۴۰۱۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و منجر به فعال‌سازی طرح‌های عمرانی در سطح استان  شد بخشی از مصوبات در حال انجام و بخش دیگر تکمیل و افتتاح شده است.

ابوالحسینی از جمله این مصوبات را عملیات گازرسانی به ۱۱۰۰ واحد صنعتی و ۷۷ روستای استان عمدتاً در مناطق ییلاقی و کوهستانی ذکر کرد و افزود: نصب چهار ایستگاه سنجش آلودگی هوا و هشت تلویزیون نمایشگر وضعیت کیفی هوا از دیگر این مصوبات بود به طوری که مردم استان هم اکنون به صورت شفاف می‌توانند از وضعیت کیفی هوای استان آگاه و مطالبه‌گری داشته باشند.

وی ۱۵ کیلومتر از باند دوم کمربندی ابرکوه و تقاطع غیرهمسطح خروجی، ۳۰ کیلومتر از باند دوم محور اردکان – چوپانان که یزد را بدون عبور از تهران به شمال کشور متصل می‎کند، افتتاح ۲۰ کیلومتر از محور اسفندآباد- صفاشهر، بهره برداری از ۶۲ کیلومتر خط دوم محور ریلی بافق- ارژنگ، پیگیری اتمام ۳۰ کیلومتر از جاده طریق الرضا تا پایان سال و ساخت مخازن متعدد ذخیره آب شرب در استان کم آب و کویری یزد از جمله مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی شهر یزد و نیز بهره برداری از قسمت اول خط آبرسان از مخزن غدیر به شهر یزد را از دیگر این مصوبات ذکر کرد.

وی همچنین از افتتاح طرح مجتمع فرهنگی هنری شهرستان بافق، تقویت آبرسانی سیار به عشایر استان، تکمیل مجموعه ورزشی کارگران شهرستانهای ابرکوه، اردکان و یزد،  افتتاح ایست و بازرسی فراغه در شهرستان ابرکوه،  افتتاح کلانتری شهرستان اشکذر،  افتتاح ساختمان پلیس راهور، افتتاح طرح‌های ورزشی شامل سالن ورزشی مدارس و اجرای طرح‌های آبخیزداری، مرمت قنوات، آبیاری کم فشار به عنوان دیگر این مصوبات اشاره کرد.

وی به طرح‌های دیگری مانند اجرای طرح بزرگ رینگ شهری آب یزد با اعتباری بالغ بر دو هزار میلیارد تومان که منجر به یکسان سازی کمیت و کیفیت آب در مناطق مختلف شهر خواهد شد و نیز پیگیری و پیشرفت ۵۰ درصدی طرح تامن آب پایدار مناطق اکرم آباد، اکرمیه، حسن آباد، سرسنگ و مسکن ملاصدرا پس از چهار دهه نیز اشاره کرد.

ابوالحسینی از اقدامات تحولی در حوزه زیرساختهای فرهنگی و هنری استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: خوشبختانه علاوه بر افتتاح مجتمع فرهنگی هنری بافق، شاهد پیشرفت خوبی در تکمیل مجتمع فرهنگی هنری مروست و مراحل پایانی مجتمع فرهنگی هنری امام علی(ع) یزد با تخصیص اعتبار از سفرهای اول و دوم ریاست جمهوری و تزریق ۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل طرح تالار مرکزی یزد هستیم که امیدواریم پس از سالها تا پایان امسال شاهد بهره برداری از آن باشیم.

معاون استاندار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دومین سفر رئیس جمهوری به استان یزد در تاریخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۳ ، ماحصل این سفر را نیز ۷۰ مصوبه با اعتبار ۴۳۷۸ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: هرچند هنوز تخصیص اعتباری در این باره صورت نگرفته است ولی قطعاً با توجه به قرار گرفتن آن در بین سفرهای ابتدایی دور دوم به لحاظ تخصیص اعتبارات نیز در اولویت دولت قرار خواهد داشت.

تامین اعتبار طرحهای عمرانی استان

ابوالحسینی با اشاره به وجود ۶۲۰ طرح نیمه تمام در سطح استان تکمیل تمامی آنها به ۶۵ هزار میلیارد تومان نیازمند است، خاطرنشان کرد: برهمین اساس نیز این طرحها اولویت بندی و پیگیری تامین و تخصیص اعتبار از منابع مختلف به طرح‌های دارای پیشرفت بالا  از برنامه‌های استان است.

وی یکی از اقدامات در این راستا را تامین اعتبار از منابع عمومی کشور در قالب ابلاغ تخصیص توسط سازمان مدیریت ذکر و اضافه کرد: در سال گذشته از منابع مختلف از جمله اعتبارات استانی برگشت حقوق دولتی و یک درصد جبران خسارت معادن، مصوبات سفر ریاست جمهوری، محرومیت زدایی و بازآفرینی شهری و غیره مبلغی بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه به طرح‌های عمرانی استان صورت گرفته است.

ابوالحسینی تامین اعتبار توسط صنایع و معادن را دیگر شیوه استان در تامین اعتبار طرح‌ها خواند و گفت: پیگیری جهت پرداخت اعتبار به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی به طرح‌های بخش راه استان در قالب مصوبات سفر ریاست جمهوری، پیگیری جهت تخصیص اعتبار به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای راه بهاباد-دربند-نایبند و نیز هماهنگی با صنایع جهت مشارکت در ساخت مدارس و فضاهای آموزشی که منجر به تعهد آنها به مشارکت در ساخت ۱۲۰ مدرسه با  مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد تومان شده از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا بوده است.

وی ضمن اشاره به موضوع مولدسازی دارایی‌های دولت برای تامین اعتبار طرحها نیز ابراز کرد:  با توجه به مصوبه سران سه قوه در خصوص مولد سازی دارائی‌های مازاد، متن قانون بودجه ۱۴۰۲ و آیین‌نامه‌های صادره در این خصوص، در استان یزد نیز جلسات کارگروه مولدسازی دارائی‌ها به صورت مستمر تشکیل شده و شناسایی املاک مازاد جهت قرار گیری در فرایند مولد سازی صورت گرفته است.

معاون عمرانی استاندار افزود: بخشی از املاک شناسایی شده مجوز فروش دارند و بخشی از املاک شناسایی شده و مراحل اخذ مصوبات کمیسیون جهت تعیین کاربری و تبدیل به احسن کردن ملک در دست اقدام است.

اقدامات عمرانی شاخص دولت در استان

ابوالحسینی در بخشی از سخنانش به اقدامات عمرانی شاخص دولت در حوزه آب استان اشاره و عنوان کرد: اخذ مصوبه اجرای خط انتقال آب از دریا به استان یزد،  اجرای خط پدافندی انتقال آب،  افتتاح اولین سد استان یزد (سد هرات)، اجرای ۳۵۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره سازی آب ، اجرای طرح رینگ شهری  یزد جهت رفع مشکل افت فشار آب با ۱۶۶ کیلومتر خط و ۱۶۱ هزار مترمرکعب مخزن با دو ایستگاه پمپاژ، بازتخصیص آب کیفی و جایگزینی پساب در بخش صنعت با اجرای طرح خط سبز آبرسان، انتقال پساب به مجتمع سرب و روی مهدی آباد، طرح آبرسانی به روستا جهت آبرسانی با کیفیت به روستاها در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و اجرای خط انتقال آب به شهر میبد با تجهیز هفت حلقه چاه و حفر و تجهیز یک حلقه چاه دیگر و نیز اجرای ۱۸ کیلومتر خطوط جمع آوری و انتقال، احداث مخزن و تامین برق مورد نیاز، اهم این اقدامات بوده است.

وی مهمترین اقدامات در حوزه صنعت، معدن و تجارت را تغییر ریل توسعه صنایع جدید بر اساس سند آمایش استان و سند راهبردی و توسعه ای یزد نوین،  رشد بی‌سابقه ایجاد و آماده سازی زیرساخت‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان یزد و ممنوعیت بارگزاری صنایع آلاینده در محور عقدا۰- مهریز ذکر کرد.

معاون استاندار ساخت ۳۱۶ کلاس درس، ایجاد ۷۰ زمین چمن مصنوعی و ۱۱ سالن ورزشی را از اهم دستاوردهای دولت در حوزه آموزش و پرورش  استان برشمرد و ادامه داد: در راستای تامین و توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی نیز می‌توان از تکمیل نوسازی و بهره بردای بیمارستان فرخی(بحران)، بهره‌برداری از ۱۰ اورژانس شهری و جاده‌ای، اجرای اولین پایگاه اورژانس هوایی استان با پیشرفت ۴۰ درصد، راه اندازی ۱۸  مرکز جامع سلامت روستایی، شهری و خانه بهداشت، راه اندازی و ساخت اولین مرکز پیوند مغز استخوان با ۱۶ تخت و اولین بخش کاشت حلزون در استان یزد،  افتتاح ساختمان پزشکی قانونی مهریز و آغاز عملیات اجرایی ساختمان‌های تفت و بافق، آغاز ساخت پلی کلینیک تامین اجتماعی در شهرستان مهریز و پلی کلینیک تخصصی بیمارستان شهدای کارگر،  بهره برداری از پایگاه انتقال خون اردکان و مهریزو ایجاد سامانه انتقال خون سیار استان یزد و نیز فعال شدن ساخت بیمارستان تخصصی تامین اجتماعی را برشمرد.

ابوالحسینی در بخش پایانی توضیحاتش یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم در استان را پیگیری آغاز بکار رسمی شرکت هواپیمای یزدایر و تملک ۵ فروند هواپیمای اختصاصی ذکر کرد و گفت: البته مسئولان استان در تلاش هستند که ایجاد شرکت ریلی استان و نیز اقدامات دیگری مانند تبدیل یزد به قطب موزه‌های کشور را در همین دولت رقم بزنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402060704782
  • خبرنگار : 50214