به گزارش ایسنا، این نویسنده در مراسم رونمایی از کتابهای چاپ نخست فصلهای پاییز و زمستان ١۴٠١ یا بهار ١۴٠٢ که در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد، با اشاره به مفهوم اندیشه فلسفی گفت: پرسشگری مهمترین ویژگی اندیشه فلسفی است و پرسشها میتوانند پاسخهای متفاوتی را دریافت کنند، ولی آنچه اهمیت دارد، درنگ کردن بر روی پرسشهاست؛ چه بسا به پاسخهای جدیدی برسیم.
هجری با اشاره به کتابهای مجموعه «اگر و مگر» افزود: این داستانها تنها نمیخواهند یک پیام را به مخاطب منتقل کنند، بلکه در لایههای درون خود، مخاطب را با یک رشته پرسش درگیر میکنند و با آنکه نویسنده به این پرسشها پاسخ میدهد، ولی مخاطب میتواند همچنان به پاسخهای دیگری هم فکر کند.
نویسنده کتاب «تحقیق چیست، محقق کیست» با اشاره به داستان «هر ماری ماره» اثر نیلوفر نیکبنیاد گفت: نویسنده در این داستان به تفاوتها میپردازد؛ تفاوتهایی که شاید به نادیدهگرفتن یا طرد برخی منجر شود؛ در عین حال او تلاش میکند که این تفاوتها را به رسمیت بشناسد. این پرسش مخاطب را درگیر میکند که با تفاوتها چگونه باید کنار بیاییم بهگونهای که مانند تفاوتهای نژادی و جنسیتی به نتایج ویرانگر ختم نشود.
هجری در ارزیابی کتاب «کمدی که سؤال داشت» به مفهوم تغییر و دگرگونی پرداخت و گفت: نویسنده این اثر، زهرا شاهی با پرداختن به این پرسش که پیامدهای مثبت و منفی تغییرات چیست، مخاطب را با یک چالش درگیر می کند: آیا به زندگی معمولی و کسالتبار خود ادامه دهیم یا این که به دنبال تغییر باشیم؟
خالق رمان «چشم عقاب» با اشاره به کتاب «سؤال پیچونک و فراموش خان» اثر سمیرا قیومی گفت: در این قصه با مسئله فراموشی مواجه میشویم. آیا فراموشی همیشه تأثیری منفی دارد یا اینکه گاهی میتواند نتایج مثبت به دنبال داشته باشد؛ مانند وقتی که دیگران را میبخشیم و بدیهای آنها را فراموش میکنیم.
نویسنده کتاب «اقلیم هشتم» شالوده داستان دیگر این مجموعه با عنوان «بفرما لونه من» را مفهوم زمان دانست و گفت: هرچند نسترن فتحی میخواهد از این داستان یک نتیجهگیری اخلاقی کند، ولی در وجهی دیگر نشان میدهد هر کس ساعت و زمان خاص خودش را دارد.
هجری با اشاره به خودمداری کودکان گفت: زهرا جلائیفر در داستان «یه کار قایمکی» این مشکل شناختی را در کودکان نشان میدهد که چگونه خود را مرکز جهان میدانند. مشکلی که البته شاید برخی بزرگسالان هم به آن دچارند!
در پایان این پژوهشگر با پرداختن به کتاب «پم پم و دوستانش» نوشته شهرزاد شهرجردی گفت: در این داستان میبینیم که عملکردها برای همه ما معنای مشترکی ندارند و برای رسیدن به یک فهم مشترک باید گفتوگو کرد.
انتهای پیام