فرهاد زندی در گفت و گو با ایسنا افزود: آمار آتشسوزی در مناطق چهارگانه استان تهران از سال ۹۸ کاهش چشمگیری پیدا کرده است. علت آن درکنار کمبارشی و عدم رشد پوشش گیاهی، انجام اقدامات پیشگیرانه در مناطق مستعد حریق است. در حالی از «ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه» ۲۵ هکتار از اراضی مناطق چهارگانه تهران دچار آتشسوزی شدند که این آمار برای سال ۱۴۰۱، ۱۵ هکتار بود. طی پنج ماه ابتدایی سالهای ۱۴۰۰، ۱۹ هکتار، سال ۹۹ ، ۹۰۰ هکتار و سال ۹۸ ، ۱۸۰۰ هکتار طعمه حریق شدند.
به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران بیشتر علت آتشسوزی در این مناطق عوامل انسانی غیرعمدی بوده است. به عنوان نمونه افراد آتشی که در طبیعت روشن کرده بودند را بهدرستی خاموش نکردند علاوه بر آن برخی زبالههای به جا مانده در طبیعت مستعد ایجاد آتش سوزی هستند.
وی درباره اقدامات انجام شده برای تامین تجهیزات اطفای حریق در مناطق چهارگانه گفت: طی دو سال اخیر بهویژه سال جاری کارهای بسیار خوبی در این زمینه انجام و با توجه به پیگیری و جذب اعتبارات، تجهیزات خوبی برای اطفای حریق خریداری شده است که از جمله این تجهیزات میتوان به دمنده، کپسول آتشنشانی، آتشکوب، کلاه، لباس ضد حریق، دستکش،کفش مخصوص آتش و فلکسی پک اشاره کرد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: تجهیزات اطفای حریق به همه مناطق چهارگانه تهران ارسال شده است و حتی به دهیاران و جوامع محلی که در مناطق مستعد آتشسوزی حضور دارند، استفاده از این تجهیزات را آموزش و تجهیزات را در اختیار آنها هم قرار دادیم.
وی با اشاره به آموزش جوامع محلی اظهارکرد: آموزشهای لازم به جوامع محلی مانند دهیاران، شوراها و همیاران دادیم علاوه بر آن با دستگاههای اجرایی مانند منابع طبیعی همچنین سازمان آتشنشانی تعامل داریم حتی پنج نفر را بهصورت فصلی و ماهانه برای کمک به آتشنشانان از محل اعتبارات اطفای حریق جذب کردیم.
زندی در پایان از دیگر اقدامات پیشگیرانه آتشسوزی به احداث آتشبُر، مسدود کردن راههای دسترسی به نقاط مستعد آتشسوزی، تشکیل تیمهای واکنش سریع اشاره و اظهارکرد: از جمله این تیمها میتوان به تیمهای واکنش سریع در خجیر و سرخه حصار اشاره کرد که ۱۰ نفر هستند و در قالب سه تیم سه نفره و یک فرمانده فعالیت میکنند.
اتهای پیام