مجید اسکندری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه این تالاب طبیعی و زنده استان همدان به علت رعایت نکردن الگوی کشت و نیز برداشت بیرویه از منابع آبی در حال خشک شدن است.
وی با بیان اینکه کشاورزان پیرامون این تالاب به جای کشت محصولات کمآببر نسبت به کشت محصولات پرآببر چون یونجه و چغندر اقدام کرده بودند و با برداشت بیرویه از منابع آبی زمینه خشک شدن این تالاب را فراهم کردهاند، افزود: در هفت سال پیش و مردادماه سال گذشته نیز این تالاب به علت کاهش نزولات جوی، تنش آبی و خشکسالیها و برخی عوامل انسانی چون برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی به ویژه کشت دوم برخی از کشاورزان پیرامون تالاب خشک شد که نسبت به لایروبی آن با مشارکت برخی از دستگاهها اقدام کردیم.
اسکندری تصریح کرد: با لایروبی انجام شده با هدف افزایش عمق تالاب و نگهداشته شدن آب بیشتر در آن سال گذشته با بارش نزولات جوی مناسب این تالاب در بهمنماه سال گذشته دوباره احیاء و آبگیری شد و حتی حدود یک ماه پیش آب موجود تالاب سرریز کرد.
وی یادآور شد: متأسفانه در فصل تابستان به علت گرمای شدید سطح منابع آبی تالاب کاهش داشته و عوامل انسانی نیز مزید بر علت در حال خشک شدن این تالاب دائمی طبیعی و زنده شده است.
اسکندری با بیان اینکه در چند روز آینده تالاب پیرسلمان خشک میشود، ادامه داد: طی مکاتبهای که با دادستان، فرمانداری و جهادکشاورزی داشتهایم بر آن هستیم تا در سال آینده برنامههایی برای مدیریت کشت کشاورزان پیرامون تالاب و برداشت بهینه از منابع آبی این تالاب داشته باشند.
وی با اشاره به تبعات خشک شدن این تالاب طبیعی زنده استان همدان، خاطرنشان کرد: در صورت خشک شدن تالاب به طور قطع به اکوسیستم منطقه آسیب خواهد رسید و موجب از بین رفتن گونههای جانوری از جمله گونههای آبزی تالاب و نیز مهاجرت پرندگان این تالاب خواهد شد ضمن اینکه ریزگردهای کف تالاب نیز با هر گونه وزش باد موجب آلودگی هوای منطقه میشود.
به گزارش ایسنا، تالاب پیرسلمان واقع در مجاورت امامزاده پیرسلمان جزء آثار ملی و طبیعی کشور به ثبت رسیده است و از جمله منابع آبی دائمی بوده که علاوه بر تأمین آب کشاورزی منطقه زیستگاه ارزشمندی برای جانوران آبزی مختلف و دوزیستان و پرندگان مهاجر و ساکن به شمار میرود.
به استناد بند (و) ماده شش قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و مطابق آگهی رسمی شماره ۲۲۴۷۴ اردیبهشتماه سال گذشته تالاب پیرسلمان به مدت پنج سال با حدود مشخص به عنوان منطقه شکارممنوع ارتقاء سطح حفاظتی یافته و هر گونه شکار، صید و تیراندازی در آن ممنوع است.
انتهای پیام