سرهنگ جواد خدامرادی در گفتوگو با ایسنا، به دستاوردهای یگان حفاظت در سال ۱۴۰۲ اشاره و مطرح کرد: امسال ۲۷ قلم اشیاء تاریخی و فرهنگی مربوط به ادوار مختلف شامل ۱۹ عدد سکه، دو عدد مهر، دو قطعه سنگ با کاربری ابزار، دو عدد پیکرک انسان و دو عدد ظرف سفالی تنبوشه کشف و ضبط شده است.
وی ادامه داد: همچنین کشف و ضبط هفت دستگاه فلزیاب و دستگیری ۳۶ نفر در ارتباط با جرائم حوزه میراث، حفاری غیرمجاز حمل، استفاده از دستگاه فلزیاب و ... را داشتهایم.
به گفته خدامرادی، فلزیابها به تهران انتقال پیدا میکنند و اشیاء کشف شده نیز چون مربوط به خود همدان هستند، در استان نگهداری میشوند؛ در واقع اشیاء کشف شده هر استان، در همان استان نگهداری میشود.
وی با اشاره به اینکه یگان حفاظت میراث فرهنگی استان همدان دارای ۱۰ پایگاه فعال در شهرستانهاست و در حوزه جرائم علیه میراث فعالیت دارد، اظهار کرد: برابر ضوابط موجود با افراد سودجویی که اقدام به حفاری غیرمجاز میکنند، برخورد قانونی صورت میگیرد.
خدامرادی افزود: با تعامل خوبی که با دستگاه قضایی و فراجای استان داریم، بعد از هر گونه اخبار و اطلاعات واصله یا به صورت مشاهدات، حتماً برخورد قانونی صورت میگیرد و برای افراد متخلف پرونده قضایی تشکیل شده و به مراجع قضایی استان معرفی میشوند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان به مردم توصیه کرد: اخبار و اطلاعات در حوزه جرائم علیه میراث فرهنگی و حفاری غیرمجاز را به صورت محرمانه و تلفنی یا حضوری انجام دهند.
وی اظهار کرد: هماستانیهای عزیز چنانچه در حوزه کاری خود نظیر کشاورزی یا عمرانی به اشیائی برخورد کردند که مربوط به میراث فرهنگی و مواریث کهن ما هستند، حتماً با ما همکاری کرده و تحویل میراث فرهنگی دهند به طوری که وزارت میراث فرهنگی حقالکشفهایی را در نظر گرفته است؛ به عنوان مثال سفال، حقالکشف خاص خود را دارد اما برای اشیاء زرین و طلا و نقره دو برابر وزنشان حقالکشف پرداخت میشود.
خدامرادی با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی به عنوان میراث بشریت خواستار مشارکت اجتماعی مردم به عنوان میراثبانان افتخاری در حفظ این مواریث شد و مطرح کرد: افراد میتوانند با مراجعه به پایگاههای ما کارت شناسایی در این زمینه دریافت کنند.
وی درباره وضعیت همدان در حفاریهای غیرمجاز بیان کرد: تعداد نیروهای یگان حفاظت به نسبت وسعت ۲۰ هزار کیلومترمربعی همدان و وجود حدود ۱۸۰۰ اثر ثبتشده تاریخی و جاذبه گردشگری، کم است و باید این تعداد افزایش یابد، با این وجود همدان جزو استانهای آرام و تحت کنترل است و به ندرت موضوعاتی از این دست پیش میآید و باید گفت حفاریهای غیرمجاز در همدان نسبت به سایر استانها کم است.
خدامرادی با بیان اینکه وجود این قبیل حفاریها به اوضاع معیشتی مردم برمیگردد و برخی براساس توهم به دنبال گنج هستند، گفت: مردم باید دقت کرده و مراقب افراد سودجو و غیربومی باشند به طوری که این کلاهبرداران با دستگاههای گنجیاب و فلزیاب وارد استان شده و مردم را گول میزنند و وجهی دریافت میکنند و اینطور جا میاندازند که در فلان منطقه گنج وجود دارد.
انتهای پیام