معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد

افتتاح ۲۳۰۰ پروژه کشاورزی در کشور/ نیاز بالا به سرمایه گذاری در این بخش

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی، جذب سرمایه گذاری را از جمله چالش‌های بخش کشاورزی کشور عنوان کرد و گفت: نیاز به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بالا است.

صفدر نیازی روز دوشنبه، ششم شهریورماه در مراسم افتتاح همزمان ۸۳ پروژه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی که به مناسبت هفته دولت با حضور استاندار آذربایجان شرقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و دیگر مقامات استانی برگزار شد، گفت: بخش کشاورزی، مظلوم است و نیاز به حمایت و نگاه ویژه دارد. چالش‌های این بخش نیز زیاد بوده و ما موظف به پایداری امنیت غذایی و ارتقای بهره وری در این بخش هستیم. 

به گزارش ایسنا، وی از افتتاح ۲۳۰۰ پروژه کشاورزی به مناسبت هفته دولت در کشور خبر داد و افزود: ۵۰ درصد این پروژه‌ها در بخش آب و خاک و زیرساخت‌های کشاورزی قرار دارد.

وی ادامه داد: بخش کشاورزی آذربایجان شرقی و استان‌های غربی کشور به واسطه بهره برداران خوب این منطقه دارای اهمیت بالایی است و امیدواریم تولیدات این بخش بتواند نیازهای منطقه را رفع کند.

نیازی، جذب سرمایه گذاری را یکی از چالش‌های بخش کشاورزی کشور قلمداد کرد و ادامه داد: نیاز به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بالا است و تولیدات این بخش ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهند، در حالی که تنها ۳.۵ درصد سرمایه گذاری کشور در این بخش است.

وی در خصوص دیگر چالش‌های بخش کشاورزی در کشور، گفت: خرد شدن قطعات بعد از قانون اصلاحات ارضی و قانون ارث و تغییر اقلیم و بارندگی‌ها از جمله چالش‌های دیگر بخش کشاورزی است. میانگین بارندگی در کشور از ۲۴۳ میلیمتر به ۱۹۰ میلیمتر و به میزان یک چهارم رسیده و تبخیر نیز چهار برابر افزایش یافته است. 

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی از اجرای دو پروژه کلان کشاورزی در کشور با حمایت مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی در خوزستان و ایلام یکی از این پروژه‌ها است که بخشی از این پروژه به اتمام رسیده و پیش نویس قراردادی برای فاینانس چینی به میزان ۱.۷ میلیارد دلاری برای ۲۵۵ هزار هکتار باقی منعقد شده است. در بخش آب نیز یک میلیارد دلار با عنایت مقام معظم رهبری بابت پروژه‌های مرزی هزینه شده که ۱۹ هزار هکتار آن در آذربایجان شرقی قرار دارد. 

نیازی اضافه کرد: پروژه دیگر، مربوط به استان‌های شمالی کشور، با توجه به پتانسیل بالای این منطقه است. با ترمیم آب بندها و عملیات آب و خاک در سه استان شمالی، می‌توان یک میلیارد مترمکعب آب در آب بندان ها ذخیره کرد و حدود پنج میلیون تن به تولیدات موجود افزود که برای این پروژه نیز ۲۲۰ میلیون دلار فاینانس چینی در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402060604077
  • خبرنگار : 50256