دکتر علیرضا زالی در گفتوگو با ایسنا، دکتر زالی با بیان اینکه آموزش پزشکی عمومی ایران مورد تایید فدراسیون جهانی آموزش پزشکی است، افزود: این موضع به مدت ۱۰ سال اعتبار دارد. هنگامی که پروفسور ریکاردو و اعضای فدراسیون جهانی آموزش پزشکی به ایران سفر کردند؛ در گردهمایی روسای دانشگاههای علوم پزشکی با رئیس فدراسیون جهانی آموزش پزشکی درباره نقش ایران در اعتباربخشی تخصصی سخنرانی کردم.
وی در ادامه با بیان اینکه افزایش ظرفیت رشته پزشکی و عدم تخصیص اعتبار افزایش ظرفیت موجب بروز مشکلاتی برای دانشگاههای علومپزشکی شده، اظهار کرد: اعتبار تغذیه دانشجویی دانشگاههای علومپزشکی در سال گذشته معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود اما اعتبار تغذیه دانشجویی در سال جاری معادل ۱۵۰۰ میلیارد تومان است. آمار و ارقام بیانگر این است که اعتبار سال جاری معادل یکسوم اعتبار سال گذشته است.
وی ادامه داد: اگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ملزم است مصوبه افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی را اجرا کند، تعهدات مربوط به تامین اعتبار افزایش ظرفیت نیز باید عملی شود. تامین اعتبار مورد نیاز میتواند به رفع چالشها، تامین زیرساختهای آموزشی، تامین تجهیزات آزمایشگاهی کمک کند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به اظهارات دکتر ابوالفضل باقریفرد، معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با افزایش ظرفیت رشته پزشکی گفت: اگرچه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وظیفه خود در اجرا مصوبه شورای عالی فرهنگی عمل کرده اما هیچکدام از وعدههای داده شده در ارتباط با اعتبار افزایش ظرفیت محقق نشده است. به طور قطع، دانشجویان نوورود به تجهیزاتی آزمایشگاهی، فضای آموزشی لازم و تکنولوژیهای جدید آموزشی نیاز دارند.
وی درباره اهمیت کیفیت آموزشی توضیح داد: کیفیت آموزشی از اهمیت فراوانی برخوردار است. افزایش ظرفیت باید به نحوی باشد که به کیفیت آموزشی خدشهای وارد نکند. اگر میخواهیم کیفیت آموزشی را حین افزایش ظرفیت حفظ کنیم، میبایست به تامین اعتبار افزایش ظرفیت توجه کنیم.
دانشگاههای علومپزشکی با مشکلات بودجهای مواجه هستند
دکتر زالی با بیان اینکه در آستانه سال تحصیلی جدید قرار داریم، اظهار کرد: ما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای خطاب به سازمان برنامه و بودجه، هزینههای رشته پزشکی را با ذکر جزئیات اعلام کردیم. اعداد اعلام شده واقعی است و اعداد غیرواقعی اعلام نشدهاند. آنچه که مشخص است تمام دانشگاههای علومپزشکی با مشکلات بودجهای مواجه هستند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی ادامه داد: وزارت بهداشت برای حل مشکلات در عرصه افزایش ظرفیت رشته پزشکی تلاش میکند. به طور قطع، وزارت بهداشت توانسته است به تعهد ملی خود یعنی مصوبه افزایش ظرفیت رشته پزشکی و دندانپزشکی عمل کند. این انتظار وجود دارد که در کنار اجرای مصوبه افزایش ظرفیت، اعتبار لازم تخصیص داده شود. زیرا دانشجویان نوورود به فضای آموزشی لازم و امکانات رفاهی نیاز دارند. هنگامی که ظرفیت آموزشی زیاد میشود، به همان نسبت نیازهای آموزشی هم تغییر میکند.
استقلال دانشگاهها در ارتباط با موضوع بینالمللیسازی اهمیت دارد
دکتر زالی با بیان اینکه در حوزه بینالمللیسازی به جایگاه واقعی خود نرسیدهایم، افزود: استقلال دانشگاهها در ارتباط با موضوع بینالمللیسازی از اهمیت فراوانی برخوردار است و میبایست بیشتر در کانون توجه قرار گیرد. اگرچه دانشگاهها در حوزه بینالمللیسازی از کنشگران اصلی هستند اما بازیگر نهایی نیستند. سطوح کلانتر باید اختیاری بیشتری به دانشگاهها بدهند و این یک نیاز است. موضوع بینالمللیسازی پیچیده است و مسائل امنیتی، بودجهای، ارزی، انتقال ارزی و امور خارجه بر آن اثر میگذارد. با توجه به شرایط موجود، مسائل مختلف باید آسیبشناسی شوند و فرمول مناسب برای آن طراحی کرد.
وی با بیان اینکه آموزش پزشکی جزو عرصههای پررقیب به حساب میآید، افزود: دانشگاههای مطرح جهانی در کشورهای پیشرفته توانستهاند در کشورهای حاشیه خلیجفارس شعبه احداث کنند. اما مرجعیت علمی با فرمولی که ما در عرصه بینالمللیسازی بهکار گرفتهایم، محقق نمیشود. این حوزه به تغییرات اساسی و همگرایی بیشتر نیاز دارد.
دکتر زالی درباره شرایط حاکم در عرصه آموزش گفت: چه بپذیریم و چه نپذیریم، نگاه جهانیان به عرصه آموزش یک نگاه تجاری است. اگر بخواهیم به حوزه بینالمللیسازی آموزش ورود کنیم باید ادبیات حاکم بر آن را بپذیریم. اسلوب آموزش داخلی ما باید با اسلوب فروش آموزش به عنوان یک ابزار صادراتی نرمافزارانه متفاوت باشد. مسائل و مشکلاتی وجود دارد که باید در سطوحی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد. اگرچه مسائل و مشکلاتی وجود دارد اما ما از منظر تعداد محققان، میزان استفاده از تکنولوژیهای نوین آموزشی، توانمندی مهارتی در سطح بالایی قرار داریم.
رکوردشکنی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در نگارش مقاله
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی درباره تعداد مقالات چاپ شده در این دانشگاه گفت: سال گذشته، ۵۱۶۰ مقاله به رشته تحریر درآمده است. ما برای نخستین بار در تاریخ دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی توانستیم به این رکورد دستیابیم. بررسی عملکرد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در حوزه نگارش مقاله بیانگر این است که رکورد سال گذشته در سال جاری شکسته میشود.
وی ادامه داد: ۱۵۰۰ مقاله از مجموع مقالاتی که در سال گذشته به رشته تحریر درآمدهاند به معانی واقعی بینالمللی هستند. همچنین ۲۵ درصد مقالات منتشر شده نیز رتبه Q1 را کسب کردهاند که کیفیترین درجه مقالات جهانی است. مقالات این مرکز آموزشی در ۱۳۵ کشور مشارکت داشته است.
دکتر زالی درباره میزان ارجاعات به مقالههای دانشگاههای علومپزشکی شهید بهشتی گفت:میزان ارجاعات مقالات حدود ۸/۱ درصد رشد کرده است. همچنین متوسط مقاله چاپ شده به اعضای هر عضو هیات علمی ۳.۶ درصد است که یک عدد فوقالعاده محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه رتبهبندی «لایدن» جزو نظامهای برتر رتبهبندی دانشگاهها به حساب میآید، تصریح کرد: ما توانستهایم در این رتبه بندی به خانواده ۴۰۰تاییها بپیوندیم. آمار و اطلاعات منتشر شده بیانگر این است دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی توانسته است رتبه ۴۲۰ نظام رتبهبندی لایدن را از آن خود کند.
وی ادامه داد: افتخارات دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی محدود به ارتقاء جایگاه در نظام رتبهبندی لایدن نمیشود، بلکه جایگاه خود در نظام رتبهبندی «وبومتریکس» را ارتقاء دادهایم. همچنین م جایگاه خود در نظام رتبهبندی «شانگهای» را حفظ کردهایم؛ این در حالی که دیگر دانشگاههای ایرانی سقوط جایگاه خود را تجربه کردهاند.
انتهای پیام