یک شاعر مطرح کرد

غفلت مدیران فرهنگی خوزستان از ادبیات عاشورایی

یک شاعر و منتقد خوزستانی گفت: محرم و صفر بهانه خوبی برای آسیب شناسی ادبیات عاشورایی است اما مورد توجه مدیران فرهنگی خوزستان نیست.

 مصطفی بوعذار در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: شاعران متعهدی با ادبیات عاشورایی در تاریخ ماندگار شدند که متاسفانه برای نسل جوان شناخته شده نیستند چراکه محلی مناسب و فراگیر برای هم‌اندیشی شاعران و نویسندگان جوان در مرکز استان وجود ندارد و این موضوع در اولویت مدیران فرهنگی خوزستان نیست.

این شاعر خوزستانی تصریح کرد: هیچ آمار مشخصی از شاعران آیینی خوزستان وجود ندارد و از ابتدای محرم هیچ محفل ادبی و شب شعر عاشورایی در اهواز برای عموم مردم برگزار نشده است.

بوعذار خاطرنشان کرد: اغلب مدیران فرهنگی به دنبال کارهای نمایشی و شوآف‌های تبلیعاتی هستند و از برگزاری نشست‌های ادبی و تحلیل ادبیات عاشورایی و پایداری که کار زیربنایی هستند پرهیز می‌کنند چراکه برای مدیران فرهنگی آمار و ارقام و گزارش های کاری اهمیت ویژه‌ای دارد.

مدیر انجمن ادبی خوزخندان معتقد است: هر محفل دورهمی و محدود را نمی‌توان رویداد یا نشست ادبی نامید و رخوت و تعطیلی اغلب انجمن های ادبی را هیچ دستگاه و نهاد فرهنگی آسیب‌شناسی نمی‌کند.

بوعذار اشتباه مکرر برخی مدیران فرهنگی استان در حمایت از جریان های مسموم ادبی و شناخته شده را آفت ادبیات عاشورایی دانست و تصریح کرد: متاسفانه حلقه شاعران متعهد به واسطه برخی تنگ‌نظری‌ها تنگ‌تر می‌شود و این جفای بزرگی به نسل جوانی است که در گوشه‌وکنار استان مشق شعر می‌کنند.

دبیر اجرایی جشنواره شعر عربی دفاع مقدس ادامه داد: حجم مطالبات شاعران اهوازی از سالیان دور انباشه شده و مافیای ادبیات خوزستان رنگ و شکل دیگری پیدا کرده است و تنها برخی سودجویان و فرصت‌طلبان متنفع هستند و شاعران غیر همراه محکوم به حذف و خانه‌نشینی هستند.

بوعذار گفت: برخی محافلی که در شهرستان‌ها به دور از حاشیه‌های معمول به کشف و پرورش استعدادهای جوان می‌پردازند تاثیر بیشتری از «شوآف‌های تبلیغاتی» در اهواز دارند.

وی با اشاره به حجم برگزاری کنگره‌های شعر عاشورایی در دهه ۷۰ و ۸۰ و انتشار مجموعه‌های شعر عاشورایی بیان کرد: در سیاست‌گذاری‌ها باید برنامه‌ریزی فرهنگی صحیح با هدف اجرای برنامه‌های شاخص در محرم و صفر لحاظ شود.

این شاعر خوزستانی بیان کرد: خوزستان دارای ظرفیت بالا برای برگزاری رویدادهای ادبی عاشورایی و اربعین حسینی است اما از آن مهم‌تر نیازمند مدیرانی دلسوز و دغدغه‌مند فرهنگی است که به دنبال اثربخشی و نهادینه کردن ارزش‌های نهضت عاشورا در جامعه باشند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402060401860
  • خبرنگار :