شهرام علی یاری رئیس اداره میراث فرهنگی اسلام آبادغرب در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به میزبانی مردم این شهرستان از زوار اربعین حسینی، اظهار کرد: اسلام آبادغرب پنجمین شهرستانی است که زوار عتبات عالیات پس از ورود به استان کرمانشاه از آن عبور می کنند و راهی مرزهای خروجی میشوند.
وی افزود: فاصله این شهر تا کرمانشاه به عنوان مرکز استان حدود ۶۰ کیلومتر و تا مرز خسروی حدود ۱۲۰ کیلومتر است.
رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب با بیان اینکه این شهرستان جاذبههای تاریخی و گردشگری منحصربفردی دارد که زوار اربعین حسینی در مسیر بازگشت میتوانند از آنها بازدید داشته باشند، گفت: در این شهرستان یک روستای هدف گردشگری به نام سراب هرسم و یک مجتمع گردشگری در سد شیان قرار دارد که طی سالهای گذشته زیرساخت هایی برای پذیرایی از گردشگران در آنها فراهم شده است.
وی افزود: همچنین در این شهرستان ۳۵۰ اثر تاریخی و بنای باستانی وجود دارد که تاکنون ۲۸۷ مورد آنها به ثبت ملی رسیده است.
علی یاری از سه آتشکده تاریخی در روستاهای پلنگرد، شیان و میل میلگه از جمله آثار تاریخی اسلام آبادغرب نام برد و افزود: در مرکز شهر اسلام آبادغرب هم تپه ای باستانی به نام چغاگاوانه وجود دارد که طبق الواح گلی بدست آمده در آن طی کاوش های باستان شناسی، حدود ۴۰۰۰ سال قدمت دارد.
وی به بخشی از جاذبه های طبیعی این شهرستان هم اشاره کرد و گفت: یکی از زیبایی های این شهرستان جنگلهای انبوه بلوط است، به گونهای که در سالهای گذشته اسلام آبادغرب به پایتخت جنگلهای بلوط ایران شهره شده است.
رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب گفت: از روستای سرخک و برزه تا حوزه آبریز سیاه خور به طول ۳۰ کیلومتر منطقهای کوهستانی و بکر با انبوه جنگلهای بلوط وجود دارد که میتواند برای علاقمندان به طبیعتگردی فضایی بسیار دلچسب باشد.
وی در ادامه گفت: برای ایام اربعین در مسیر تردد زوار یک بازارچه صنایع دستی با حدود هشت غرفه در این شهرستان برپا شده که در آن محصولاتی همچون گیوه، گلیم، معرق، چوب، سراجی سنتی و ... عرضه و به فروش میرسد.
رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب از توزیع برشورهای معرفی این شهرستان هم در کنار موکبهای برپا شده خبر داد.
انتهای پیام