به گزارش ایسنا، حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش نهایی کمیسیون کشاورزی درباره تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در خصوص انتقال آب بین حوضه ای با تسلیت شهادت حضرت رقیه (س) گفت: در قدیم گفته می شد که میزان بارندگی ایران و دنیا یک مقدار مشخص است و بر اساس آن برنامه ریزی می شد اما اکنون تغییرات اقلیمی شرایط آب و هوایی عوض شده و فرمول های گذشته بهم خورده است.
وی با بیان اینکه دیگر چیزی به نام ستاد حوادث غیرمترقبه جز در موارد وقوع سیل، زلزله و طوفان معنا ندارد، افزود: با شرایط اقلیمی فعلی، با ترسالی و سیل های توفنده و یا خشکسالی مخرب مواجه هستیم و باید خودمان را برای این شرایط آماده کنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش کمیسیون گفت: این گزارش نشان میدهد که به هماهنگی فرادستگاهی بین سازمان مراتع و جنگل ها، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و محیط زیست در عرصه های مختلف نیاز داریم. این که هر دستگاهی صرفا کار خود را انجام داد عوارض مخرب و ویرانگر برای کشور دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید شرایط زیست محیطی، اجتماعی و اقلیمی در طرح ها لحاظ شود، گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه و تالاب ها یکسری معضلات و آسیب ها برای کشور داشته و احیای آن هم هزینه ای به کشور تحمیل می کند پس باید منابع و مصارف سنجیده باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جدی بودن صرفه جویی در مصرف گفت: نمی شود از صرفه جویی حرف بزنیم اما هماهنگی با وزارت کشاورزی در نوع استاده از بذر، آبیاری و کشت نشود و بعد انتظار داشته باشیم که منابع آبی پاسخگو باشد.
ذوالنور با تاکید بر لزوم رعایت آمایش سرزمینی گفت: در استان هایی با مشکل و بحران آبی، شاهد استقرار صنایع آب بر هستیم. باید در بحث آبخوانداری و آبخیزداری که سفره ها و منابع آبی تامین می کند، هماهنگی جدی بین وزارت نیرو و جهاد کشاوری باشد که چنین چیزی مشاهده نمی شود. انتظار می رود وزارت نیرو در سیاست گذاری و تمامی امور مربوط به تصمیم گیری، اجرا و هماهنگی با دستگاه های دیگر به این موارد توجه کند تا مردم در آینده نه چندان دور با بحران آب مواجه نشوند.
وی با تاکید بر اینکه باید صنعت از پساب استفاده کند، گفت: تولید آب شیرین هزینه بر است اما گاهی صرف صنعت و فضای سبز می شود که به مدیریت جدی نیاز دارد.
نایب رئیس مجلس همچنین گفت: عده ای از نمایندگان شبهه وارد کردند که در گزارش کمیسیون تخلفاتی نیامده پس نباید به قوه قضاییه ارجاع می شد؛ لازم است این توضیح را بدهم که بیش از ۲۰ جلسه با حضور تمام مسئولان دولتی و غیردولتی برگزار شده و این گزارش کاملا کارشناسی تهیه شده است.
ذوالنور ادامه داد: در محلس خلاصه ای از گزارش قرائت شد و متن کامل آن در سامانه مجلس بارگذاری شده که در آنجا تخلفات آمده است؛ ارجاع گزارش به قوه قضاییه نیز درست بوده و شبهه برخی از همکاران وارد نیست.
انتهای پیام