به گزارش ایسنا، محمد سلیمانی در نشست هماندیشی صاحب نظران صنعت، جامعه و دانشگاه در رشتههای فنی و مهندسی که در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، گفت: برنامه تحول در آموزش عالی مدت زمان زیادی است که آغاز شده و فعالیتهای بزرگی در این خصوص انجام شده است.
وی افزود: بخشی از این فعالیتها مانند اصلاح آیین نامهها در درون وزارت و دانشگاهها انجام شده و برای افزایش ارتباط بین دانشگاه، جامعه و صنعت مشوقهایی را در نظر گرفته و ابلاغ کردهایم؛ درون صنعت نیز به خود صنعتیها برمیگردد که آنها باید برنامههایی تدوین کنند که دانشگاهها و صنعت بتوانند به صورت یکپارچه بیش از گذشته کار کنند.
قائم مقام وزیر علوم افزود: به دانشگاهها اختیار دادیم که دانشجویان استعدادهای درخشان خود را به صورت استادمحور جذب کنند. در مورد جذب نخبگان نیز آییننامههایی ابلاغ شده و دست دانشگاهها برای جذب دانشجو و هیأت علمی نخبه بازگذاشته شده است.
سلیمانی تصریح کرد: به اساتید جدیدالاستخدام مشوقهایی دادیم که در بدو ورود امکاناتی در اختیارشان باشد تا خودشان را آماده جهشهای علمی و فرهنگی کنند.
وی با اشاره به اینکه در دانشگاهها به روی بورس صنعت باز شده است، افزود: در حوزه بورس ۱۴ نوع بورس در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تعریف و نهایی شده است. در سال گذشته ۱۰۱ نفر و در سال جاری ۴۵۵۰ نفر بورس صنعت در دفترچه کنکور لحاظ شده است که امیدواریم این عدد در مدت زمان کوتاهی به ۵۰هزار نفر برسد.
قائم مقام وزیر علوم خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته نزدیک به ۴۰ مجله علمی و پژوهشی با مشوقهایی که وزارتخانه به این مجلات داده، نمایه بینالمللی گرفتهاند. به عبارتی هم در بعد مرجعیت علمی در حال حرکت هستیم و هم در بحث ارتباط با صنعت.
سلیمانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه درجهت ترویج ملی کارآفرینی اقدامات بزرگی انجام شده است افزود: قصد داریم کاری کنیم که دانشجوی کارشناسی در بدو ورود تحت راهنمایی و هدایت یک استاد قرار گیرد تا بتوانیم کیفیت آموزش و پژوهش را بالا ببریم و از قابلیت استاد برای شاگردپروری بهره بیشتری ببریم.
رئیس مرکز هیئتهای امنا و هیئتهای ممیزه بیان کرد: قصد داریم در هیئت امناها بودجههای مصوب سالانه به سمتی برود که دانشگاهها حداقل ۱۵درصد را برای پژوهش و ۵درصد به امور فرهنگی اختصاص دهند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی در بخش دیگری از سخنان خود به اردوهای پیشرفت علمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته اردوهای پیشرفت علمی شکل گرفت ولی در مقابل این جمعیت عظیم میلیونی ۳درصد عدد بسیار کمی است، صنعت باید در کنار موسسات آموزشی قرار گیرد تا این بازدیدها افزایش یافته و سالی ۲۰۰ هزار دانشجو در این امر مشارکت داشته باشند.
قائم مقام وزیر علوم به آیین نامه ترفیع اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: در این آیین نامه چند حوزه مهم وجود دارد که یکی مسئله صنعت است؛ اختیار داده شده که اساتید دانشگاهها ۳ الی ۶ماه در صنعت حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: پارکهای علم و فناوری در کنار دانشگاهها ایجاد شده تا بتوانند شرکتهای مختلف در حوزه دانش بنیان و علوم نوظهور را زیر چتر گرفته و حمایت کنند.
سلیمانی به ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم و همچنین راه اندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها (نان) اشاره کرد و افزود: از شما صاحب نظران حوزه صنعت تقاضا دارم نیازها را به نسل دانشمند و دانشگاهیمان عرضه کنید و از دانشگاهها مطالبه کنید که از دانشگاه چه میخواهید؟
انتهای پیام