لاوروف: هیچ منطقی در گفت‌وگو با غرب نیست/ درخشش موضوع انرژی با پیوستن ایران به بریکس

وزیر امور خارجه روسیه امروز پنج‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی به تشریح و جمع‌بندی نتایج نشست بریکس و دیدارهای خود با همتایانش و هیئت‌های شرکت‌کننده پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این باره اظهار کرد: موضوع ارز واحد هنوز در دست بررسی است. ما به دلار، ین و یورو گره نخواهیم خورد. پس از تاسیس بانک توسعه بریکس، پروژه «گروه ذخیره ارزی» مطرح شد. این یکی از اقداماتی است که ما برای تسهیل استفاده از ارزهای ملی و سیستم‌های پرداخت جایگزین انجام می‌دهیم.

لاوروف گفت: همه کشورهای تمایل خود را برای پیوستن به گروه بریکس تایید کرده بودند، از ۲۳ درخواست، ۶ درخواست بررسی شد. رشد تقاضا برای ورود به این گروه، بیانگر تمایل کشورها برای نزدیک شدن به اعضای این گروه و درک عمق تغییرات در حال وقوع در جهان است.

وی افزود: غرب برای رسیدن به اهداف خود به عنوان مثال از اوکراین استفاده می‌کند و این واقعیت در مذاکرات و دیدارهای ما در ژوهانسبورگ مشهود بود. هژمونی جهانی یک واقعیت است، همه ما می‌دانیم که ایالات متحده در تلاش است از شر هر نهادی که در عرصه بین‌المللی با آن موافق نباشد، خلاص شود. هیچ منطقی در گفت‌وگو با غرب نیست.

لاوروف ادامه داد: کشورهای آفریقایی تلاش می‌کنند در مقابل این هژمونی بایستند و بریکس یکی از نهادهایی است که پایه‌های سیستم جهانی چندقطبی را دارد که به منشور سازمان ملل متحد پایبند باشد و نه قوانینی که غرب طبق تمایلاتش تفسیر می‌کند. همانطور که می‌خواهد. بهتر است حتی پس از اضافه شدن کشورهای جدید، نام «بریکس» حفظ شود.

لاوروف ادامه داد: هیچ منطقی در گفت‌وگو با غرب وجود ندارد، آنها به ما می‌گویند باید این کار را انجام دهید، بدون اینکه نظر ما را بشنوید. ما پذیرای گفت‌وگو هستیم، اما دیکته‌ها و اولتیماتوم‌ها را رد می‌کنیم.

وی افزود: اتفاقات زیادی در پانزده سال گذشته رخ داده است. سازمان ملل باید با توسعه علمی و فناوری سازگار شود. مهمترین چیز اصلاح شورای امنیت است که نماد سازمان ملل است. وقتی از عدالت و دموکراتیزه شدن سازمان ملل صحبت می‌کنیم، به این معنا است که از ۱۵ عضو ۶ عضو تحت نفوذ آمریکا هستند. یک پاراگراف در بیانیه بریکس وجود دارد که به افزایش نمایندگی کشورهای در حال توسعه از جمله برزیل، هند و آفریقای جنوبی اشاره دارد و ما مایلیم نقش آنها را در شورای امنیت تقویت کنیم. ما از عضویت دائم آلمان و ژاپن در شورای امنیت حمایت نمی‌کنیم.

لاوروف ادامه داد: ما ثبت کرده‌ایم که از گسترش شورای امنیت با افزودن کشورهای جدید، از جمله برای عضویت دائم، مانند هند و برزیل، حمایت می‌کنیم.

لاوروف همچنین تصریح کرد: پس از ملحق شدن عربستان سعودی، ایران و امارات متحده عربی به بریکس، موضوع انرژی در پرتو جدیدی خواهد درخشید و تقاضای زیادی هم ایجاد خواهد شد. توافقی وجود دارد که برای تشکیل سیستم‌های مالی جایگزین سخت کار کنیم و این کمکی به تسهیل کار بانک توسعه بریکس خواهد بود. در بریکس هیچ هژمونی‌ای که آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی اعمال می‌کند، وجود ندارد.

وزیر خارجه روسیه گفت: برخی از کانال‌های غربی در مورد بریکس به عنوان یک «باشگاه اقتصادی» صحبت می‌کنند. ما از نظر اقتصادی نسبت به هفت کشور صنعتی برتری داشته‌ایم و در سطح اقتصاد به موفقیت‌های زیادی دست یافته‌ایم و کارهای زیادی در پیش روی وزارتخانه‌های انرژی، حمل‌ونقل و دارایی است.

لاوروف ادامه داد: ما درباره بهبود و توسعه شورای امنیت از طریق عضویت کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین صحبت کردیم. کشورهای بریکس به هماهنگی خود در تمامی پلتفرم‌های بین‌المللی ادامه خواهند داد.

سرگئی لاوروف درباره توافق غلات نیز گفت: ما نشانه‌هایی از سوی غرب در خصوص اجرای بخش دوم توافق غلات نمی‌بینیم، پیشنهاد سازمان ملل که بیش از یک بار ارائه شده است، شامل این است که ما موافقت خود را با بسته پیشنهادی اوکراین پس نگیریم. ما نمی‌توانیم وعده‌هایی را که یک سال تمام داده‌اند و هیچکدام اجرا نشده‌اند، بپذیریم.

وی درباره وضعیت منطقه ساحل آفریقا نیز اظهار کرد: منطقه ساحل در آفریقا از زمانی که ناتو کشور لیبی را ویران کرد و از تروریست‌هایی که در مقابل قذافی ایستادند حمایت کرد، از تروریسم رنج می‌برد. بنابراین این سیاه‌چاله در آفریقا ظهور کرد و القاعده و سایر سازمان‌های افراطی در حال تقویت مواضع خود در آن هستند.

لاوروف در بخش دیگری از اظهاراتش درباره تحولات نیجر نیز افزود: ما باید علل واقعی کودتاها را بررسی کنیم و می‌توان گفت که دلیل آن پولی است که آفریقا از همکاری با غرب به دست آورده است. ما همیشه سعی کرده‌ایم با ساخت کارخانه، آموزش و ارائه تجهیزات بهداشتی متفاوت عمل کنیم. مردم آفریقا قطعا کمک‌های اتحاد جماهیر شوروی در آزادی کشورهای آفریقایی را به یاد دارند. پرچم‌های روسیه در نیجر منعکس‌کننده احساسات مردم نیجر به ماست.

وی ادامه داد: ما فکر نمی‌کنیم که مداخله اکوواس به نفع هیچ یک از طرفین باشد. چنین سناریویی مخرب و کشنده خواهد بود و منجر به تلفات بسیاری خواهد شد.

لاوروف درباره پیشنهادهای میانجیگری برای حل و فصل بحران روسیه و اوکراین نیز تاکید کرد: هر کسی که بخواهد در حل و فصل مساله اوکراین مشارکت کند، این کار را با حرف انجام نمی‌دهد، بلکه با عمل انجام می‌دهد. کسانی هستند که می‌خواهند میانجی باشند، اما برای کشتن مردم موشک‌های دوربرد ارائه می‌دهند. آنچه در اروپا اتفاق می‌افتد، تلاشی برای اثبات وجود آن در عرصه بین‌المللی است. تمایلی از سوی امانوئل ماکرون یا فرانسوا اولاند (رئیس‌جمهوری سابق فرانسه) برای میانجی‌گری وجود دارد، اما می‌بینیم که هیچکس نمی‌خواهد توافقاتی مانند توافقنامه مینسک را اجرا کند. وقتی می‌شنویم که ماکرون (رئیس‌جمهوری فرانسه) اجازه می‌دهد تا به اوکراین موشک بدهد، به این معنی است که او علاقه‌ای به سازش ندارد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402060201234
  • خبرنگار : 71610