جواد قناعت، امروز، یکشنبه ۵ شهریور در حاشیه افتتاح طرحهای عمرانی شهرستان بیرجند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از این تعداد ۱۴۱ طرح با اعتبار ۲ هزار و ۱۸۵ میلیارد ریال افتتاح و هفت طرح عمرانی هم با اعتبار سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال کلنگ زنی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به افتتاح چهار طرح عمرانی و آغاز عملیات اجرایی یک طرح با مجموع ۱۰ هزار و ۵۹۰ میلیارد ریال اعتبار با حضور استاندار در شهرستان بیرجند، گفت: فاز نخست سالن چند منظور دانشگاه صنعتی بیرجند با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید و عملیات اجرایی فاز دوم این سالن نیز با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال آغاز شد.
استاندار افزود: جایگاه اختصاصی باقران حدفاصل روستای امیرآباد و حاجی آباد که با سرمایه گذاری ١٠٠ میلیارد ریالی احداث شده نیز به بهرهبرداری رسید. افتتاح فاز ۲ ایستگاه پمپاژ محمدشهر با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال انجام شد که این طرح میان مدت برای تأمین آب شرب مردم این منطقه و شهر بیرجند است.
قناعت با بیان اینکه ایستگاه پمپاژ محمدشهر و انتقال آب از دشت مختاران از جمله طرحهای تأمین آب شهر بیرجند است، بیان کرد: طرح انتقال آب از مختاران به بیرجند با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی از محل اعتبارات ملی در دست اجراست و پیگیری ها برای تخصیص اعتبار به این طرح از محل منابع ملی برای تسریع در روند اجرا انجام خواهد شد.
استاندار خاطرنشان کرد: خط تولید ۱۴ هزار تنی انواع تایرهای (suv/cuv )خودروهای شاسی بلند در کویر تایر نیز از جمله طرحهای کلیدی اقتصادی استان است که با اعتبار بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری خواهد رسید. افتتاح این طرح اقتصادی مهم ۲۳۸ فرصت شغلی مستقیم و ۸۳۹ فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد میکند.
افتتاح واحد گاوداری شیری در مجتمع «ثمن مود» شهرستان سربیشه
همچنین در چهارمین روز از هفته دولت و با حضور معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی، یک واحد گاوداری شیری در مجتمع گاو شیری ثمن بخش مود مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
محمدرضا زرگری، رئیس جهادکشاورزی شهرستان سربیشه در آیین افتتاح این واحد گاوداری اظهار کرد: مجتمع گاو شیری ثمن مود با ظرفیت هزار رأس، یکی از بزرگترین مجتمعهای گاوداری و دامپروری شهرستان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه این مجتمع دارای ۱۸۸ هکتار مساحت است، ادامه داد: این مجتمع در سال ۸۴ تأسیس شده و دارای ۵۲ واحد است.
زرگری با اشاره به اینکه تاکنون تعداد ۳۰ واحد این مجتمع پروانه تأسیس گرفتهاند و ۱۴ واحد نیز دارای پروانه بهرهبرداری هستند، افزود: تا کنون برای این مجتمع ۳۵۱۲ میلیون ریال اعتبار هزینه و بیش از ۴۸ نفر از مزایای این مجتمع برخوردار شدهاند.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان سربیشه یادآور شد: طی سال ۱۴۰۰ پروژه برقرسانی مجتمع گاو شیری ثمن مود به طول ۸۷۱ متر و با اعتبار ۴۰۰۰ میلیون ریال اجرایی شده است.
زرگری در ارتباط با پروژه قابل افتتاح(پرورش گاو شیری ۲۰ رأسی) این مجتمع گفت: این واحد توسط یکی از اشخاص حقیقی به نام علی وثوقی نسب اجرایی و به مرحله بهرهبرداری رسیده است. جمع کل مبلغ سرمایه گذاری شده برای این طرح ۲۹ هزار میلیون ریال است.
آغاز عملیات اجرایی ساختمان الحاقی سالن چند منظوره دانشگاه صنعتی بیرجند
همچنین طی مراسمی با حضور استاندار خراسان جنوبی، عملیات اجرایی ساختمان الحاقی سالن چند منظوره دانشگاه صنعتی بیرجند آغاز شد. اجرای این پروژه تحت عنوان فاز دوم سالن چند منظوره در دستور کار دانشگاه صنعتی قرار گرفته است.
اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این پروژه ۸۰ میلیارد ریال است. فاز دوم سالن چند منظوره دانشگاه صنعتی با ۴۰۰ مترمربع زیربنا احداث میشود.
همچنین همزمان با چهارمین روز هفته دولت خط تولید ۱۴ هزار تنی تایر خودروهای شاسی بلند(SUV/CUV) با حضور استاندار خراسان جنوبی در مجموعه کویر تایر بیرجند به بهرهبرداری رسید. این طرح اقتصادی کلیدی و مهم در مجموعه کویرتایر و با حضور مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری امید، نماینده مردم در مجلس، فرمانده سپاه انصار الرضا علیه السلام، فرماندار و جمعی از مدیران به بهرهبرداری رسید.
دولت سیزدهم توجه ویژه به ارتقای زیرساختهای استان دارد
استاندار خراسان جنوبی در این آیین افتتاح گفت: دولت سیزدهم توجه ویژه به ارتقای زیرساختهای استان دارد. پیگیری برای ساخت راه آهن شرق کشور، اجرای خط انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان، انتقال آب از دریای عمان و اجرای باندهای دوم راه از جمله طرحهای مهم زیرساختی در استان است که در ۲ سال گذشته وارد فاز عملیاتی شده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای غنی خراسان جنوبی در زمینه معادن، اظهار کرد: در طول ۲ سال اخیر شاهد آغاز عملیات اجرایی واحدهای مختلف فرآوری مواد معدنی در استان هستیم.
استاندار از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۹۸۷ پروژه عمرانی در هفته دولت امسال خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۴ طرح با اعتبار ۸۰۰ هزار میلیارد ریال کلنگ زنی و ۹۳۳ پروژه با اعتبار ۶۶ هزار میلیارد ریال افتتاح میشود.
قناعت به افتتاح خط تولید ۱۴ هزار تنی انواع تایرهای خودرو های شاسی بلند (SUV/CUV) اشاره کرد و گفت: با افتتاح این طرح به همت جوانان استان، سهم خراسان جنوبی از تولید تایر های شاسی بلند کشور به ۵۱ درصد رسید.
وی بیان کرد: خودکفایی در طراحی و دانش فنی محصولا ت سبب صرفه جویی ۶۰ هزار دلاری در تولید هر سایز شده که کاری انقلابی است و برای اولین بار در ایران هیچ گونه هزینهای برای واردات دانش فنی نشده است.
قناعت با بیان اینکه بهرهوری و سرانه تولید شرکت کویرتایر نیز با افزایش ۲۹ درصدی، از ۲۲ تن در سال به بیش از ۲۹.۵ تن در سال رسیده، بیان کرد: از حدود هشت هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال ماشین آلات مورد نیاز این پروژه حدود ۴۲ درصد عمق داخلی سازی ساخت ماشین آلات به ارزش سه هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال است که این طرح را در ایران منحصر به فرد کرده، چرا که این در طرحهای مشابه صنعت لاستیک در ایران حدود ۲۰ درصد از ماشینآلات داخلی سازی شده است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص عبور ملت ایران از گردنهها و مسیرهای سخت نیز گفت: ایشان به چند نکته کلیدی پر رمز و راز از جمله "ما از بخش زیادی از مسیر با وجود شیب تند عبور کردهایم"، "به قلهها نزدیک شدهایم"، "امروز روز خسته شدن و نا امیدی نیست بلکه روز شوق و امید و حرکت است" و "مسئولان کشور باید با این روحیه حرکت کنند"، تأکید دارند.
استاندار با ذکر این نکته که هر روز در عرصههای داخلی و بین المللی شاهد حرکتهای نو و جدید هستیم و همه ما چه بخش دولتی و چه خصوصی باید با روحیه جهادی این حرکت پوینده و بالنده را ادامه دهیم، بیان کرد: اکنون کشور به کارگاه سازندگی تبدیل شده و ملت به بخش دولتی و خصوصی امید بسته است.
قناعت بیان کرد: امروز کشورهای مختلف جهان، ایران را الگو و اسوه خود قرار دادهاند و منتظرند ببیند عاقبت تقابل جبهه حق و باطل چه میشود. امروز جبهه باطل در حال فروپاشی است و ایران در حال رشد و توسعه، با اقتدار رو به جلو حرکت میکند.
وی تصریح کرد: اگر ایران اسلامی در حال فروپاشیدن و بن بست است پس چرا دشمنان اینقدر هزینه و اعتبار و انرژی و وقت صرف میکنند و علیه ایران دروغ پردازی میکنند؟
قناعت افزود: اینکه رسانههای غربی با تبلیغات خود ایران را هدف قرار دادهاند نشانه رشد، ترقی، پویایی و حرکت رو به جلو ایران اسلامی است و دشمنان نگراند که ایران اسلامی به سرمقصد برسد.
وی با اشاره به موفقیتهای نظام جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم، گفت: عضویت در شانگهای و عضویت در بریکس از جمله دستاوردهای دولت در عرصه خارجی است که رهاود این عضویتها را کمتر از یک سال آینده در سفره مردم خواهیم دید.
همچنین مراسم کلنگ زنی آغاز عملیات اجرایی تأمین زیرساختهای نهضت ملی مسکن (پروژههای آبرسانی، برق رسانی و گازرسانی به سایت ۴۹ هکتاری و ۳۶ هکتاری شهر قاین با اعتباری بالغ بر ۱۴۱ میلیارد تومان) با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی انجام شد.
علیرضا عباس زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در مراسم آغاز عملیات اجرایی تأمین زیرساختهای نهضت ملی مسکن در قاین، اظهار کرد: مسئله حادی برای آماده سازی طرح نهضت ملی مسکن در استان نداریم.
وی با بیان اینکه نهضت ملی مسکن یکی از اقدامات مهمی است که دولت بر آن مصمم است و در استان خراسان جنوبی هم همه مدیران متولی پای کار هستند، افزود: در مورد تأمین اراضی و واگذاری زمین در استان مشکلی نداریم و در گام دوم در بحث آمادهسازی سایتهای نهضت ملی مسکن، ۳۸ سایت را در استان مشخص کردیم که قابل افزایش نیز است. آمادهسازی این سایتها توسط پیمانکاران انجام شده است.
عباس زاده با ذکر این نکته که در مرحله ساخت مسکن، آورده مردم، تسهیلات مسکن و بانکهای عامل مهم است، تصریح کرد: در تأمین تسهیلات در استان و کشور با مشکل تأمین سرمایه وام مواجهیم چرا که ۳۵۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده و باید تعیین تکلیف شود.
وی با بیان اینکه مصوبه شورای عالی مسکن ابلاغ شده و بانکها باید ضوابط اجرایی را به بانکها عامل ابلاغ کنند که مقداری در این خصوص تعلل داریم، افزود: در خصوص صدور پروانه های ساخت، تأمین اجتماعی بر اساس قانون مجلس با مشکلاتی برای نهضت ملی مسکن مواجه شد.
وی ادامه داد: افزایش هزینه تأمین اجتماعی برای واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به مبلغ ۷۰۰ هزار تومان برای هر واحد به بیش از ۲۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که این افزایش چند برابری در قانون بودجه ۱۴۰۲ مورد توجه نمایندگان مجلس هم قرار گرفت که در حال اصلاح است.
عباس زاده گفت: امیدواریم این فرصت را از دست ندهیم و این قانون هرچه سریع تر برای متقاضیان مشخص شود تا مردم پروانه های خود را اخذ و ساخت مسکن را شروع کنند. مشکلاتی که در پرداخت تسهیلات داریم مانع آغاز عملیات اجرایی در سایت های مسکن ملی نیست و بسیاری از متقاضیان که پروانه های خود را از شهرداری اخذ کردهاند ساخت و ساز را آغاز کردهاند.
وی با بیان اینکه امروز شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان مجلس برگزار شد که امیدواریم بحث تأمین اجتماعی و تسهیلات بررسی و به نتیجه برسد.
افتتاح واحد گاوداری شیری در مجتمع ثمن مود شهرستان سربیشه
همچنین در چهارمین روز از هفته دولت و با حضور معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی، یک واحد گاوداری شیری در مجتمع گاو شیری ثمن بخش مود مورد بهره برداری قرار گرفت.
محمدرضا زرگری، رئیس جهادکشاورزی شهرستان سربیشه نیز در آیین افتتاح این واحد گاوداری اظهار کرد: مجتمع گاو شیری ثمن مود با ظرفیت هزار رأس، یکی از بزرگترین مجتمعهای گاوداری و دامپروری شهرستان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه این مجتمع دارای ۱۸۸ هکتار مساحت است، ادامه داد: این مجتمع در سال ۸۴ تأسیس شده و دارای ۵۲ واحد است.
زرگری با اشاره به اینکه تاکنون تعداد ۳۰ واحد این مجتمع پروانه تأسیس گرفتهاند و ۱۴ واحد نیز دارای پروانه بهرهبرداری هستند، افزود: تا کنون برای این مجتمع ۳۵۱۲ میلیون ریال اعتبار هزینه و بیش از ۴۸ نفر از مزایای این مجتمع برخوردار شدهاند.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان سربیشه یادآور شد: طی سال ۱۴۰۰ پروژه برقرسانی مجتمع گاو شیری ثمن مود به طول ۸۷۱ متر و با اعتبار ۴۰۰۰ میلیون ریال اجرایی شده است.
زرگری در ارتباط با پروژه قابل افتتاح(پرورش گاو شیری ۲۰ رأسی) این مجتمع گفت: این واحد توسط یکی از اشخاص حقیقی به نام علی وثوقی نسب اجرایی و به مرحله بهرهبرداری رسیده است. جمع کل مبلغ سرمایه گذاری شده برای این طرح ۲۹ هزار میلیون ریال است.
کسب رتبه چهارم استان در حوزه ارتباطات مردمی
عباسعلی ملکی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی، امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری خراسان جنوبی نیز در جمع خبرنگاران گفت: در ارزیابی های صورت گرفته بر اساس نامه های سفر ریاست جمهوری، مرکز سامد و حضور مدیران در شهرستانها، خراسان جنوبی در حوزه ارتباطات مردمی چهارم شد که نشان میدهد تیم مدیریتی استان همسو با سیاستهای دولت حرکت میکند.
وی اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی دولت ارتباط با مردم است و یکی از شاخصه های اصلی مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری، همین مردمی بودن و ارتباط گیری با مردم است که در این راستا برنامه ریزیهایی انجام شده است.
مدیرکل بازرسی استانداری افزود: موضوع مهم در ارتباطات مردمی دیدارهای چهره به چهره است و همه مدیران مکلفند یک روز در هفته را به ملاقات های مردمی اختصاص دهند.
ملکی با اشاره به سامانه الکترونیک دولت و مردم (سامد) گفت: بیش از ۵۲ هزار تماس با این سامانه در سفر ریاست جمهوری به استان داشتیم که رکوردی در کشور بود این در حالی است که بیشتر درخواست های مردمی در استان های دیگر از طریق نامه بود.
وی با بیان اینکه به مناسبت هفته دولت هر روز دو نفر از مدیران استان از ساعت ۷:۳۰ تا ۹ و از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ در مرکز سامد حضور دارند و پاسخگوی سؤالات مردم هستند، تصریح کرد: هفتهای دو تا سه برنامه با حضور مدیران دستگاههای خدمت رسان از جمله بنیاد مسکن، آب، برق، گاز، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد شهید و دانشگاه علوم پزشکی در مرکز ارتباطات مردمی ۱۱۱ داریم. وظیفه ما ثبت و پیگیری و به نتیجه رساندن مطالبات مردمی است و در تماسها شماره پیگیری به مردم داده میشود.
مدیرکل دفتر بازرسی استانداری، حضور مدیران و ملاقاتهای چهره به چهره در شهرستانها را از اولویتهای دولت مردمی عنوان کرد و گفت: از ابتدای استقرار دولت و از آذرماه ۱۴۰۰ تاکنون، مدیران ما ۲ هزار و ۵۶۹ سفر به شهرستانهای استان داشتهاند.
ملکی با بیان اینکه ۴۵۶ مورد سفر مدیران مربوط به سال ۱۴۰۱ و ۵۱۳ مورد برای امسال بوده، افزود: در سال ۱۴۰۱، برای تعداد ۱۲۱ برنامه حضور مدیران در مرکز سامد، یک هزار و ۲۸ مورد ارتباط برقرار و تماسها ثبت شده است که از این تعداد ۴۶۹ مورد اقدامات و پاسخ آنها مثبت بوده و مابقی مشاوره داده شده و در دست اقدام بوده است. در بحث ملاقات چهره به چهره مدیران در سال ۱۴۰۲ دو هزار و ۶۴۶ برنامه حضور و ملاقات مدیران کل در سال داشتهایم که ۱۰ هزار و ۷۳۸ نفر ملاقات آنها اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه استاندار در مساجد، اماکن عمومی، سفرهای شهرستانی ضور پیدا میکنند و ۶۳۸ مورد ملاقات مردمی صورت گرفته، افزود: ۱۰۹ سفر استاندار از آذرماه ۱۴۰۰ تا اول شهریورماه به شهرستانها ثبت شده که بیش از ۲۳۶ مصوبه با پیشرفت ۸۰ درصدی دارد.
مدیرکل بازرسی استانداری با اشاره به جذب ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از ابتدای استقرار دولت در خراسان جنوبی، تصریح کرد: این اعتبارات هم نشان می دهد مدیران استان، بر اساس برنامههای دولت حرکت میکنند.
ملکی با ذکر این نکته که همه نامههای سفر ریاست جمهوری بررسی و همه جوابها مشخص شده، خاطرنشان کرد: در سفر اول رئیس جمهور به استان، تعداد نامهها ۴ هزار و ۷۲۰ مورد بود که ۴۹ درصد درخواست مساعدت مالی، ۱۸ درصد تسیهلات و ۱۱ درصد اشتغال بوده که در این سفر در حوزه مساعدت مالی، یک میلیارد تومان اعتبار بلاعوض با کمک و بررسیهای کمیته امداد پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در سفر اول ۶۳۵ مورد درخواست تسهیلات داده بودند که ۸ میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان هم تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شد، ادامه داد: در سفر دوم ریاست جمهوری به استان که سفری رسمی بود ۲۲ میز ارتباطات مردمی در دستگاه های اداری دایر شد که از این طریق ۱۰۴ هزار و ۶۳۴ مورد درخواست ثبت شد.
مدیرکل بازرسی استانداری با اشاره به اینکه در دور دوم سفر رئیس جمهور ۵۲ هزار و ۴۹۴ تماس مردمی با مرکز سامد ثبت شده، گفت: بیش از ۵۲ هزار و ۱۴۰ درخواست مردمی هم از طریق نامه دریافت شد که رشد دو هزار و ۱۲۶ درصدی را نشان میداد.
ملکی اظهار کرد: کار خاصی که در استان ما انجام شد این بود که دهکهای افرادی که درخواست مساعدت مالی و تسهیلات داشتند، احصا شد یعنی دهک ۶۷ هزار نفر احصا شد تا بر اساس دهکها به سرعت خدمات ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه ۱۸ هزار درخواست تسهیلات داشتیم، گفت: برای اینکه به عدالت نزدیک تر شویم از سامانه وزارت تعاون دهکها احصا و تسهیلات بر این اساس پرداخت شد. بعد از پیگیریهای استاندار سه هزار و ۴۰۰ وام قرض الحسنه به استان اختصاص داده شد که بر اساس دهک ها در حال پرداخت است.
ملکی گفت: در مجموع بیش از ۱۸ هزار تسهیلات بانکی داشتیم که چهار هزار سهمیه اولیه پرداخت شده، سه هزار و ۴۰۰ سهمیه هم در حال پرداخت است. با اینکه ۶ هزار نفر به بانکها معرفی شدهاند اما دو هزار نفر علیرغم دریافت پیامک، تاکنون مراجعهای به بانک نداشتهاند. پرداخت تسهیلات سفر ریاست جمهوری در استان تاکنون به دهک ششم و هفتم رسیده است.
نگاهی به پروژههای شهرداری
مهدی بهترین، شهردار بیرجند نیز در نشست خبری اظهار کرد: ۸۰ کیلومتر فیبرنوری در تفاهم نامهای با مخابرات به مدت سه سال در بیرجند اجرا میشود تا به سمت شهر هوشمند پیش برویم.
وی با بیان اینکه با تخصیص این میزان قیر رایگان نهضت آسفالت در حال اجراست، ادامه داد: بودجه شهرداری بیرجند در اواخر سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶۵ میلیارد تومان بود که اکنون به ۷۳۱ میلیارد تومان افزایش یافته است.
شهردار بیرجند گفت: سالانه پنج درصد افزایش بودجهای در ۲ سال اخیر داشتهایم که در سنوات قبلی حداکثر سه درصد بوده است. سرمایهگذاری پروژههای خدمات و رفاهی در دوره قبلی ۳۰ میلیارد ریال بوده و اکنون به ۱۶۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی یادآور شد: نوسازی ناوگان حمل و نقل درون شهری با خرید ۱۰ دستگاه اتوبوس شهری و ۱۰ دستگاه ون با مساعدت دولت مردمی سیزدهم انجام شد که اعتبار آن ۱۷۰ میلیارد ریال بوده است.
شهردار بیرجند گفت: هفته دولت امسال ۱۹ پروژه شهرداری بیرجند افتتاح میشود که سرجمع اعتباری آن ۱۶۶ میلیارد تومان است.
وی افزود: پل شهید فایده با ۳۲۰ متر مربع و ۲۸ میلیارد ریال ساخته شده است و میدان شهید فایده با هزار و ۴۰۰ متر مربع ۱۵ میلیارد ریال افتتاح میشود. کلنگزنی سرمایهگذاری احداث ۸۴ واحد مسکونی در شهر بیرجند نیز از پروژههای هفته دولت است که برای اولین بار اجرا میشود.
وی ادامه داد: در قالب این پروژه به جای خامفروشی زمینهای شهرداری به دنبال ایجاد درآمد پایدار و افزایش بهینه املاک شهرداری بودهایم که با سرمایهگذاری بخش خصوصی وارد عمل شدیم.
شهردار بیرجند یادآور شد: از همین رو ۱۹۰ هزار مترمربع تولید مسکن در بیرجند با مشارکت بخش خصوصی خواهیم داشت که به اشتغالزایی نیز کمک میکند. این ساخت و سازها در تعادل قیمت فروش و اجاره مسکن نیز تاثیرگذار است که سه هزار میلیارد ریال گردش مالی این پروژه خواهد بود. پروژه تملک زمینهای ابوذر هزار و ۱۰۰ متر مربع از دیگر پروژههای هفته دولت بوده که به باغ شهرداری الحاق خواهد شد.
غلامرضا شریف زاده، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: دو اولویت عمده دانشگاه علوم پزشکی تامین دستگاه لیزیک چشم و دستگاه سنگ شکن است که توسط هیات امنا بصورت ارزی پیگیری میشود. در حال حاضر ۱۰۳ پروژه به مساحت ۸۲ هزار و ۲۸۰ مترمربع و اعتبار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا است که ۳۷۳ تخت بیمارستانی مصوب دارد.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته دانشگاه علومپزشکی بیرجند یک کارگاه ساختمانی بوده است. افزود: از ابتدای دولت سیزدهم ۴۴ پروژه تفاهم نامه ای در استان داشته ایم که شامل خانههای بهداشت، مراکز جامع سلامت و تکمیل و توسعه بیمارستان در برخی شهرستانها است.
شریف زاده با اشاره به تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف هم گفت: تجهیزات این بیمارستان کامل توسط دانشگاه تامین شده که بعد از تامین نیروی انسانی منتقل میشود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تکمیل بیمارستان ۳۲ تخت خوابی بشرویه و اورژانس نهبندان را از دیگر پروژهها عنوان کرد و ادامه داد: بیمارستان ۶۴ تخت خوابی زیرکوه از مصوبات سفر اول رئیس جمهور است که هم اکنون ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
شریفزاده یادآور شد: این پروژه هفت هزار و ۴۰۰ متر زیربنا دارد که هر متری ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد و تا ۲ سال آینده به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه ۲۴ خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت در ۲ سال گذشته احداث شده است بیان کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال هم برای مرکز درمان ناباروری مرکز استان تجهیزات سال گذشته خریداری شده است. در دولت سیزدهم هزار و ۸۷ نفر از قانون ایثارگران در دانشگاه علوم پزشکی تبدیل وضعیت شدهاند.
مصطفی بهی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز گفت: ۴۵۸ کیلومتر فیبر نوری برای اجرا در روستاهای استان ابلاغ شده که تا پایان شش ماهه اول سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه توسعه شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات و حمایت از کسب و کارهای دیجیتال از جمله این رویکردها است، بیان کرد: یکی از مؤلفه تامین زیرساختهای ارتباطی توسعه شبکه ملی اطلاعات بوده که در حال حاضر از حیث شهری ۳۱ شهر استان در بحث اینترنت پرسرعت ثابت و همراه متصل و بهره مند هستند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: در دو سال اخیر هشت سایت شهری همراه اول راه اندازی و ۱۶ سایت شهری در ایرانسل در استان راه اندازی شده است. این زیرساخت در جهت توسعه کیفی خدمات بوده است.
وی گفت: یک سایت نسل پنج در شهر بیرجند راه اندازی و یک سایت در دست اقدام بوده که ظرف سه ماه اینده راه اندازی میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با بیان اینکه در بیرجند بالغ بر ۸۰ کیلومتر فیبر نوری در دست اقدام است، افزود: اعتباری بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان در راستای اجرای این طرح تحت عنوان طرح نجوای شرکت مخابرات در نظر گرفته و ظرف مدت شش ماه آینده اجرا خواهد شد.
بهی ادامه داد: تمامی مسکنهای ملی در سطح استان از طرح فیبر نوری برخوردار خواهند شد. توسعه ارتباطات روستایی مورد تاکید دولت سیزدهم است و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۸۲ روستای استان با شتاب خوبی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل شدهاند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: این روستاها با احداث ۶۲ سایت جدید و ارتقای نسلها به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و در حال حاضر ۹۴ درصد روستاهای استان بالای ۲۰ خانوار از اینترنت پرسرعت بهره مند بوده و تا پایان سال جاری ۹۰ تا ۹۵ درصد روستاهای باقی مانده نیز به این زیرساخت ارتباطی متصل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه پروژههای قابل افتتاح در حوزه ارتباطات روستایی با اعتبار ۹۰ میلیارد تومان در ۴۴ روستای استان آماده بهره برداری است، بیان کرد: در روستاها دولت سرمایه گذاری میکند.
محمدابراهیم ابراهیمی، مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی نیز گفت: طی هفته دولت ۱۵ پروژه حوزه عشایری افتتاح و یک پروژه کلنگ زنی میشود. ۱۰ درصد جمعیت استان عشایر بوده که ۶۵ درصد در حاشیه مرزها ساکن هستند.
وی با بیان اینکه جامعه عشایری در امنیت استان نقش بسزایی ایفا میکنند، افزود: همچنین در حال حاضر ۲۵ درصد تولیدات صنایع دستی و ۳۴ درصد دام و ۳۰ درصد تولیدات دامی استان دسترنج عشایر است.
ابراهیمی با بیان اینکه ۱۰ تشکل شهرستانی و یک تشکل استانی به جامعه عشایری به ارائه خدمت می پردازند، گفت: شورای عشایر در سطح ملی، استان و شهرستان فعال بوده و نسبت به ارائه خدمات متوازن به عشایر از دستگاه ها مطالبه گری می کنند.
وی با بیان اینکه طی هفته دولت ۱۵ پروژه عشایری افتتاح و یک پروژه کلنگ زنی میشود، اظهار کرد: احداث آب انبار، آبشخور دامی، احداث بند خاکی و بازگشایی ایل راه ها از جمله پروژه های افتتاحی هفته دولت است که با اعتباری چهار میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان به بهره برداری می رسد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه چهار هزار و ۸۹۶ نفر از مزایای این طرحها بهره مند میشوند، ادامه داد: در حال حاضر ۲۳ تانکر دولتی و ۱۰ تانکر بخش خصوصی آبرسانی به محلات عشایر را انجام میدهد و از ابتدای سال جاری ۱۶۰ هزار متر مکعب به خانوارهای عشایر آبرسانی شده است.
وی با بیان اینکه هشت هزار و ۳۰۰ کیلومتر ایل راه در استان وجود دارد که دو نوبت در سال بهسازی می شوند، اظهار کرد: با توجه به نبود زیرساخت ها، به دنبال توسعه تجهیزات و رفع دغدغه های عشایر در حوزه تعمیر ایل راه ها هستیم.
ابراهیمی از اجرای سه پروژه اجرایی در آبرسانی پایدار و ۱۳ پروژه مطالعه شده خبر داد و افزود: پروژه آبرسانی پایدار شهدای عشایری زیرکوه از جمله طرح های انجام شده است.
وی اجرای پروژه آبرسانی چاه مسافر طبس با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی را از دیگر اقدامات دانست و افزود: برای اجرای این طرح تاکنون ۲۵ میلیارد تومان هزینه شده و ۴۰ میلیارد تومان نیاز است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به پروژه آبرسانی به محلات خواجه منجیکوه و چاه زرد بیان کرد: با اجرای این طرح ۲۴۲ خانوار، هزار و ۴۵ نفر و ۱۴ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک بهره مند میشوند. فاز اول و دوم این پروژه ۲۸ میلیارد تومان هزینه شده و فاز سوم نیز در دست اجرا است.
راه اندازی بازارچههای صنایع دستی و توانمندسازی بانوان
هادی شاهوردی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی نیز گفت: ۱۰ میلیارد تومان در سفر دوم رئیس جمهوری برای راه اندازی بازارچههای صنایع دستی و توانمندسازی بانوان این حوزه با اولویت شهرستانهای مرزی مصوب شد.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی در قالب حوزه گردشگری یکی از سه پیشران اقتصادی خراسان جنوبی است. در حوزه میراث استان نیز طی دو سال اخیر ۴۲ اثر منقول و غیرمنقول خراسان جنوبی ثبت آثار ملی شد. همچنین ۵۰ اثر تاریخی خراسان جنوبی در این مدت مرمت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: پرونده ثبت جهانی چهار کاروانسرا خراسان جنوبی نیز در دستور کار است. بیشترین آسیابادهای ایران در خراسان جنوبی است و ارزیابان ثبت جهانی یونسکو به خراسان جنوبی آمدند و پرونده آن را با دیگر استان ها برای ثبت جهانی بررسی میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به ایجاد بوم گردیهای جدید در استان گفت: طی دو سال اخیر بیش از ۸۵ مجوز در این حوزه صادر شده است.
شاهوردی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی تاکنون بیش از ۳ هزار نفر با عنوان صنعتگران صنایع دستی آموزش رسمی دیدهاند. طی دو سال گذشته بیش از ۲ هزار مجوز در حوزه صنایع دستی استان صادر شده است. همچنین در این مدت ۱۵ نمایشگاه با همکاری ۶۰ صنعتگر و ۷۰ بازارچه به مناسبتهای مختلف راه اندازی شد.
وی گفت: از محل سفر اول رئیس جمهور ۶۰ میلیارد تومان برای حوزه میراث مصوب و سال ۱۴۰۰، ۲۲ میلیارد تومان و امسال ۱۴ میلیارد تومان اختصاص یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از رشد ۲۱۹ درصدی اعتبارات استانی میراث طی دو سال گذشته خبرداد و گفت: ۱۰ میلیارد تومان در سفر دوم رئیس جمهوری برای راه اندازی بازارچه های صنایع دستی و توانمندسازی بانوان این حوزه با اولویت شهرستان های مرزی مصوب شد.
۲۳ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شد
سید حسن رضوی، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: طی دو سال اخیر توسط ۱۵ مرکز تعاون روستایی استان ۲۳ هزار و ۲۰۴ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شد.
وی افزود: مدیریت تعاون روستایی استان با ۵ تعاون روستایی در شهرستان های بیرجند، طبس، فردوس، قاین و نهبندان و ۶ نمایندگی در سرایان، بشرویه، درمیان، خوسف، سربیشه و زیرکوه به وظیفه هدایت، نظارت و حمایت خود عمل میکند. تعاون روستایی استان متشکل از ۵۷ شرکت تعاونی روستایی، ۱۶ شرکت تعاونی زنان ، ۸۶ شرکت تعاونی کشاورزی، ۳۵ تعاونی تولید و هفت شرکت سهامی زراعی است.
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی ادامه داد: ۹ اتحادیه استانی و هفت اتحادیه شهرستانی و ۱۲ تشکل اتاق اصناف زیر نظر تعاون روستایی استان فعالیت دارند و بیش از ۱۹۷ هزار نفر در این تشکلها عضو هستند.
وی با بیان اینکه تعاون روستایی موجبات توسعه و تقویت تعامل در روستاها و توسعه بازاریابی و بازرگانی در گسترده استان به ارائه خدمات میپردازد، تصریح کرد: خرید تولیدات مازاد روستاییان به صورت تضمینی و توافقی از دیگر اقدامات تشکلهای تعاون روستایی است.
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اهم برنامههای تعاون روستایی استان طی دو سال فعالیت دولت سیزدهم افزود: طی این مدت در مجموع ۲۵۷ هزار و ۳۸۲ تن نهاده کشاورزی در استان توزیع شد که نسبت به مدت مشابه در دولت قبل ۸۱ درصد رشد نشان میدهد.
رضوی میزان تسهیلات پرداختی به تشکلها را در دو سال اخیر ۹۳.۱ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: این میزان نسبت به مدت مشابه دو سال قبل از دولت سیزدهم افزایش ۲۱۲ درصدی دارد. در موضوع خرید تضمینی گندم توسط ۱۵ مرکز تعاون روستایی در دو سال اخیر ۲۳ هزار و ۲۰۴ تن گندم خریداری شد که نسبت به دولت قبل افزایش ۱۰۵ درصدی داشته است.
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه میزان خرید توافقی محصولات کشاورزی در استان طی دو سال فعالیت دولت سیزدهم ۳۲۵ هزار و ۹۳۵ تن بود، بیان کرد: همچنین در زمینه توزیع آرد روستایی و عشایری ۴۵ هزار و ۴۸۱ تن آرد توسط شبکه تعاون روستایی استان در این مدت توزیع شد.
رضوی با اشاره به اینکه توسط مراکز تعاون روستایی استان طی دو سال گذشته ۳۸ هزار و ۲۲ تن شیر جمعآوری شد که نسبت به دو ساله دولت قبل افزایش ۳۷ درصدی را نشان میدهد گفت: همچنین در این مدت ۳۰۸ مورد تعاونی حسابرسی شده که نسبت به دو سال قبل ۴۹ درصد رشدنشان میدهد.
مدیر تعاون روستایی از بهرهبرداری ۲۱ پروژه در حوزه تعاون روستایی استان طی دو سال گذشته خبر داد و یادآور شد: این پروژهها با اعتباری بیش از ۱۰۹ میلیارد تومان عملیاتی شد که از این تعداد پروژه ۴ مورد مربوط به پروژههای هفته دولت جاری ست که بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرایی شدن آن هزینه شده است.
انتهای پیام