به گزارش ایسنا، محمدجواد صدریمهر در نشست خبری امروز با عنوان «ابلاغ دستورالعملهای حمایت از توسعه فعالیت و اعتباربخشی به شتابدهنده نوآوری، فضای کار اشتراکی نوآوری و مراکز همآفرینی»، توسعه زیر ساخت زیست بوم فناوری و نوآوری را از موضوعات اولویت دار معاونت علمی در همه دوره ها دانست و افزود: امروزه به برکت تلاشهای صورت گرفته اکوسیستم نوآوری کشور دارای بخشهای مختلفی چون پارکهای علم و فناوری، کارخانههای نوآوری، فضای کار اشتراکی و مراکز نوآور است و در دوره جدید معاونت علمی تلاش شده است تا فعالیت این اکوسیستم توسعه یابد.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعملهای حمایت از توسعه فعالیت و اعتبار بخشی به شتابدهنده نوآوری، فضای کار اشتراکی نوآوری و مراکز هم آفرینی، یادآور شد: بر این اساس دیگر مجوز فعالیت برای زیر ساختهای نوآوری نخواهیم داشت و برای شتابدهندهها، مراکز نوآوری مجوز صادر نمیشود؛ بلکه بر اساس فعالیت آنها گواهی صلاحیت به آنها اعطا خواهد شد.
صدریمهر ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر معاونت علمی نهادهایی چون وزارت کار و شهرداری اقدام به اعطای مجوز برای شتابدهندهها کردهاند و بر اساس آخرین آماری که در اختیار داریم، بالغ بر ۴۷۰ توافقنامه شتابدهنده منعقد شده است.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری، خاطر نشان کرد: طبق این دستورالعمل وحدت رویهای در این زمینه ایجاد میشود و مرکز شتابدهی پارک فناوری پردیس مجری اعطای گواهی صلاحیت به شتابدهندهها، فضای کار اشتراکی و مراکز هم آفرینی تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس این دستورالعمل، هر مرکزی که دارای گواهی صلاحیت باشد، مستقیما دانشبنیان خواهد شد، اضافه کرد: در حال حاضر تعداد زیادی شتابدهنده ایجاد شده و ایجاد خواهد شد، ولی طبق سیاستگذاریهای جدید معاونت علمی آن دسته از مراکزی که دارای گواهی صلاحیت باشند، مشمول حمایتهای این نهاد قرار خواهند گرفت.
صدریمهر ادامه داد: رویکرد ما برای حمایت از شتابدهندهها و مراکز نوآور، فعالیت تخصصی آنها در یک حوزه خاص است و فعالیت حوزههای عام مورد توجه ما نیست.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری سقف حمایت معاونت علمی از شتابدهندهها را تا ۱۵ میلیارد تومان دانست و ادامه داد: تا پاییز امسال گزارش اولیه از اجرای این دستورالعمل منتشر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه این دستورالعمل مشمول شتابدهندهها، کارخانههای نوآوری، فضای کار اشتراکی و مراکز هم آفرینی میشود، گفت: از این به بعد در صورتی که اکوسیستم نوآوری فعالیتهای موفقیتآمیزی داشته باشند، بستههای حمایتی معاونت علمی را دریافت خواهند کرد.
صدریمهر با تاکید بر اینکه در این دستوالعمل بر منتورها تاکید شده است، گفت: مزیت اصلی فعالیت شتابدهندهها، منتورها هستند؛ چرا که این افراد میتوانند به هستههای فناور کمک کنند تا مسیر موفقیت را از نمونه اولیه تا تجاریسازی محصولات خود طی کنند؛ از این رو ما در این دستورالعمل تمرکز ویژهای بر منتورها داشتیم.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا با هماهنگیهای صورت گرفته با بنیاد ملی نخبگان قرار است منتورهای برتر جزو گروه نخبگان معرفی شوند و تحت حمایت این بنیاد قرار گیرند.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری همچنین با اشاره به فضای کاری اشتراکی نوآوری مورد تاکید در این دستورالعمل، توضیح داد: بر اساس این دستوالعمل باید ۵۰ درصد از فضاهای کاری اشتراکی نوآوری به تیمهای فناور اختصاص یابد.
وی در خصوص مراکز همآفرینی نیز، گفت: شرکتهای فناور از زمان تولید نمونه اولیه تا تجاریسازی محصول خود با چالشهای زیادی مواجه هستند که بسیاری از آنها وارد درهای میشوند که نتیجه آن شده که محصولات ۸۰ درصد از شرکتها وارد بازار نمیشود.
صدریمهر با بیان اینکه تجاریسازی محصولات دانشبنیان نیاز به راهکارهایی دارد که شرکتهای دانشبنیان قادر به طی این مسیر نیستند، یادآور شد: تجاریسازی یک پروسه طولانی و زمانبر است؛ از این رو مراکز همآفرینی میتوانند به آنها کمک کنند.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری، افزود: بر اساس دستوالعمل تدوین شده اعلام کردیم افرادی که در صنعت دارای ظرفیتهای خالی و یا اضافه خط تولید هستند، در قالب مرکز هم آفرینی میتوانند به کمک شرکتهای دانشبنیان بیایند.
وی اضافه کرد: این افراد میتوانند ظرفیتهای خالی خود را به شرکتهای فناور معرفی کنند تا آنها بتوانند محصولات خود را از این طریق به تولید برسانند.
صدریمهر خاطرنشان کرد: این دستورالعمل در هفته گذشته منتشر شد و تاکنون ۸ صنعت بزرگ آمادگی خود را برای همکاری با شرکتهای فناور اعلام کردند.
انتهای پیام