حسن زمانی امروز، شنبه، چهارم شهریور در افتتاحیه دومین دوره توان افزایی اساتید درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس استان های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، سمنان، زنجان و قزوین که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، دفاع مقدس را یکی از پدیدههای تاریخ انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: دفاع مقدس نیازمند تحلیل و بررسی است.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب همواره نسبت به کم کاریها در حوزه ترویج فرهنگ و معارف دفاع مقدس یادآور شدهاند، گفت: تبیین و پیگیری حقوق قربانیان جنگ در ۱۵ کشور دنیا را مورد تحقیق قرار دادهام و رسیدگی به بازماندگان جنگ را در این کشورها بررسی کردهام؛ در هیچ کدام از این ۱۵ کشور، به اندازهای که رهبر انقلاب ایران نسبت به ارزشهای دفاع مقدس و حمایت از اقشار ایثارگر تاکید دارد، شاهد حمایت رهبرانشان از بازماندگان جنگ نیستیم؛با این حال متاسفانه در رسیدگی به بازماندگان جنگ عقب ماندگی داریم.
مسئول مرکز نشر و ترویج علوم و معارف دفاع مقدس دانشگاه آزاد اسلامی کشور با اشاره به توجه آیات و روایات نسبت به ایثارگران، اضافه کرد: هنوز ایثارگران ما با مشکلاتی نظیر درمان و مسکن مواجه هستند.
زمانی، با اشاره به ارائه درس آشنایی با دفاع مقدس از مدرسه تا دانشگاه، خاطرنشان کرد: طبق قانون و مصوبه شورای برنامهریزی وزارت علوم، ارائه آموزههای دفاع مقدس و جانمایی آن در تمام رشتههای دانشگاهی الزامی است؛ در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ رشته گرایش در دانشگاهها داریم و موضوع دفاع مقدس باید در تمام این رشتهها جانمایی شود.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب از دفاع مقدس به عنوان گنج یاد فرمودند، گفت: دانشگاه آزاد برای ارائه درس آشنایی با دفاع مقدس در بخش آموزش عالی، پیشقدم بوده و از سال ۸۶ شاهد ارائه این درس هستیم.
مسئول ترویج معارف دفاع مقدس دانشگاه آزاد، با اشاره به برگزاری دوره توان افزایی اساتید درس آشنایی با دفاع مقدس برای بیش از ۵۰۰ استاد، عنوان کرد: هم اکنون این درس به صورت الزامی - اختیاری ارائه می شود.
وی همچنین به پیشقدمی دانشگاه آزاد در سال ۸۱ برای تدفین شهدای گمنام اشاره کرد و یادآور شد: دانشگاه آزاد در بخش دفاع مقدس، بسیج و ایثارگران اقدامات خوبی انجام داده است.
حقیقت دفاع مقدس را به آیندگان انتقال دهیم
محمد جلائی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز، با اشاره به کارآمدی تجارب دفاع مقدس در همه ادوار و اعصار، ظهار کرد: متاسفانه آنگونه که باید و شاید از دفاع مقدس درس و عبرت نگرفتهایم.
وی قشر فرهیخته و دانشگاهی را نیازمند آشنایی با فرهنگ و معارف دفاع مقدس دانست و عنوان کرد: آشنایی با دفاع مقدس جزو دروس اصلی دانشگاههای دولتی است؛ البته این درس در دانشگاه آزاد به صورت اختیاری عمومی ارائه میشود که امیدواریم در سایر دانشگاهها نیز به صورت تخصصی به این درس توجه شود.
سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری گیلان انتقال فرهنگ و معارف دفاع مقدس به جامعه به ویژه قشر جوان را نیازمند سه مولفه نقل، تحلیل و تطبیق دانست و گفت: باید مفاهیم دفاع مقدس را در قالب کتاب و جزوه و گفتمان کلاسی نقل کنیم و سپس به تحلیل آنها بپردازیم؛ نه فقط نقل.
جلائی با تاکید بر لزوم آشنایی نسل جوان با عوامل و دلایل و شرایط شکل گیری جنگ تحمیلی، اضافه کرد: خروجی کلاسهای درس آشنایی با دفاع مقدس باید تطبیق باشد.
وی با بیان اینکه باید حقیقت هشت سال دفاع مقدس را به آیندگان انتقال دهیم، ادامه داد: باید دفاع مقدس را بشناسیم و آن را بپذیریم؛ سپس آن را تکریم کنیم و در کنار تکریم، آن را ترویج کنیم؛ معارف دفاع مقدس باید به دیگران شناسانده و روشهای انتقال این فرهنگ آسیب شناسی شود.
انتهای پیام