«محمد ابراهیمی» دبیر اجرایی رویداد نوآوری بهرهور و مدیر حوزه ریاست سازمان ملی بهرهوری ایران در حاشیه این مراسم که امروز اول شهریور ماه در محل کارخانه نوآوری درخشان یزد برگزار شد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: «نوآوری بهرهور» به مثابه یک راهکار است که در شرایط کمیابی منابع، در قالب محصول، خدمات، فرآیند یا الگوی کسب و کار که با وجود محدودیتهای مالی، فناورانه، مواد اولیه یا سایر محدودیتها طراحی و اجرا میشود.
وی افزود: به موجب «نوآوری بهرهور»، خروجی نهایی که به صورت چشمگیری ارزانتر از سایر گزینههای جایگزین در صورت وجود است، برای پاسخگویی به نیازهای اصلی و پاسخهای داده نشده مشتری به میزان کافی مناسب است.
ابراهیمی تصریح کرد: سازمان ملی بهرهوری ایران در راستای برنامه توسعه چشمانداز ۲۰۲۵ سازمان بهرهوری آسیا(APO)، پس از مطالعه و بررسی متخصصان و کارشناسان ایرانی به تهیه و تنظیم یک طرح مقدماتی در زمینه نوآوری بهرهور ذیل برنامه توسعه چشمانداز ۲۰۲۵ APO پرداخته است.
وی گفت: این طرح در چارچوب برنامهای که توسط دبیرخانه APO در سال ۲۰۲۵ در راستای اهداف و مقاصد چشمانداز ۲۰۲۵ طراحی شده بود، توسط دبیرخانه APO پس از ارزیابی کمیته انتخاب این دبیرخانه، پذیرش و تصویب نهایی شد و در دستور کار اجرا طی سال ۲۰۲۵ میلادی قرار گرفت.
این مسئول با اشاره به برگزاری رویداد نوآوری بهرهور در حوزه انرژی به میزبانی یزد، گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور، دولت مکلف است با بهکارگیری سیاستهای قیمتی و غیر قیمتی نسبت به اجرای برنامهی صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی بهگونهای عمل کند که در پایان این برنامه سالانه حداقل به میزان ۱۰ درصد صرفهجویی حاصل شود.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف دولت مجاز است نسبت به تشکیل صندوق بهینهسازی مصرف انرژی در قالب نهاد عمومی غیردولتی و با رعایت ماده ۵ قانون محاسبات عمومی اقدام کند، همچنین دولت مجاز است نسبت به اصلاح ساختارهای متولی حوزه بهرهوری انرژی در وزارتخانههای نفت و نیرو با تصویب شورای عالی اداری، اقدام کند.
وی با اشاره برگزاری رویدادهای نوآوری بهرهور در حوزههای حملونقل و کشاورزی، از برگزاری این رویداد در حوزه انرژی به میزبانی یزد خبر داد و گفت: این رویدادهای ملی به پشتوانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای حاکمیتی هر موضوع و سازمان ملی بهرهوری ایران در حال برگزاری است و تلاش میشود ایدههایی براساس پتانسیلهای هر استان مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت منتج به ارائه خدمات بهتر به جامعه شود.
«ابوالفضل اسدی» مدیر عامل شرکت برق منطقهای یزد نیز در حاشیه این رویداد به خبرنگار ایسنا گفت: مسئولان ضنعت برق استان همواره با همکاری مدیران و صاحبنظران، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهیان استان درصدد بهبود وضعیت بوده است ولی در عین حال با چالشهای مختلفی در استان از جمله ناترازی در حوزه برق، گاز، آب و مسائل زیست محیطی مواجه بودهایم و رفع این مشکلات نیاز به نوآوری در این بخش را محسوس کرده است.
وی ادامه داد: در همین راستا نیز یک سری نیازهای فناورانه به صورت کارشناسی احصاء شده که در این رویداد ایدههای ارائه شده در این رابطه و مدلهای اقتصادی و اجرایی آنها با حضور صاحبنظران و دانشبنیانها طی مذاکرات و نشستهایی بررسی و جمعبندی میشود و در نهایت به سازمان ملی بهرهوری جهت داوری ارائه میشود.
اسدی ابراز امیدواری کرد: ایدههای پذیرفته شده پس از بررسی و داوری سازمان ملی بهرهوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای اجرا به استان ابلاغ و با کمک بخش دولتی و بخش خصوصی یا به صورت مشارکتی پیادهسازی و اجرا شده و خیر و برکت آن نصیب استان یزد که دارای پیشینه فرهنگی و غنی «قنات» و «قنوت» و «قناعت» است و هم کشور شود.
مدیر عامل برق منطقهای یزد در پایان محورهای این رویداد را شامل انتقال و فوق توزیع، انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری انرژی و مدیریت مصرف و همچنین محور مدیریت و فناوری اطلاعات ذکر کرد و گفت: انجام مذاکرات B۲B به صورت حضوری و آنلاین، تشریح نحوه تعامل شرکت برق منطقهای یزد با شرکتهای دانش بنیان و پژوهشگران به همراه برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی بانوان صنعت آب و برق استان از برنامههای این رویداد است.
انتهای پیام