اتباع خارجی چطور می‌توانند در مدرسه ثبت‌نام کنند؟

ثبت نام دانش آموزان اتباع که از ۲۱ مردادماه آغاز شده است تا دهم شهریورماه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، ثبت نام دانش آموزان اتباع از ۲۱ مرداد ماه آغاز شده است و این دان‌ آموزان برای رفتن به مدرسه ابتدا باید در سامانه‌ سهما وزارت کشور و سپس در پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir آمار و اطلاعات خود را ثبت کنند تا از تحصیل برخوردار شوند.

مهلت ثبت نام دانش آموزان اتباع تا ۱۰ شهریور ماه اعلام شده است و با توجه به اینکه ثبت نام دانش آموزان اتباع منوط به نوع اقامت و مجاز یا غیر مجاز بودن آنها نیست، دانش آموزان اتباعی که غیرقانونی در کشور هستند نیز می‌توانند با مراجعه به سامانه "سهما" وزارت کشور برای ثبت نام در مدرسه اقدام کنند.

برای این کار دانش‌آموز ابتدا باید وارد آدرس سایت "سهما" به نشانی irmigrationorg.ir شود، گزینه "ثبت نام دانش آموز" را انتخاب کرده و سپس با انتخاب نوع شناسه خود که متناسب با نوع مدرک اقامت می تواند شناسه یکتا ۱۰ رقمی، کد شناسایی تبعه، کد اختصاصی فیدا، شناسه فراگیر ناجا و یا شماره پاسپورت باشد و نیز با وارد کردن شماره شناسه، تاریخ تولد و کد امنیتی ثبت نام خود را تکمیل کند.

از سوی دیگر در همان صفحه گزینه با عنوان "فاقد کد شناسه هستم" برای دانش آموزانی که به صورت غیر قانونی در ایران حاضرند و کد شناسه ندارند نیز فعال شده است که دانش‌آموزان با انتخاب این گزینه وارد صفحه جدید می‌شوند. 

در این صفحه جدید دانش آموز می‌تواند با وارد کردن نوع مدرک اقامت اعم از دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه با انواع روادید، گذرنامه خانواری و نیز وارد کردن شماره مدرک و کد امنیتی، ثبت نام خود را تکمیل کند.

همچنین در همان صفحه و در قسمت نوع مدرک اقامت، گزینه "فاقد مدرک اقامتی" وجود دارد که دانش آموز با انتخاب این گزینه نیازی به وارد کردن شماره مدرک ندارد و تنها با ثبت کد امنیتی می‌تواند برای تکمیل ثبت نام به مرحله بعد برود.

در مرحله بعد صفحه‌ای باز می شود که دانش آموز باید اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، ملیت، تاریخ تولد، مذهب، جنسیت، تاریخ ورود به ایران و نیز کد امنیتی را وارد کند.

پس از ثبت اطلاعات هویتی، صفحه جدیدی برای درج استان و شهر محل سکونت دانش آموز، شماره تلفن ثابت و همراه دانش آموز، آدرس و کد پستی محل سکونت دانش آموز اتباع باز می‌شود که با درج این اطلاعات دانش آموز به مرحله بعد راهنمایی می‌شود.

در نهایت نیز سامانه دانش آموز مهاجر غیرمجاز را برای گرفتن شماره پیگیری به اداره اتباع راهنمایی می کند و دانش آموز با گرفتن این شماره مجددا باید وارد سامانه سازمان ملی مهاجرت شده و اطلاعات را بازنشانی کند، سپس پس از حدودا یک الی چهار روز می تواند پیش ثبت نام خود را در my.medu.ir انجام دهد.

ثبت نام دانش آموزان مهاجر مجاز اما راحت‌تر است. این دانش آموزان با مراجعه به سامانه "سهما" مراحل یاد شده را طی کرده و با وارد کردن شماره شناسه مدرک اقامت خود می توانند فرآیند ثبت نام را انجام دهند و دیگر نیازی به مراجعه به اداره اتباع و دفاتر کفالت برای گرفتن شناسه یکتا ندارند. در نهایت نیز پس حدودا سه روز باید با مراجعه به سامانه my.medu.ir ثبت نام خود را تکمیل کنند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر از ۴۰ ملیت دانش آموزان اتباع غیر ایرانی در ایران حضور دارند که اکثر آنها افغانستانی‌ها، عراقی‌ها و پاکستانی‌ها هستند اما از ملیت‌های دیگر هم حاضرند.

همچنین آمار مدارس خودگردان اتباع غیر ایرانی مجهول و شناور است و  وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که مدارس خودگردان اتباع به ویژه آنهایی که تحت پوشش دارالقرآن کار آموزش تعلیم و تربیت مدرسه‌ای انجام می‌دهند حتما باید مجوز بگیرند در غیر این صورت مدرک تحصیلی صادر شده از سوی این مدارس مورد تایید نیست و این مدارس تعطیل می‌شوند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1402060201051
  • خبرنگار : 71650