نمایش ارادت اهل سنت به خاندان پیامبر(ص) در مرز باشماق

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان به طراحی تبلیغات محیطی در ایام اربعین به همت کمیته فرهنگی ستاد اشاره کرد و گفت: بنرها در چهار زمینه متفاوت با ۲۸ طرح بر اساس روایات اهل سنت و تشیع و اشعار کُردی در مورد امام حسین(ع) چاپ و در سطح شهر نصب شده است تا میزان ارادت اهل سنت به خاندان پیامبر(ص) را به نمایش بگذارند.

علی‌اصغر دریایی، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: استان کردستان طی دو سال اخیر به عنوان قدمگاه زوار اربعین حسینی بوده که از مرز باشماق به سمت کربلا حرکت می‌کنند.

وی افزود: پیاده‌روی اربعین آثار و برکات معنوی بسیاری برای فرد دارد که این امر موجب توسعه و رشد فضایل اخلاقی جامعه نیز خواهد شد اما در کنار بُعد معنوی این سفر انتخاب مرز باشماق دارای آثار بسیار برای استان به ویژه در محورهای توسعه‌ای بوده است.

مدیرکل ارشاد کردستان بیان کرد: سفر اربعین محمل مناسبی در معرفی هرچه بیشتر کردستان، جاذبه‌های گردشگری، مناظر طبیعی و زیبای استان و خونگرمی مردم این استان به زوار اربعین خواهد بود و نمود عینی این خونگرمی میزبانی مردم مریوان در سال گذشته از زوار اربعین در خانه‌های شخصی ‌شان بود.

وی ادامه داد: اداره ارشاد کردستان به عنوان مسئول کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان فعالیت دارد که این کمیته چهار هدف وحدت‌افزایی، معرفت‌آفرینی اربعینی، اطلاع‌رسانی به زائران و معرفی کردستان فرهنگی به زوار را دنبال می‌کند.

دریایی افزود: محور برنامه‌های کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان فعالیت‌های محتوایی، تبلیغات محیطی، فعالیت‌های رسانه‌ای بوده است که در این راستا اطلاعات در مورد مسیرهای عبور و مرور در مرز و خارج مرز را در قالب موشن‌گرافی، اینفوگرافی و بروشور در اختیار زائران قرار خواهند داد.

وی در ادامه به اقدامات در بخش فعالیت رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: یک تیم رسانه‌ای از خبرنگاران کردستانی در این ایام به صورت ویژه در استان فعالیت خواهند کرد تا نقاطی را که در سفر اربعین مغفول می‌ماند را به صورت ویژه پوشش دهند و هدف انتقال این مفاهیم به صورت روزانه در فضای مجازی است.

مدیرکل اداره ارشاد و فرهنگ استان کردستان افزود: کانال «اربعین کردستان» در پیام‌رسان‌های ایتا، بله، انیستاگرام ایجاد شده است تا کسانی که قصد تردد از مرز باشماق را دارند به سهولت بتوانند اطلاعات لازم در مورد مسیر را کسب کنند.

وی به طراحی تبلیغات محیطی در ایام اربعین به همت کمیته فرهنگی ستاد اشاره و اظهار کرد: بنرها در چهار زمینه متفاوت با ۲۸ طرح بر اساس روایات اهل سنت و تشیع و اشعار کُردی در مورد امام حسین(ع) چاپ شده و در سطح شهر نصب شده است تا میزان ارادت اهل سنت به خاندان پیامبر(ص) را به نمایش بگذارند.

دریایی به ایجاد ایستگاه‌های راهنمایی زائران اربعین در مرز باشماق اشاره کرد و گفت: در بنرهای چاپ شده بارکدهایی در اختیار زائران قرار می‌گیرد و زائران از طریق این بارکدها می‌توانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را در این سفر در اختیار داشته باشند.

وی به اجرای برنامه‌های فرهنگی در مرز باشماق برای استقبال از زائران اربعین اشاره کرد و افزود: دف‌نوازی، مقتل‌خوانی و تعزیه‌خوانی، اجرای نمایش‌های خیابانی از گروه‌های مختلف سراسر کشور، نمایشگاه عکس عاشورای و اربعینی، راه‌اندازی موکب‌های فرهنگ و هنر در تمام شهرستان‌های استان، مسابقه نقاشی اربعین ویژه کودکان، مسابقه عکس موبایلی، مسابقه پیامکی دلنوشته‌ای به امام حسین(ع) از اقدامات صورت گرفته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در ایام اربعین است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: موکب‌هایی برای موضوعات جهاد تبیین، جوانی جمعیت، عفاف و حجاب در مرز فعال هستند تا خدمات در خور شأنی به زائران اربعین ارائه دهند.

وی در ادامه به مهم‌ترین پیام اربعین اشاره کرد و گفت: اربعین یک حرکت، اتفاق و رویداد جهانی و بین‌المللی است و هیچ تجمعی در کل جهان مانند جریان اربعین اتفاق نخواهد افتاد.

دریایی افزود: مسلمانان از کشورهای مختلف جهان با نگاه‌ها و دیدهای متفاوت بدون هیچ اختلافی کنار هم برای حضور در مراسم اربعین پیاده‌روی می‌کنند و می‌توان گفت این حضور یکی از معجزات خداوند متعال است چراکه در روز اربعین برای این حجم از زائران، زمین کربلا فراخ و گسترده خواهد شد.

وی حضور گسترده مردم در مراسم اربعین را مهم‌ترین پیام اربعین دانست و گفت: این حضور گسترده و چشمگیر مسلمانان جهان در مراسم اربعین بهترین تبیین برای این مراسم است لذا رسانه‌های باید این امر را به صورت گسترده منعکس کنند.

مدیرکل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان کردستان افزود: برای کسانی که با عنوان جاماندگان از مراسم اربعین هستند مسیری از سوی ستاد اربعین برای پیاده‌روی مشخص خواهد شد که هموطنانمان با حضور قلبی در این مراسم می‌توانند با نوه پیامبر اسلام(ص) بار دیگر تجدید بیعت کنند.

وی با تأکید بر اینکه معنویت در جامعه امید ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: این معنویت زمینه‌ای برای ایجاد کار بیشتر و بهتر در عرصه‌های مختلف ایجاد خواهد کرد و امید را به جامعه تزریق می‌کند.

دریایی در پایان یادآور شد: حضور در پیاده‌روی اربعین زمینه‌ساز یک تحرک درونی در انسان بوده و فرد را در مسیر رشد درونی قرار خواهد داد لذا فردی که در این سفر بار معنوی متعالی را کسب کرده است، برای کارهای  فرهنگی و اجتماعی بسیار مستعد خواهد بود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402060704675
  • خبرنگار : 50274