دکتر مهدی پهلوانی ستوده در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: تامین خون سالم و کافی و حفظ ذخایر خون مهم ترین وظیفه سازمان انتقال خون است و لذا در استان قم تامین نیاز صد درصدی مراکز درمانی و وجود ذخیره کافی را به طور جد دنبال میکنیم.
مدیرکل اداره انتقال خون استان قم با بیان اینکه بالاترین استانداردهای جهانی سلامت خون را در استان رعایت میکنیم، ادامه داد: استاندارد ذخیره خون ۸ روز به بالا است در حالی که در استان قم ذخیره خون ۱۰ روز را داریم و بنابراین کمبودی وجود ندارد؛ اما با توجه به نیاز پالایشگاه خون به پلاسما و فرآورده های آن اهدای خون را باید به صورت مستمر داشته باشیم.
وی افزود: تا سه سال آینده بالغ بر ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی در قم به بهره برداری میرسد که باید نیاز آنها را تامین کنیم و اولین گام در این راستا برنامه ریزی برای نهادینه کردن فرهنگ اهدای خون است.
پهلوانی ستوده تاکید کرد: مازاد خون و فرآوردههای استحصال شده از آن دور ریخته نمیشود و به گلبول قرمز فشرده، پلاسما، پلاکت و فرآورده پیشرفته کرایو تبدیل و به شبکه ملی خونرسانی کشور تزریق میشود؛ بنابراین یک اهدای خون حداقل جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات میدهد.
وی یادآور شد: دو مرکز اهدای خون روح الله واقع در میدان روح الله جنب دبیرستان ماندگار امام صادق همه روزه به جز روزهای جمعه از ساعت ۷ الی ۱۳ و همچنین ساختمان مرکزی واقع در بلوار ۱۵ خرداد جنب اداره اصناف از ساعت ۷ الی ۱۳ و در روزهای یکشنبه و سهشنبه تا ساعت ۱۷:۳۰ پذیرای داوطلبین اهدای خون است.
مدیرکل اداره انتقال خون استان قم اظهار کرد: حدود ۳۵ درصد از اهداکنندگان خون استان در مناطق پردیسان ساکن هستند؛ به همین جهت ضرورت تاسیس و راهاندازی مرکز اهدای خون در منطقه پردیسان مشهود است و امسال کلنگ زنی این پروژه را خواهیم داشت.
پهلوانی ستوده گفت: بیش از ۵۰ درصد مصرف کنندگان خون و فرآورده های خونی در مراکز درمانی بانوان هستند؛ اما کمتر از ۵ درصد از اهداکنندگان را تشکیل میدهند که این مسئله نیاز به فرهنگ سازی دارد.
وی با بیان اینکه در گذشته پایگاههای سیار اهدای خون رادر سطح شهر داشتیم، تاکید کرد: با توجه به لزوم کسب استانداردهای جهانی در استان قم امکان استفاده از پایگاههای سیار همچون گذشته وجود ندارد؛ البته در حال حاضر سامانههای سیار مطابق با استاندارها ساخته شده است که به دنبال آن تامین هستیم.
پهلوانی ستوده اضافه کرد: کاهش غلظت خون، تلطیف بدن و کاهش انباشتگی چربی در بدن را از مزیتهای اهدای خون دانست و گفت: مقایسه اهداکنندگان مستمر و افرادی که اهدای خون نداشتند نشان میدهد اهداکنندگان مستمر خون سلامت و قدرت بدنی بیشتری دارند.
وی تاکید کرد: با وجود ۲۵ هزار اهداکننده مستمر، تقریبا ۶۳ درصد اهداکنندگان اداره کل انتقال خون استان اهداکنندگان مستمر هستند؛ به این معنا که داوطلبین حداقل دوبار در سال اهدای خون دارند.
مدیرکل اداره انتقال خون استان قم در پایان بیان کرد: با توجه به بالا بودن هزینههای ساخت پایگاههای ثابت در بخشها و روستاها؛ امیدواریم با مشارکت خیرین بتوانیم سامانه سیار استاندارد اهدای خون را با هدف ارائه خدمت به اهداکنندگان در بخشهای مختلف تهیه کنیم.
انتهای پیام