به گزارش ایسنا، مناف هاشمی پس از برگزاری نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امروز ۵ موضوع در دستور هیات اجرایی قبل از اعزام کاروان ایران به بازی های آسیایی بود و گزارشاتی در جلسه ارائه شد و نواقص آن در بحث لیست نفرات اعزامی در حوزه ورزشکاران، کادر سرپرستی، کادر پزشکی و سایر افرادی که در کاروان حضور دارند، مدنظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: در برخی موارد نقطه نظرات مطرح و مقرر شد بر اساس مصوبه شورای برون مرزی مبنی بر لیست ۵۳۰ نفره به عنوان حداکثر نفرات، برخی رشته ها احتمالا با کاهش نفرات روبرو یا برخی رشته ها حذف شوند اما امروز لیست نفرات اعزامی در هیات اجرایی اعلام شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک با اشاره به موضوع مطرح شده در خصوص اختیارات اداری، توکن و موارد سیستمی، خاطرنشان کرد: این موارد باید توسط اعضای هیات اجرایی مصوب میشد تا رییس و دبیرکل مجوزهای لازم را به منظور پیشبرد امور داشته باشند.
هاشمی افزود: موضوع دیگر که برای ورزشکاران اهمیت دارد، مسئله پرداخت پاداش کسب سهمیه بود؛ ورزشکارانی که برای المپیک پاریس کسب سهمیه کردند ۳۰ میلیون تومان پاداش به آن ها تعلق گرفت که نسبت به کم بودن رقم آن گلایه هایی داشتند و در نهایت امروز توسط هیات اجرایی کمیته ملی المپیک مصوب شد که رقم ۵۰ میلیون تومانی پاداش به ورزشکاران تعلق گیرد که یا به صورت مستقیم به حساب ورزشکار یا فدراسیون مربوطه واریز میشود. ضمنا این پاداش به چهل امیرانی ملیپوش تیراندازی هم تعلق گرفت.
وی با بیان اینکه ورزشکاران و کادر مربیگری رشته های مختلف گلایه داشتند و معتقد بودند که قبل از بازی های آسیایی باید به آنها کمک مالی داشته باشیم، گفت: کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش قبل از اعزام کمک مالی را مدنظر قرار می دهند که در بازدید از اردوی وزنه برداری نیز این موضوع مطرح و قرار شد یک ماه کمیته ملی المپیک و یک ماه وزارت ورزش کمک هزینه پرداخت کنند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک با اشاره به اینکه اختیارات لازم برای پرداخت کمک هزینه مختصر به ورزشکاران و کادر فنی قبل از اعزام مدنظر قرار گرفت، خاطرنشان کرد: مبلغ این کمک هزینه در مجموع حدود ۲۰ میلیون تومان است که ۱۰ میلیون تومان کمیته و ۱۰ میلیون تومان وزارت ورزش پرداخت می کنند و این پرداخت مشمول ورزشکاران اعزامی است.
هاشمی با بیان اینکه چالش پرداخت ها همواره در ورزش مطرح بوده است، عنوان کرد: برخی ورزشکاران هنوز حضورشان در بازی های آسیایی قطعی نشده و پرداخت ها منوط به نهایی شدن لیست است؛ امروز از ۶۷۷ نفر به ۵۳۰ نفر رسیده ایم و در خصوص ۵ رشته نیز حتما در کمیسیون تخصصی یا ستاد عالی بازی ها در مورد نفرات اعزامی تصمیم گیری میشود که به طور مثال می توان به اسکیت و ژیمناستیک اشاره کرد.
وی ادامه داد: تصمیمات تخصصی از سوی مسئولان ذی ربط اتخاذ می شود و بعضا ممکن است انتقاداتی نسب به تصمیمات اتخاذ شده مطرح باشد و باید بدانیم که شرایط متفاوت است.
دبیرکل کمیته ملی المپیک با بیان اینکه هنوز در مورد رشتهای نظیر ژیمناستیک به قطعیت نرسیدهایم، تصریح کرد: ممکن است چند ژیمناست به مسابقات اعزام نشوند و از لیست نهایی حذف شوند؛ اتفاقاتی که در انتخابات ژیمناستیک رخ داد باعث شده دود آن به چشم ورزشکار برود.
هاشمی با تاکید بر اینکه کمیته ملی المپیک مسئول اعزام ها است، گفت: تمام تلاش ما بر این است که مشکلات را حل کنیم و سعی کرده ایم با پادرمیانی مانع از پایمال شدن حق ورزشکار شویم اما فدراسیون و وزارت ورزش نیز باید دلسوزانه رفتار کنند و اگر مشکلی در برگزاری انتخابات مطابق اساسنامه فدراسیون های ورزش وجود دارد بپذیرند و آن را اصلاح کنند چرا که اعزام نفرات نهایی باید با تدبیر انجام شود و باید بدانیم که هزینه اعزام هر ورزشکار ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان میشود.
وی در مورد مشکلات به وجود آمده در تیم ملی امید با توجه به اختلاف بین عنایتی و نکونام، اظهار کرد: زمان بندی صورت گرفته به منظور اصلاحات نفری اعلام شده است و جمع بندی دقیق در فدراسیون فوتبال با تاخیر همراه شد چراکه آن ها کار خود را دیر شروع کردند و اصلاحات در چند مقطع انجام شد و به تازگی فرقانی، ممبینی و عنایتی در مورد دو فوتبالیست مسائلی را مطرح کردند و اگر نام آن ها در لانگ لیست وجود نداشته باشد کار راحت تری برای جایگزینی داریم در غیر این صورت کار سخت خواهد بود.
دبیرکل کمیته ملی المپیک همچنین با اشاره به اینکه گزارش مجمع آینده نیز در جلسه هیات اجرایی ارائه شد، گفت: اعضا در دو جلسه قبل به رئیس اختیار دادند که زمان مناسب برای مجمع عمومی در نظر گرفته شود و با توجه به نزدیکی به بازیهای آسیایی و اینکه گزارش حسابرس آماده نبود، این موضوع امروز پیگیری شد و گزارش حسابرس مورد تایید اعضا قرار گرفت.
انتهای پیام