به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی وفا، نادر عبدالرحیم بیش از ۲۰ سال است که بین شهرک خود الساویه در جنوب نابلس و این شهر مشغول رانندگی است؛ اما ایست بازرسی ایجاد شده در شهرک حواره مانع اصلی حرکت وی است. بستن این شهرک در مقابل خودروها زمان رسیدن به آن را از ۱۵ دقیقه به دو ساعت افزایش میدهد. مسافت شهرک حواره و شهرک عبدالرحیم بیش از چند کیلومتر نیست؛ اما ایست حواره مانعی در برابر تردد فلسطینیها در این منطقه است.
این راننده مثل بقیه فلسطینیها چندین بار در معرض حملات تلخ و دردناکی در این ایست بازرسی قرار گرفته است. سربازان رژیم صهیونیستی تاکسی وی را تفتیش کرده و آن را در این ایست بازرسی متوقف میکنند تا کارت شناسایی مسافران را بررسی کنند. اگر جوانان در تاکسی وی باشند کارت شناسایی آنها مصادره شده و خودرو برای چند ساعت توقیف میشود. گاهی خودروی افراد برای چندین ساعت و حتی گاهی ۱۲ ساعت متوقف میشود. بیش از یک سال است که رژیم صهیونیستی اقدامات نظامی خود را در ایست حواره افزایش داده است. همین مساله خودروها را مجبور میکند تا از جاده شهرک عورتا استفاده کنند هرچند که استفاده از این جاده زمان طولانی میبرد و در مقایسه با خیابان اصلی راه باریکی محسوب میشود و در بیشتر موارد راههای جایگزین نیز بسته میشود.
عبدالرحیم گفت، نتایج این اقدامات نظامی ایجاد یک بحران خفقان آور در این جاده است. تنها فلسطینیها از این جاده استفاده میکنند. علاوه بر این شهرکنشینان به سمت خودروهایی که در این ایست بازرسی متوقف میشوند در مقابل چشم سربازان رژیم صهیونیستی که هیچ کاری نمیکنند سنگ پرتاب میکنند.
بشار القریوتی، فعال فلسطینی علیه شهرک سازی گفت، ایست حواره از جمله ایستهایی است که شهروندان در آنجا هر روز در معرض اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی قرار میگیرند. این ایست بازرسی از سال ۲۰۰۲ همزمان با آغاز انتفاضه الاقصی ایجاد شده است و رژیم صهیونیستی برای ایجاد موانع در تردد شهروندان در استانهای شمال کرانه باختری آن را بسته است. رژیم صهیونیستی طی انتفاضه الاقصی پایگاهها و ایستهای نظامی را در مقابل شهروندان ایجاد کرد و تمام ورودیهای شهرها در کرانه باختری را بست. ایست نظامی حواره یکی از بزرگترین ایستهای نظامی شهر است؛ شهری که هر روز در معرض حمله سربازان و شهرک نشینان قرار میگیرد. محاصره این شهر با بستن ایست نظامی حواره، فلسطینیها را در معرض اقدامات تجاوزکارانه زیادی به دست سربازان و شهرک نشینان قرار میدهد.
القریوتی گفت، فلسطینیها در این ایست بازرسی بازداشت شده و همواره در معرض اقدامات تجاوزکارانه قرار میگیرند. همچنین جوانان فلسطینی به بهانه اینکه قصد عملیات شهادت طلبانه را داشتهاند توسط نیروهای اسرائیلی کشته میشوند. برای همین میتوان ایست حواره را به ایست مرگ یا قتل نامگذاری کرد.
وی گفت: حتی اگر سربازان اسرائیلی در این ایست بازرسی نباشند برجهای نظامی و پستهای دیدهبانی تمام تحرکات داخلی فلسطین در شهر نابلس را زیر نظر دارند. دلیل ایجاد ایست حواره در این مکان به خاطر موقعیت استراتژیک آن است. در این منطقه ایست الحمرا و ایستهای دیر شرف و الصره نیز هستند و هدف از ایجاد تمام اینها افزایش کنترل امنیتی این شهر و سیطره بر تمام مناطق فلسطینی است. اسرائیل پایگاه نظامی را در شهرک حواره ایجاد کرده و بسیاری از زمینهای این منطقه را برای اهداف نظامی و امنیتی مصادره کرده است. این ایست نظامی نزدیک ایست نظامی الزعتره در جنوب نابلس است. فلسطینیها در آنجا هر روز در معرض بازداشت، قتل و تعرض هستند. زمانی که فلسطینیها مقابل حملات شهرک نشینان میایستند، رژیم صهیونیستی آنها را از طریق بستن حواره مجازات میکنند. این ایست برای ساعات بسیار طولانی بسته میشود و کسی که میخواهد به شهر نابلس برود باید بیش از یک ساعت در آنجا توقف کند. دلیل این مساله این است که ایست حواره با دستور رژیم صهیونیستی برای محاصره شهرهای فلسطینی ایجاد شده است. طوری که هر شهری تحت نظارت یک ایست اصلی و بزرگ است.
در حالی که رژیم صهیونیستی ادعا میکند ایجاد ایستهای نظامی با هدف امنیتی و ممانعت از عملیاتهای شهادت طلبانه فلسطینیها است؛ اما مراکز و موسسات پژوهشی فلسطینی و بینالمللی میگویند ایجاد این ایستها در درجه اول به نفع شهرک نشینان است و شهرک سازی را تقویت میکند. تمام این ایستها مساحتهای وسیعی از اراضی فلسطینی را اشغال کرده و آن را به منطقه نظامی تبدیل میکنند که حضور فلسطینیها در آنجا یا در اطراف آن ممنوع میشود.
بر اساس مرکز آمار فلسطین ایستهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به بیش از ۱۰۰ تجمع مسکونی تقسیم شده است. ۱۶۵ گذرگاه آهنی در ورودیهای شهرها و روستاها و ۶۰۰ ایست نظامی ایجاد شده است. این مساله روند جدا کردن تجمعهای فلسطینی را آسان میکند. رژیم صهیونیستی تردد فلسطینیها در برخی خیابانها را محدود میکند.
بر اساس پژوهش مرکز پژوهشهای تطبیقی «اریج»، فلسطینیها سالانه به دلیل ایستهای نظامی رژیم صهیونیستی ۶۰ میلیون ساعت کاری را از دست میدهند و هزینه خسارتهای ناشی از این مساله حدود ۲۷۰ میلیون دلار است. همچنین سوخت اضافی حدود ۸۰ میلیون لیتر را سالانه از دست میدهند که هزینه آن حدود ۱۳۵ میلیون دلار است.
انتهای پیام