محمدحسین جعفری در گفتوگو با ایسنا در خصوص حمایت از عشایر خراسان رضوی در قالب طرح تولید قراردادی گوشت اظهار کرد: طی سال گذشته برای حمایت از عشایر، خرید قراردادی در قالب خرید گوشت از عشایر صورت گرفت.
وی افزود: اما در سال جاری طرح تولید قراردادی گوشت عشایر از ابتدای سال پیگیری شده و مجوز آن در سطح استان نیز گرفته شده است. طرح تولید قراردادی در کشور برای یک میلیون راس دام عشایر در نظر گرفته شده که از این میزان، ۲۵۰ هزار راس سهم عشایر خراسان رضوی است.
مدیرکل امور عشایر استان ادامه داد: در این طرح مقرر شده تا برای ۲۵۰ هزار راس دام عشایر استان، ۴۵ هزار تن جو تحویل اتحادیه تعاونیهای عشایری شود و اتحادیه این نهاده را تبدیل به کنسانتره کرده و به صورت نهاده مدتدار و به مدت ۴ ماه تحویل عشایر دهد.
جعفری با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح حفظ دام مولد و تولید گوشت است، افزود: در این طرح به ازای هر راس دام ۱۸۰ کیلوگرم جو در نظر گرفته شده است.
وی ضمن پیشبینی برای اجرای این طرح از مهر ماه ادامه داد: با توجه به اینکه بهمن ماه زمان زایش دامها بوده و برهها کوچک هستند، بنابراین احتمال دارد این طرح در دو مرحله اجرا شود که البته نیازمند موافقت است. برای قیمت خرید گوشت نیز منتظر دستورالعمل اجرایی هستیم و احتمالا به نرخ روز گوشت از عشایر خریداری شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی بیان کرد: در تولید قراردادی، مشکل تامین منابع مالی که عشایر گاهی با آن مواجه بوده و مجبور به فروش زودتر از موعد دام خود میشوند، برطرف و با نگهداری و پرواربندی دام، میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر دو برابر میشود.
جعفری در خصوص بهرهبرداری از پروژههای زیربنایی و عمرانی در مناطق عشایری استان طی هفته دولت عنوان کرد: در این مدت از ۱۰ پروژه زیربنایی و عمرانی در مناطق عشایری استان بهرهبرداری میشود. این ۱۰پروژه در شهرستانهای کلات، خواف، قوچان، درگز و بردسکن افتتاح خواهد شد.
وی درخصوص اعتبارات این پروژهها افزود: برای اجرای این پروژهها که شامل آبرسانی به مناطق عشایری، احداث و نگهداری راههای عشایری و احداث زمین ورزشی در مناطق عشایری است، بالغ بر ۵۳ هزار میلیون ریال اعتبار هزینه شده است، که با اجرای این پروژهها ۱۴۷۱ خانوار عشایر استان از مزایای آن بهرهمند میشوند.
جعفری با اعلام شاخص برخورداری از آب شرب و راه مناسب عشایری خراسان رضوی در سال گذشته و ارتقاء این شاخصها در سال جاری تاکید کرد: این شاخصها در سال گذشته ۳۹ و راه مناسب نیز ۴۰ درصد بوده است و برنامهریزی شده تا این شاخصها سالیانه ۵ درصد ارتقا پیدا کند. تا پایان سال جاری نیز این دو شاخص ۵ درصد رشد خواهد کرد.
وی افزود: پیشبینی میشود پروژه انتقال آب از سد چهچهه به مناطق عشایری استان طی دهه فجر به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام