برای اولین بار

۵۱ دانشجو در دانشگاه رازی کرمانشاه بورسیه صنعتی می‌شوند

مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: امسال برای اولین بار ۵۱ دانشجو در دانشگاه رازی کرمانشاه بورسیه صنعتی می شوند.

دکتر مهدی امیری نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای طرح بورسیه صنعتی در دانشگاه رازی، اظهارکرد: سال گذشته این طرح برای اولین بار به صورت پایلوت در دانشگاه یزد اجرا شد و بنا به دستور رئیس دانشگاه رازی پیگیری برای اجرایی شدن این طرح در این دانشگاه به عنوان دومین دانشگاه کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در این راستا، پاییز سال گذشته نشست‌ها و رایزنی‌هایی را با تعدادی از صنایع و واحدهای تولیدی استان انجام دادیم تا مقدمات اجرای این طرح را فراهم کنیم.

مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه رازی کرمانشاه هدف از اجرای این طرح را حفظ نخبگان در داخل استان و جلوگیری از مهاجرت آنها به سایر استان‌ها برای تحصیل و کار عنوان کرد.

وی تصریح کرد: هرچند ما مقدمات لازم برای اجرایی شدن این طرح را آماده کرده بودیم، اما در اردیبهشت ماه امسال شیوه نامه طرح بورسیه صنعتی از سوی بنیاد ملی نخبگان به همه دانشگاه های کشور ابلاغ شد تا بصورت کشوری اجرایی شود.

امیری نژاد ادامه داد: طبق برنامه امسال جمعا در سطح ۴۶ دانشگاه کشور با همکاری ۲۸۶ واحد اقتصادی، ۱۳۰۰ دانشجو بورسیه صنعتی می‌شوند.  

وی سهم دانشگاه رازی کرمانشاه را از اجرای این طرح ۵۱ دانشجو با همکاری هشت واحد اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: هم دانشجویان جدیدالورود و هم دانشجویان غیرجدیدالوورد می‌توانند در این طرح شرکت کنند.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه رازی درخصوص اینکه چه دانشجویانی می توانند مشمول اجرای این طرح شوند هم گفت: برای دانشجویان جدیدالورود، رتبه‌های یک تا زیر دو هزار کنکور سراسری، ۱۰ درصد برتر آزمون کنکور در استان و دارندگان نشان های طلا، نقره و برنز المپیادهای ملی دانش آموزی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این دانشجویان می‌توانند در دفترچه انتخاب رشته خود کد رشته‌های بورسیه تحصیلی را هم وارد کنند تا از طریق سازمان سنجش به دانشگاه معرفی شوند.

امیری نژاد یادآورشد: سازمان سنجش سه برابر ظرفیت پذیرش، اسامی دانشجویان متقاضی را به آن دانشگاه اعلام می‌کند و در ادامه این دانشجویان طی نشستی که با حضور نمایندگان دانشگاه و واحدهای اقتصادی برگزار می‌شود مورد مصاحبه قرار می‌گیرند و در پایان نفرات برتر به منظور پذیرش نهایی به سازمان سنجش معرفی می‌شوند.

وی اضافه کرد: برای دانشجویانی هم که مورد تائید قرار نمی‌گیرند، اولویت های بعدی که در دفترچه انتخاب رشته قید کرده‌اند، در نظر گرفته می‌شود.

به گفته این مسئول، دانشجویان جدیدالوورد که شامل این طرح شده اند در چهار رشته مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مدیریت بازرگانی و حسابداری بورسیه صنعتی می‌شوند.

وی ادامه داد: دانشجویان غیرجدیدالورود هم  یا باید دارنده نشان طلا، نقره و برنز المپیادهای ملی دانشجویی و یا برگزیدگان مورد تائید بنیاد ملی نخبگان باشند و یا دانشجوی حائز ۹۰ درصد حد نصاب برگزیدگی در طرح شهید وزوایی باشند.

امیری نژاد خاطرنشان کرد: این دانشجویان در رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، علوم و مهندسی باغبانی، علوم و  مهندسی خاک، علوم و مهندسی آب و شیمی کاربردی بورسیه صنعتی می‌شوند.

وی در ادامه در خصوص مزایای این طرح گفت: دانشجویان حاضر در این طرح هر هفته دو روز را در یکی از واحدهای اقتصادی استان کار می کنند و در پایان ماه هم حقوق هشت روز فعالیت خود را در این واحد اقتصادی دریافت می‌کنند.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه رازی از بیمه این دانشجویان هم خبرداد و افزود: همچنین دانشجویان آقا که در این طرح حضور دارند، می‌توانند خدمت سربازی خود را در حین تحصیل و در همان واحد اقتصادی به پایان برسانند.

به گفته این مسئول، مزیت دیگر برای دانشجویانی که در این طرح حضور دارند، تامین بودن آینده شغلی آنهاست، به گونه‌ای که با پایان تحصیل جذب همان واحد تولیدی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین اگر دانشجویی طرح و ایده های فناورانه در قالب آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان داشته باشد و آن را به اجرا برساند، می‌تواند ماهیانه تا ۲۵ میلیون تومان حقوق دریافت کند.

امیری نژاد در پایان اعلام کرد: دانشجویانی که در این طرح حضور دارند، در واقع رابط بین دانشگاه و صنعت هستند و مشکلات صنعت را به دانشگاه برده و با کمک اساتید خود راهکارهایی برای حل آنها پیدا می‌کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402060100410
  • خبرنگار : 50184