به گزارش ایسنا، علیاصغر شالبافیان در نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که با حضور نمایندگانی از ۲۳ دستگاه عضو و مشارکت مجازی مسؤولان ادارات کل ۳۱ استان در محل معاونت گردشگری برگزار شد، با یادآوری اینکه این نشست با دو محور بررسی اقدامات انجام شده و برنامههای پیش رو در ایام اربعین و تعطیلات پایانی ماه صفر تشکیل شده است، اظهار کرد: با وجود آنکه موضوع اربعین در ستاد مرکزی اربعین با محوریت وزارت کشور پیگیری میشود، اما با تجمیع ظرفیت دستگاههای اجرایی، مشارکت مستمری با اعضای ستاد مرکزی هماهنگی سفر و ادارات کل استانی وجود دارد و موضوع مدیریت بازگشت سفر زائران به طور جد از سوی این ستاد در دستور کار قرار گرفته است.
از برگشت زائران اربعین غافل نشوید
شالبافیان افزود: در حال حاضر تمهیدات بسیاری برای مسیر رفت زوار در نظر گرفته شده است، اما طبق تجربه میدانی سال گذشته در مسیر برگشت، بیشتر دستگاهها و فعالان حاضر در موکبها با این رویکرد اقدام میکنند که خدمترسانی به پایان رسیده است. درحالی که یکی از دغدغههای پلیس راهور اتفاقاً مدیریت سوانح جادهای در مسیر برگشت است.
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با تاکید بر اینکه در اربعین امسال به دلیل تقویت ناوگان حمل و نقل، هموطنان سراسر کشور به استفاده از وسیله نقلیه شخصی ترغیب شدهاند، گفت: با توجه به رویکرد جاری علاوهبر تامین نیاز به پارکینگ، مدیریت سفرها نیز یکی از موضوعات بسیار مهم است. در واقع به رانندهای که در مسیر برگشت هستند باید به صورت ویژه اندیشیده شود. یکی از اقدامات شایسته در این زمینه میتواند معرفی شهرستانهای در طول مسیر برای میزبانی و نیز افزایش ماندگاری سفر زوار در حین بازگشت باشد.
کاهش سوانح جادهای در اربعین یک دستور جدی است
او افزود: بسیاری از زائران استانهای دورتر همانند خراسانشمالی و خراسانرضوی که در آنها پرواز هوایی یا کم است و یا وجود ندارد با خودرو شخصی سفر میکنند. اگر ما بتوانیم آنها را برای ماندگاری ترغیب کنیم و تمهیدی در این زمینه بیندیشیم، یعنی زائر امام حسین (ع) با سوانح جادهای کمتری به مقصد خود خواهد رسید. این یک دستور کار جدی است. در مسیر رفت همه دستگاهها بسیج هستند، اما در مسیر برگشت پلیس راهور، اورژانس و سایر دستگاههای خدمترسان فشار زیادی را متحمل میشوند و نیاز به یاری بیشتری دارند.
از صدا و سیما استدعا داریم برای برگشت زائران اربعین برنامه داشته باشد
معاون گردشگری ادامه داد: کمک به ماندگاری و رفع خستگی مسافران ارتباط مستقیمی با کاهش سوانح جادهای دارد. از سازمان صدا و سیما استدعا دارم که برای این موضوع برنامه داشته باشد. به گونهای که شبکههای استانی را برای معرفی و اطلاعرسانی ظرفیتهای اقامتی شهرستانهایی که بار تردد بر آنها نیست و علاقهمند میزبانی از زوار امام حسین (ع) هستند به خدمت بگیرند و الگوهای سال قبل را همانند شهرستان اسدآباد استان همدان و سایر اقدامات شایسته مرتبط پیشین را معرفی کنند؛ چراکه اگر زوار جای مناسبی برای اقامت داشته باشند، بسیاری از آنها با سرعت فراوان درصدد بازگشت به شهرستان خودشان نخواهند بود و سفرهای ایمن رقم خواهد خورد.
اقامتگاههای دولتی را در اختیار زوار اربعین بگذارید
او همچنین از دستگاههایی که ظرفیت اقامتی دارند درخواست کرد امکانات خود را در اختیار استانهایی که با تکمیل ظرفیت اسکان برای زوار روبهرو هستند قرار دهند.
۰۹۶۲۹ شماره تماسی برای اطلاع از اقامتگاههای خالی در برگشت از اربعین
شالبافیان علاوهبر این از اختصاص بخش مجزا در سامانه ۰۹۶۲۹ به منظور اطلاعرسانی از ظرفیت آزاد اقامت در استانها و شهرستانها خبر داد.
معاون گردشگری فعالیت شبانهروزی مساجد در طول مسیر، اجرای برنامههای فرهنگی صدا و سیما به منظور ترویج فرهنگ زیارت و اربعین، راهاندازی بازارچههای صنایعدستی و در مجموع فراخوان و اطلاعرسانی گسترده برای معرفی ظرفیتهای موجود بهویژه در بخش اقامت را تمهیدی برای ماندگاری و تحقق سفر ایمنی زائران عنوان کرد.
او پیرو برنامههای اتخاذشده تاکید کرد: دستگاهها نسبت به نصب سریعتر بنرهایی که امکان اقامت زائران اربعین در مسیر برگشت را فراهم میکند، تعجیل کنند؛ چراکه اگر آن زائر و مسافر بداند امکان اقامتش درجایی در استان دیگری فراهم است، قطعا برنامه سفر خود را تنظیم کرده و برای بازگشت تعجیل نخواهد کرد. بنابراین توجه به موضوع اطلاعرسانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همانطور که برای خوراک و اقامت زائر مواکب ما بسیج میشوند باید در طول مسیر پیادهروی موضوع برگشت نیز مدیریت شود. با این تدابیر میتوانیم حافظ جان زوار باشیم. لازم به ذکر است هر اقدامی در این زمینه با هماهنگی ستاد اربعین انجام میشود.
شالبافیان همچنین به افزایش ظرفیت مرزها و گسترش بستر خدمترسانی به زائران اشاره کرد و گفت: علاوهبر مرزهای سه گانه استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه با تنوعبخشی به مرزها و افزایش امکانات زیرساختی شرایط تردد تسهیل شده است.
۶ میلیون نفر پارسال در شهادت امام رضا (ع) به مشهد رفتند
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر گفت: به محض پایان ایام اربعین حسینی تمام دستگاهها درگیر تعطیلات مربوط به شهادت امام رضا (ع) و شهادت پیامبر اکرم (ص) خواهند شد و در پی آن حجم عظیمی از مردم به دلیل اشتیاق زیارت امام رضا (ع) به شهر مشهد مقدس مشرف میشوند. اگرچه ما جلسه جداگانهای را در این زمینه خواهیم داشت و استانها در مقیاس بزرگتری درگیر خواهند شد، اما این تذکر و ایجاد آمادگی ضروری دانسته میشود. با توجه به اینکه سال گذشته بیش از ۶ میلیون زائر در ایام شهادت امام رضا (ع) به شهر مشهد مقدس سفر کردند، از این رو دستگاههایی که هماکنون در حوزه اربعین فعال هستند خدمترسانی ملی را آغاز خواهند کرد.
مصطفی فاطمی فیروزآبادی ـ دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نیز گفت: در حال حاضر حجم زیادی از امور اربعین در استانهای مرزی به اداراتکل استانی واگذار شده است. ما در این نشست تلاش کردهایم با پرداختن به دو موضوع جمعبندی فعالیتهای اربعین و نیز مدیریت بازگشت زائران زمینه اجرایی شدن اقدامات عملیاتی را فراهم آوریم.
او در این نشست به اقدام به منظور تامین نیاز اقامتی زوار، بهرهمندی از فرصت حاصل برای معرفی ظرفیتها و شناساندن استانهای میزبان و نیز بسیج ظرفیتهای موجود در اداراتکل استانی تاکید کرد.
جواد واحدی ـ معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ـ نیز به موضوعاتی از جمله تلاش برای تحقق شعار هر خانه، یک موکب، استفاده از ظرفیتها و جذابیتهای مراکز فروش و ارائه صنایع دستی به عنوان ابزاری برای مدیریت بازگشت زوار و تلاش برای افزایش مدت زمان توقف در راستای تحقق ایمنی و نیز تداوم نهضت ملی برای تامین سرویسهای بهداشتی مورد نیاز هموطنان که به عنوان زائر امام حسین (ع) در استانهای کشور در حال تردد هستند، اشاره کرد.
همچنین در این نشست ۲۳ دستگاه اجرایی عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، راهور ناجا، سازمان هواپیمایی کشوری، سازمان اورژانس کشور، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، سازمان امور عشایر ایران، وزارت کشور، سازمان صدا و سیما، سازمان بنادر و دریانوردی و نیز کانون اتومبیلرانی و جهانگردی به تشریح اقدامات و برنامههای خود در زمینه حمایت و تامین نیاز زائران اربعین در ابعاد مختلف پرداختند.
در ادامه نشست ستاد خدمات سفر، مباحثی از جمله پاسخگویی فعال ۰۹۶۲۹، بهرهمندی از ظرفیت خودروهای امدادخودرو کانون اتومبیلرانی و جهانگردی، تلاش برای رفع مشکل زائران در سه زمینه خوابآلودگی، مدیریت سفر و کنترل و مهار سرعت وسایل شخصی، افزایش تبلیغات محیطی، توجه به موکبها و پایگاههای سلامت، گشتزنی مداوم برای کنترل تخلفهای احتمالی، تشدید نظارت و مهار گرانفروشی، برپایی موکبهای عشایر، اجرای برنامههای فرهنگی در مرزها، پاسخ به سوالات زائران در سایتهای مناطق آزاد، ارائه بستههای فرهنگی، برپایی ۷ پایگاه اطلاعرسانی صدا و سیما در ۶ استان، برپایی موکبهای رسانهای، تدبیر برای راهاندازی استودیو در پایانههای مرزی، در نظر گرفتن ۳۳ مرکز صدا و سیمای استانهای دیگر به عنوان پشتیبان، اختصاص شناور و تجمیع ظرفیتهای شرکتهای کشتیرانی متناسب با مسیرهای تردد و در خدمت گرفتن کلیه ظرفیتهای ناوگان هوایی و پروازهای مربوطه، مطرح شد.
ظرفیت پارکینگهای مرزی ۴۹۷ هزار خودرو
همچنین طبق گزارش اعلامشده از سوی وزارت کشور در فاصله اربعین سال گذشته تا امسال افزوده شدن حدود ۱۰ هزار متر خطکشی و ایمنسازی راهها، انجام حدود ۸۲۵ کیلومتر لکهگیری و تکمیل آسفالت در طول مسیر، احداث ۱۳۷ کیلومتر مسیر جدید در استانها، ایجاد ۳۰ هزار علائم هشداردهنده و افزایش آن به تعداد ۵۰ هزار علامت، تدبیر برای ۷۸۶ هکتار پارکینگ، تامین ظرفیت پارک ۴۹۷ هزار خودرو در پارکینگهای پایانههای مرزی در شش استان محقق شده است.
ایجاد ۵ هزار سرویس بهداشتی در ۶ استان مرزی برای اربعین
همچنین در زمینه سرویسهای بهداشتی در شش استان هدف شامل ایلام، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، آذربایجانغربی و سیستان و بلوچستان پنجهزار سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است. سالهای گذشته عمده خدمات تنها در پایانههای مرزی دیده شده بود اما امسال ارائه خدمات در سطح اغلب شهرها گسترش یافته است.
مرز خسروی شبانهروزی شد
علاوه بر این برای جلوگیری از اینکه زوار در پایانههای مرزی توقف زیادی نداشته باشند گیتهای ورود و خروج توسعه داده شده و با اضافه شدن ۱۷۸ گیت در مجموع ۵۰۴ گیت ورود و خروج تدارک دیده شده است. این در حالی است که ظرفیت طرف عراقی نیز به خدمت گرفته شده است. به گونهای که آنها نیز ظرفیت خودشان را توسعه دادند و متناسب با گیتهای کشورمان، گیت ایجاد کردند و سرعت تردد را افزایش دادند. در بسیاری از مرزها همانند مرز خسروی تردد به صورت شبانهروزی شده است و این موضوع تجمع زائران را کمتر و دسترسی را راحتتر کرده است.
زائران پاکستانی اربعین به ایران وارد شدند
طبق گزارش وزارت کشور، تامین آب آشامیدنی و سیستمهای خنککننده در کنار اقدام برای میزبانی شایسته از زوار کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان نیز با اتخاذ تدابیر در استانهای سیستان و بلوچستان و استانهای غرب کشور محقق شده است. این درحالی است که هماکنون حجم قابل توجهی از زائران پاکستانی وارد کشور شدهاند و در حال تردد هستند.
انتهای پیام