به گزارش ایسنا، انجمن تهیهکنندگان مستقل از تهیهکنندگان خواست از قراردادهای خارج از چارچوب قواعد حرفهای خودداری کنند.
متن انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران به شرح زیر است:
«متاسفانه در مواردی شاهد هستیم برخی پلتفرمها تهیهکنندگان را در شرایط خاص قرار داده و اعلام میدارند در صورت عدم موافقت و عدم واگذاری کلیه حقوق از خریداری حقوق نمایش خانگی سرباز میزنند!
انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران از تهیهکنندگان درخواست دارد تحت هیچ عنوان اقدام به قراردادهای خارج از عرف و چارچوب قواعد حرفهای ننمایند.
از این رو در راستای حفظ حقوق تهیهکنندگان سینمایی و پایداری به قراردادهای تیپ و قرارداد آثار سینمایی حهت نمایش در پلتفرمها نکاتی را به تهیهکنندگان سینمایی یادآور میشود:
۱ - تاریخ قرارداد برای نمایش در پلتفرمها حداکثر سه سال از آغاز نمایش در شبکه نمایش خانگی است.
۲- در قرارداد به عنوان «انحصاری» حتما توجه فرمایید. ارقام قراردادهای انحصاری قطعا بیشتر از قراردادهای غیرانحصاری است و با امضای قرارداد انحصاری حق واگذاری به پلتفرم دیگری را نخواهید داشت.
۳- محدوده جغرافیایی قرارداد فقط داخل کشور است. چنانچه پلتفرم طرف قرارداد مایل به قرارداد در محدوده خارج از کشور هم باشد باید با توجه به درآمد ارزی پلتفرم از آثار سینمایی قرارداد جداگانهای تنظیم شود.
۴- از واگذاری کپی رایت در قراردادها پرهیز شود.کپی رایت فیلم میبایست توسط تهیهکننده و به نام تهیهکننده صورت گیرد، در صورت واگذاری کپی رایت، فیلم به نام پلتفرم ثبت خواهد شد و پلتفرم مالک رایت فیلم خواهد شد.
۵- قرارداد یوتوب به هیچ عنوان وابسته به پلتفرمها نیست و از واگذاری آن به پلتفرمهای داخلی خودداری فرمایید. ذکر این نکته قابل توجه است که برخی فیلمها با بارگذاری در یوتوب امکان فروش و عرضه و حضور جشنوارهای در عرصه جهانی را از دست خواهند داد.
۶- از واگذاری حقوق نمایش تلویزیون، هواپیمایی، شبکههای ماهوارهای در قراردادها خودداری شود.
۷- پلتفرمها ملزم به رعایت حقوق معنوی مولفین، درج نام تهیهکننده و کارگردان روی عنوان فیلم میباشند.
۸- هیچ پلتفرمی حق تقطیع، کوتاه کردن و اضافه کردن و تغییر در آثار سینمایی را ندارد.
۹- تولید مینی سریال از فیلم سینمایی نیاز به قراردادی جداگانه است و هیچ پلتفرمی نمیتواند بدون اجازه تهیهکننده اقدام به سریالسازی از نسخه سینمایی نماید.
۱۰- قرارداد خرید آثار سینمایی بر مبنای مالکیت صادر شده از سازمان سینمایی است و میبایست هر قرارداد به امضای کلیه مالکین برسد. این بدین معنی است که تهیهکنندگان میبایست کلیه سرمایهگذاران را به عنوان طرف قرارداد معرفی نمایند و از پذیرفتن مسئولیت حقوق مالکین در قرارداد خودداری نمایند.
انجمن تهیهکنندگان مستقل از تهیهکنندگان محترم درخواست میکند در صورت عدم رعایت هر کدام از نکات اعلام شده، از امضای قرارداد اکیدا خودداری کرده و انجمن را در جریان گذاشته تا اقدام مقتضی صورت گیرد.بدیهی است تخلفات اعلام شده مورد پیگیری کمیته حقوقی قرار خواهد گرفت.
انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران»
انتهای پیام