به گزارش ایسنا، محمد علیزلفی گل در اولین همایش رؤسا و مسؤولان بینالملل دانشگاههای منتخب کشور با عنوان «دیپلماسی علمی و فناوری در سیاست خارجی، ظرفیتها و رویکردها» که در وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: دیپلماسی علمی تکهای از جورچین دیپلماسی عمومی محسوب میشود و ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تکههای دیگر دیپلماسی عمومی هستند.
وی با اشاره به اینکه امروزه مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری و نوآوری مدنظر همه جوامع است، گفت: مرجعیت علمی از طریق دیپلماسی علمی گسترش مییابد، باید فرایند دیپلماسی علمی را کوتاه کرد و برایند دیپلماسی علمی را طوری درنظر گرفت که قابل سنجش و ارزیابی مستمر باشد.
۱۰ راهبرد دیپلماسی علمی وزارت علوم
وزیر علوم با تاکید بر اینکه برای توسعه تعاملات علمی و بینالمللی به راهبردها و راهکارهای کارشناسی و تخصصی نیاز است، گفت: راهبردهای دهگانه وزارت علوم در این خصوص شامل فرصت مطالعاتی برای دانشجویان و استادان، انتشار مجلات علمی مشترک علمی، انجام طرحهای تحقیقاتی، پژوهشی و فناوری مشترک؛ انتشار مقالات و کتب مشترک، میزبانی استادان، محققان و دانشمندان کشورهای دیگر، طراحی مقاطع تحصیلی مشترک با مدرک مورد تایید دانشگاههای داخل و خارج، پذیرش دانشجویان بینالمللی، اعزام دانشجو برای تحصیل در خارج از کشور در رشتههای اولویتدار، برگزاری همایشها و کنفرانسهای علمی مشترک و عضویت و حضور در مجامع علمی و انجمنهای علمی بینالمللی است.
وی اظهار کرد: برای تحقق هر یک از راهبردهای مذکور نیاز است راهکارهای عملیاتی طراحی و اجرا شود؛ در مواردی باید قوانین و مقررات لازم تدوین و تصویب شود و در مواردی قوانین موجود مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
برخی از اقدامات انجام شده در وزارت علوم در خصوص دیپلماسی علمی
دکتر زلفی گل گفت: در راستای تحقق راهبردهای دیپلماسی علمی، آییننامه تعاملامات بینالمللی تدوین شده و به زودی ابلاغ میشود.
وی افزود: دستورالعمل پژوهانه جامع نیز تدوین شده و بزودی ابلاغ میشود؛ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جذب نخبگان اجرایی شده است و برای بروندادهای حاصل از دیپلماسی علمی ضریب قائل شدهایم.
انتهای پیام