به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان در این نشست با بیان اینکه قدمت تاریخی همدان به حدود ۳۳۰۰ سال پیش یعنی هشت قرن قبل از میلاد مسیح میرسد، اظهار کرد: همدان را با توجه به قدمتی که دارد باید به خوبی به جهانیان معرفی و آثاری خلق کنیم که به یادگار بماند، در این میان فکر و اندیشه کردن باعث رخ دادن تحولات بزرگ خواهد شد.
عاطفه زارعی با بیان اینکه گردشگری در همه حوزههای علمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مصداق دارد، افزود: در رویدادهای فرهنگی باید در متون علمی بازنگری شود و با بهکارگیری هنر به طرق صحیح، یادگاری از خود بر جای بگذاریم که نسلهای آینده به آن افتخار کنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اینکه همه باید در راستای جذب گردشگر تلاش کنیم، تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که استان کهن همدان را در یکایک کتابخانهها معرفی کنیم تا نسل نوجوان و جوان بیشتر از ایران و همدان بدانند. در تلاش هستیم تا با برگزار کارگاهها و نشستهای تخصصی در راه تربیت نویسندگانی خلاق که بتوانند آثار شایسته تولید کنند، گام برداریم.
محمد صیفیکار، محقق و همدان شناس در این نشست با معرفی نشریه فرهنگ مردم که در یک شماره به استان همدان با سردبیری پرویز اذکایی پرداخته است، گفت: ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» شامل ۱۱۵ اثر تاریخی و معماری در دورههای مختلف تاریخی بوده و ثبت آن به معنای ثبت جهانی ایران فرهنگی است که شامل گستره وسیع و کشورهای مختلف میشود. در همدان چشمهها و قناتهای بسیاری نیز وجود دارد که میتواند برای همه جذاب باشد و در این شماره نشریه فرهنگ مردم که کتاب مفصلی به حساب میآید، به خوبی در دو مقاله مفصل به آن پرداخته شده است.
مهرداد حمزه، روزنامهنگار و مدیر مسئول پایگاه خبری صدای گردشگری ایران نیز با معرفی کتاب همدان نامه، اثر پرویز اذکایی اظهار کرد: در واقع پرونده ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان در سال آینده در یونسکو به بحث و بررسی گذاشته میشود و امسال ۵۶ کاروانسرای ایران که دو کاروانسرای تاج آباد و فرسفج نیز در جمع آن است، مورد بررسی قرار میگیرد اما ثبت جهانی هگمتانه نیازمند مقدماتی بوده که در حال انجام است.
وی با بیان اینکه زندگی پیروان ادیان مختلف در سالیان دراز در همدان و کنار یکدیگر یکی از جذابیتهای همدان برای جهانیان به حساب میآید، افزود: در کشور نظیر پرونده ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان وجود ندارد و هر آنچه از هگمتانه تا آرامگاه بوعلی وجود دارد در این پرونده دیده شده است.
مدیر مسئول پایگاه خبری صدای گردشگری ایران درباره کتاب همدان نامه اثر پرویز اذکایی گفت: این کتاب مرجعی است که باید در همه خانه همدانیها باشد. همدان نامه دربرگیرنده ۲۰ گفتار است که مرحوم اذکایی هر گفتار را به فراخور موضوع به یک شخصیت تقدیم کرده است. همدان نامه، درباره بخشها و شقوق مختلف همدان سخن گفته است.
وی با بیان اینکه ما نیاز داریم که کتابی با زبان ساده و روان درباره هگمتانه که برای همه اقشار قابل فهم باشد تدوین شود، اظهار کرد: هنوز بسیاری از یافتههای پژوهشی درباره هگمتانه مدون نشده و به صورت کتاب چاپ نشده است که باید در این حوزه نیز ورود پیدا کنیم.
مریم مقدم، روزنامه نگار و فعال حوزه گردشگری نیز با معرفی کتاب هگمتانه تا همدان، اثر غلامحسین قراگوزلو اظهار کرد: این کتاب در ۸۱ فصل تدوین شده و بیشتر به روایاتی پرداخته که توسط مردم همدان سینه به سینه نقل شده است. در این کتاب با نامهای مختلف همدان که در کتیبهها و اسناد گوناگون آمده، آشنا میشویم.
وی با بیان اینکه هنوز در کاوشهای هگمتانه به اسناد معتبری که به دوران مادها مربوط باشد، برنخوردیم، افزود: هر کاوشگری امیدوار است با فعالیت در سایت هگمتانه بتواند این آثار را به دست آورد.
حامد مجتبایی، رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان همدان نیز با معرفی کتاب شیر دربان اکباتان، شیر سنگی همدان اظهار کرد: در ابتدای این کتاب اطلاعات مفصلی درباره همدان و تاریخچه آن آمده است که میتواند دادههای بسیار مفیدی به خواننده درباره وضعیت سوق الجیشی همدان ارائه دهد.
وی با بیان اینکه همدان بارها بر اثر حوادث مختلف ویران شده است، افزود: با این وجود دوباره بر سر همان ویرانه همدان بر پا شده و زندگی همواره در آن جریان داشته است. شیر سنگی گویای تاریخ همدان است که سخنان بسیاری برای گفتن دارد. این کتاب توسط رضا رضالو و خلیل الله بیگ محمدی تألیف شده است.
رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان همدان تأکید کرد: با ثبت جهانی هگمتانه اتفاق بزرگی برای همدان رخ خواهد داد که نفع آن به همه شهروندان خواهد رسید.
انتهای پیام