رسول سهمانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای امسال آزادسازی اراضی ملی به استناد تبصره ۱ ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور به مساحت ۵۱ هزار و ۳۷۳ متر مربع از متصرفین غیرقانونی در شهرستان بندر انزلی صورت گرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: طی این مدت ۲ فقره پرونده تخلف از مقررات ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی به مساحت ۲۴۵۷ متر مربع، همچنین یک فقره پرونده تخلف از مقررات ماده ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی به مساحت ۵۳۹ متر مربع در راستای مبارزه و برخورد قانونی با متصرفین اراضی ملی، تنظیم شده و در مراجع قضایی در حال رسیدگی قرار دارد.
وی افزود: پرونده های تنظیمی از سالهای قبل که در ابتدای امسال احکام محکومیت قضایی برای آنها صادر گردید نیز با همکاری دستگاه قضا و ضابطین عام، به مساحت ۸ هزار و ۲۶۶ متر مربع آزاد سازی و به دولت بازگردانده شد.
یک تا سه سال حبس؛ مجازات دستدرازی به جنگلها و مراتع
سهمانی با اشاره به ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، گفت: هرکس به قصد تصرف به منابع ملی مذکور در ماده ۱ قانون ملی شدن جنگلهای کشور تجاوز کند به یک تا سه سال حبس تأدیبی محکوم خواهد شد.
سهمانی با اشاره به ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، افزود: بریدن و ریشه کن کردن و سوزانیدن نهال و درخت و تهیه چوب و هیزم و ذغال از منابع ملی و توده های جنگلی بدون اخذ پروانه از وزارت منابع طبیعی ممنوع است.
وی تصریح کرد: یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندر انزلی با گشت های مستمر به صورت شبانه روزی در سطح شهرستان فعالیت کرده که در راستای مبارزه با سوداگران منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب، از ابتدای سال جاری علاوه بر اقدامات صورت گرفته تعداد ۵ فقره پرونده تخلف از مقررات ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور همراه با کشف ۱۰۷ اصله از مواد مستحصله از قطع غیر قانونی درختان جنگلی به حجم تقریبی ۱۰ متر مکعب و ارزش ۱۵۰ میلیون تومان جهت اعمال قانون با هویت معلوم به محاکم قضایی تحویل شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بندرانزلی همچنین تاکید کرد: از ابتدای امسال ۱۰ فقره پرونده تخلف از مقررات ماده ۴۸ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور به تعداد ۲۱۹ اصله چوب الات و به حجم ۵.۲۸۶ متر مکعب به مراجع قضایی ارسال شده است.
حمل بدون پروانه چوب و زغال درختان جنگلی؛ ممنوع
سهمانی در توضیح این ماده قانونی گفت: حمل چوب و هیزم و زغال حاصله از درختان جنگلی در تمام نقاط کشور به استثناء داخل شهرها، بدون تحصیل پروانه حمل از سازمان جنگلبانی ممنوع است و چنانچه مرتکب فاقد پروانه بهرهبرداری باشد طبق قانون مجازات مرتکبین قاچاق تعقیب خواهد شد در صورتی که دارایپروانه بهرهبرداری باشد فقط عین مال به سود سازمان جنگلبانی ضبط میشود.
وی به ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع اشاره کرد و گفت: آتش زدن نباتات در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع است در صورتی که در نتیجه بی مبالاتی حریق در جنگل ایجاد شود مرتکب به حبس تأدیبی از دو ماه تا یکسال محکوم خواهد شد.
سهمانی تصریح کرد: طی این مدت تنظیم همه پروندههای تخلف و تجاوز به عرصه ملی، یا قطع درخت و قاچاق چوبآلات همچنین تصرف اراضی ملی در حوزه استحفاظی این اداره نسبت به مدت مشابه سال قبل به حداقل رسیده که در این راستا همکاری و همراهی دستگاههای ذیربط نیز دخیل بوده است.
سهمانی در ادامه با بیان اینکه آزاد سازی حریم ۶۰ متری دریا، حفاظت از اراضی تالابی و جلوگیری از حریق، در این شهرستان حائز اهمیت است، تصریح کرد: در همین راستا یک فقره پرونده تخلف از مقررات ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور برای اراضی تالابی که طعمه حریق شده بود تنظیم و همراه با متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
وی با بیان اینکه بندر انزلی مساحتی بالغ بر ۳۰ هزار هکتار را شامل میشود که از این میزان ۱۳ هزار هکتار جزو مستثنیات و ۵ هزار و ۵۰۲ هکتار جز اراضی ملی هستند همچنین تالاب بین المللی انزلی با مساحتی بالغ بر ۱۰ هزار و ۸۹۵ هکتار و ۴۷ کیلومتر نوار ساحلی در زمره اراضی ملی این شهرستان هستند، افزود: منابع طبیعی ثروت ملی است و هیچ کس حق تعدی و سودجویی از آن را ندارد.
سهمانی تصریح کرد: البته همه این مراحل با وجود نیروهای جان برکف حفاظتی که شبانه روز در امر حفظ و حراست از عرصههای ملی تلاش می کنند مدیریت می شود و این اداره تنها با چهار نفر از نیروهای حفاظتی و در مجموع با تعداد ۱۵ نفر اداره می شود که کمبود نیروی کار به شدت محسوس بوده و انتظار آن است مسئولین در این خصوص نظر مساعدی داشته باشند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بندرانزلی در پایان تاکید کرد: سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ آماده دریافت گزارشهای مردمی است و شهروندان هرگونه آتشسوزی و تخریب جنگلها و مراتع را از طریق این سامانه ها اطلاع دهند.
انتهای پیام