آیتالله سیدمجتبی حسینی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شهادت امام حسین(ع)، مبدأ حرکت حق علیه باطل، مظلومیت و حقانیت حق بوده است و انتهایی ندارد.
وی با بیان اینکه در گذشته طلاب، روحانیون و جمع اندکی از مردم برای اربعین امام حسین(ع) به کربلا سفر میکردند، اضافه کرد: برخی مردم عراق، اگر به این پیادهروی میرفتند و ماموران صدام متوجه این قضیه میشدند، کارشان به اعدام میرسید و به همین دلیل با بهانههای مختلف این مسیر را ادامه میدادند.
حسینی گفت: بعد از انقلاب اسلامی، حرکتی ایجاد شد و عرض ارادت به امام حسین(ع) به یک مانور بزرگ جهانی تبدیل شد. مطلوب بودن کثرت جمعیت، به این علت است که رعب دشمن و قوت و عزت مسلمانان بیشتر میشود و در نهایت انس بیشتر با یکدیگر را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه اربعین یک انسجام بینالمللی بین اندیشورزان مسلمان انقلابی است، خاطرنشان کرد: در تعبیر «سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکمْ» که در زیارت عاشورا میخوانیم، مراد، امام حسین(ع) و یارانشان نیست. «سلم» و «حرب» دو مقوله عملی است. حب و محبت، امر قلبی است. ما باید اولیای خدا را دوست داشته باشیم و از دشمنان خداوند برائت بجوییم. در واقع ما در خط اولیای خداوند هستیم، از این خط دفاع میکنیم، آن را ترویج دهیم و با خط مقابل مبارزه میکنیم.
زائران اربعین اخوت و محبت را نمایش دهند
حسینی تصریح کرد: در حال حاضر محارب با اسلام کیست؟ نظام آمریکا و برخی کشورهای غربی ضد اسلام هستند و وقتی قرآن آتش میزنند، گویای این موضوع است. دشمنان قصد داشتند ریشه انقلاب و اسلام را تخریب کنند، ایران نیز یک کشور معمولی شود و دین تنها در خانهها بماند. اما دین به یک نگرش جهانی تبدیل شد، نگرشی که تمام ابعاد زندگی انسان را تامین میکند و دشمنان نمیخواهند دین دیده شود؛ چراکه این نگرش، نگرش عدالت، ضد جور و ضد استیلا است.
نماینده ولیفقیه در کشور عراق اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۱۳ سوره «هود» میفرماید «وَلَا تَرْکَنُوا إِلَی الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَمَا لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ؛ و شما مؤمنان هرگز نباید با ظالمان همدست و دوست شوید و به آنها دلگرم باشید و گرنه آتش کیفر آنها شما را نیز خواهد گرفت و در آن حال جز خدا هیچ دوستی نخواهید داشت و هرگز کسی یاری شما نخواهد کرد».
وی افزود: همچنین روایتی از امام حسین(ع) داریم که میفرماید «اَلا تَرَوْنَ اَنَّ الْحَقَّ لایُعْمَلُ بِهِ، وَ اَنَّ الْباطِلَ لایُتَناهی عَنْهُ، لِیَرْغَبَ الْمُؤْمِنُ فی لِقاءِ اللَّهِ مُحِقّاً؛ آیا نمینگرید که به حق عمل نشده و از باطل روی گردانده نمیشود، شایسته است در این محیط انسان به دیدار پروردگارش شور و عشق نشان دهد».
اربعین؛ صفآرایی حق در برابر باطل
حسینی با بیان اینکه اربعین صفآرایی حق در برابر باطل و مقابله مظلوم و ظالم است، گفت: اربعین مقابله با کسانی است که نمیخواهند مردم آزاد و عزیز زندگی کنند و بر جهان سلطه داشته باشند. اموال مردم را غارت کنند و این دشمن از این صفآرایی وحشت دارد و نمیداند آن را چه طور مهار کنند، اما در میدان آمریکا برای اینکه خط امام حسین(ع) را زنده نگه داریم، راهپیمایی عظیم اربعین را داریم.
نماینده ولیفقیه در کشور عراق اظهار کرد: «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة؛ محال است تن به ذلت دهیم» جمله معروف امام حسین(ع) که در روز عاشورا بیان کردند، گویای این مسئله است. لذا اربعین یک مانور است و البته این مانور باید به گونهای باشد که امنیت مردم تامین شود. در این سالها امنیت برقرار بود و کشور عراق، ارتش عراق و حشدالشعبی تلاش کردند در چند رده حفاظت و امنیت خوبی برای جلوگیری از تجاوز دشمن داشته باشند.
وی درخصوص توصیههای اخلاقی در پیادهروی اربعین، بیان کرد: کیفیت تعامل با یکدیگر از نکات حائز اهمیت در سفر اربعین است. زائران باید سمبل اخوت، محبت، گذشت صبر و شکر باشند. در چهره مردمی که در پیاده روی اربعین شرکت میکنند، باید نشانی از صفا و صمیمیت و رضا از خداوند، به چشم بخورد. در این مسیر باید نشان دهیم که ملت ما دارای عفت و بلندی طبع هستند و بهتر است در حرکات ما به این موارد توصیه شود.
حسینی اظهار کرد: نظرم این است، همان طور که قبل از حج جلسات مختلف برگزار میشود، برای اربعین نیز در جلساتی سراسر کشور، در مساجد و مراکز مختلف برگزار شود و کسانی که در این حوزه تخصص دارند، زائران را توجیه کنند که با آمادگی ذهنی بالاتری در این مسیر شرکت کنند.
انتهای پیام