یوسف شعبانی سه شنبه ۳۱ مرداد در جمع خبرنگاران، اظهارکرد: در استان همدان ۱۲۹۳ تعاونی فعال با فرصت شغلی ۱۵۶۴۹ نفر و با ۴۵۰۶ نفر عضو در بخشهای مختلف اقتصادی در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه حوزه تعاون به سه بخش تولیدی با ۷۲۸ تعاونی معادل ۵۷ درصد، توزیعی با ۱۸۵ تعاونی با ۱۴ درصد و خدماتی با ۳۸۰ تعاونی با ۳۰ درصد تقسیم میشود، خاطرنشان کرد: ۱۵ هزار فرصت شغلی در بخش تعاون ایجاد شده است و براساس توزیع شهرستانی تعاونیهای فعال در سطح استان بیشترین تعداد تعاونی در شهرستان همدان با ۳۴۷ تعاونی معادل ۲۷ درصد از کل تعاونیهای استان در شهرستان همدان فعالیت میکنند.
وی با اشاره به ابلاغ قانون سند توسعه بخش تعاون، تصریح کرد: این سند با اهداف کلی آموزش و ترویج فرهنگ تعاون در سطح کشور، بهبود مستمر فضای کسب و کار در بخش تعاون، بهبود وضع زندگی، رفاه و توسعه عدالت اجتماعی، افزایش اشتغال مولد بخش تعاون به ۲۰ درصد از اشتغال کل کشور و در نهایت افزایش سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی منهای ارزش افزوده بخش نفت و در چهار راهبرد کلان و سیاستهای اجرایی مختلف تدوین و ابلاغ شد.
شعبانی با اشاره به راهبردهای کلان توسعه بخش تعاون، افزود: سیاستهای ناظر بر بازار کار، بازارهای مالی، بازار کالا، خدمات و نظام توزیع، در راستای تعیین جایگاه و نقش بخش تعاونی متناسب با اهداف آن بخش و پیش بینی یک تقسیم کار و الگوی (مدل) کلان برای حضور بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی، تعاونی و خصوصی در اقتصاد و نیز در حوزههای زیرساخت و عمومی و تعیین جایگاه هر کدام با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازنگری و اصلاح شده است.
وی فقرزدایی از جامعه از طریق توانمندسازی سه دهک اول درآمدی جامعه را از دیگر سیاستهای کلان در بخش تعاون دانست و مطرح کرد: ترویج فرهنگ تعاون در راستای گسترش اعتماد به بخش تعاونی و ترغیب مردم به تشکیل و مشارکت گسترده، بهبود محیط کسب و کار بخش تعاون از طرق مختلف از راهبردها و سیاستهای بخش تعاون است.
راهیابی ۱۱ تعاونی برتر همدان به جشنواره ملی
وی از برگزاری جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر در هفته تعاون خبر داد و گفت: هجدهمین جشنواره تعاونی های برتر استان همدان طبق روال سنوات گذشته با هدف ترویج فرهنگ تعاون در روز یکشنبه پنجم شهریور امسال در محل استانداری برگزار خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه مقدمات برگزاری این جشنواره از ابتدای سال شروع شده و تمامی تعاونیها در همه گرایش تا ۳۰ تیرماه فرصت داشتند تا در این رویداد ملی ثبت نام کنند، اظهارکرد: انتخاب تعاونیهای برتر ملی و استانی در سالجاری از طریق سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون در دو بخش رتبهبندی کمی و کیفی انجام شد.
شعبانی با اشاره به اینکه تعداد کل تعاونیهای ثبتنام شده در این رویداد ۱۴۵ تعاونی است، یادآور شد: بیشترین تعداد ثبتنام شدگان در گرایشهای صنعتی با تعداد ۴۱ تعاونی، کشاورزی ۲۵ تعاونی و خدمات ۲۱ تعاونی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان بیان کرد: پس از داوری نهایی توسط کمیته داوری استان و رتبهبندی نهایی سامانه ۱۹ تعاونی برتر استانی و ۴ تعاونی برتر شهرستانی برای تقدیر در جشنواره استانی در ۱۹ گرایش انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه از ۱۹ تعاونی برتر استانی تعداد ۱۱ تعاونی با کسب امتیاز لازم به جشنواره ملی تعاونیهای برتر راه یافتند، ادامه داد: در هفته تعاون سالجاری تعداد ۱۷ تعاونی با اشتغال ۱۸۱ نفر در رشتههای مختلف و در شهرستانهای مختلف مورد بهرهبرداری قرار میگیرند که از این تعداد، ۹ تعاونی تولیدی، شش تعاونی توزیعی و دو تعاونی در حوزه خدمات است و بیشترین تعداد افتتاحیه تعاونیها در شهرستان ملایر با شش تعداد تعاونی خواهد بود.
شعبانی با اشاره به حمایتهای دولت از بخش تعاون، اظهار کرد: در این راستا در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۵۹۱۶ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای کمک به شرکتهای تعاونی استان برای ۴۹ طرح مصوب و به بانک معرفی شده است.
وی یادآور شد: همچنین در سال ۱۴۰۰ از ۲۲ تعاونی و در سال ۱۴۰۱ از ۴۳ تعاونی در سطح استان به صورت مستقیم (بدون پرداخت تسهیلات) مثل کمکهای مالی بلاعوض، کمک به ارتقاء برندینگ، کمک به توسعه تعاونیهای دانشبنیان و ... حدود ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
شعبانی از پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به بخش تعاون استان خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد ۴۴ تعاونی به مبلغ ۲۲۰۰ میلیارد ریال از محل منابع مختلف به بانک های عامل معرفی شدهاند.
صادرات ۱۰ میلیون دلاری تعاونیها در ۴ ماهه امسال
وی با تاکید براینکه صادرات بخش تعاون استان که میتواند به عنوان یکی از شاخصهای بهبود فضای کسب و کار حوزه تعاون در نظر گرفته شود با شروع به کار دولت سیزدهم و گشایشهای صورت گرفته در روابط خارجی کشور افزایش یافته است، بیان کرد: آمار صادرات حوزه تعاون در سال گذشته ۴۸ میلیون دلار بوده است و از مبادی رسمی و غیررسمی و بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در محصولات مختلف توسط تعاونیها انجام شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با توجه به نزدیکی استان به کشور عراق بیشترین صادرات تعاونیها به این کشور انجام شده است، اظهار کرد: در سالجاری ۵۹ میلیون دلار برای صادرات تعاونیها در استان هدفگذاری شده که تا آخر تیرماه ۱۰ میلیون دلار آن انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه ۲۰ هیأت تشخیص و حل اختلاف در استان وجود دارد، اضافه کرد: در طول سال بیش از ۶۰۰۰ دادخواست رسیدگی میشود که از این تعداد، ۵۰۷۰ دادخواست در هیأت های بدوی و ۱۴۴۷ دادخواست در هیأت تجدید نظر مورد رسیدگی قرار گرفته است.
شعبانی با تأکید براینکه از اصل سازش نیز غافل نشدهایم، گفت: ۹۰۶ رأس سازش صادر شده و همچنین ۱۱هزار و ۸۲۴ اقدام مشاورهای در استان صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه از ۲۴ هزار و ۲۱۲ واحد مشمول قانون کار، بازدید صورت گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۸۲۰ نفر در استان همدان مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند.
تحقق ۴۵ درصدی اشتغال درسالجاری
وی با اشاره به اینکه سند سه ساله اشتغال در استان تدوین شده است، افزود: در حال حاضر ۲۲ کاریابی فعال و ۱۵ مرکز مشاوره شغلی در استان وجود دارد.
شعبانی با تأکید بر اینکه در سالجاری ۲۰ هزار و ۷۰۶ فرصت شغلی برای دستگاههای اجرایی استان هدفگذاری شده است، مطرح کرد: از ابتدای سال ۸۹۲۲ فرصت شغلی معادل ۴۵ درصد از تعهد استان محقق شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه ۱۴۲ هزار و ۲۱۷ بیمه شده اجباری در استان همدان ثبت شده است، یادآور شد: سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ بیمه شده اولی در استان ثبت شده است.
ناترازی در فضای کسب و کار همدان
وی با اشاره به اینکه فضای کسب و کار استان ناترازی دارد، اظهارکرد: از یکطرف کمبودی نیروی کار در استان وجود دارد و از طرفی با هجوم فارغ التحصیلان بیکار را داریم.
شعبانی خاطرنشان کرد: براساس اعلام مرکز آمار نرخ بیکاری استان همدان در بهار امسال ۹.۳ و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۴ درصد است.
استقبال پایین همدانیها از کالابرگ الکترونیک
این مقام مسئول با بیان اینکه طرح ملی کالابرگ الکترونیک در استان همدان با استقبال کمی روبرو بوده است، افزود: در استان همدان ۲۳۶ هزار و ۴۸۰ خانوار معادل ۶۳۹ هزار و ۱۴۲ نفر مشمول طرح کالابرگ الکترونیک هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه کالابرگ الکترونیک برای خانوارهای دهکهای یک تا سه برای خرید ۱۱ قلم کالا اختصاص دارد، تصریح کرد: ۲۸۲۸ فروشگاه در سطح استان همدان برای خرید از طریق کالابرگ الکترونیک مجهز شده اند.
شعبانی تراکنشهای مربوط به کالابرگ الکترونیک در سطح استان همدان را ۴۳ هزار و ۵۷۱ تراکنش دانست و ادامه داد: در استان همدان تاکنون استقبال کمتر از پنج درصد بوده است.
وی از پرداخت ۵۸۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی در استان همدان خبر داد و گفت: سال گذشته استان همدان در تسهیلات مشاغل خانگی سهم ۱۱۰ میلیارد تومان بوده که در سالجاری به ۱۳۲ میلیارد تومان افزایش پیداکرده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سهم استان همدان در تسهیلات تبصره ۱۶، ۱۶۱۲ میلیارد تومان بوده که فقط ۶۰۰ میلیارد پرداخت شده است.
شعبانی با بیان اینکه در چهار شهرستان شش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران وجود دارد، تصریح کرد: دو مجموعه فرهنگی ورزشی در شهرستان بهار و تویسرکان نیمه کاره بوده که در سفر هیأت دولت به استان همدان ۱۹ میلیارد تومان تسهیلات ویژه دریافت کردیم.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان همدان یادآور شد: پنج میلیارد تومان برای مجموعه فرهنگی ورزشی شهرستان بهار و شش میلیارد تومان برای مجموعه شهرستان تویسرکان پیشبینی شده و هر دو مجموعه امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
انتهای پیام