محمد برزنگ امروز ۳۰ مردادماه در جلسه کارگره ویژه سوسک سرخرطومی حنایی که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، مدیر پشتیبانی وزارت، کارشناسان ستاد ریاست جمهوری و ریاست سازمان جهادکشاورزی استان کرمان، فرمانداران و روسای ادارات جهاد کشاورزی شرق استان در فرمانداری بم برگزار شد، اظهار کرد: در ۱۵ سال گذشته هیچ تحقیق علمی بر روی آفت خشکیدگی وزنجره خرما انجام نشده اس.
وی با اشاره به اینکه سطح زیرکشت نخیلات شهر بم حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است، افزود: اقتصاد شرق استان کرمان بر پایه کشاورزی تعریف شده و بیش از ۹۰ درصد مردم از راه کشاورزی ارزاق میکنند.
برزنگ با اشاره به خسارت بالای آفت خشکیدگی به محصول خرما در منطقه بیان کرد: این مسئله و مچنین آفت سوسک سرخرطومی زندگی و اقتصاد کشاورزان منطقه را تهدید میکند.
فرماندار بم گفت: اولویت کار در جهاد کشاورزی مبارزه با این آفت است تا هر چه سریعتر مهار شود و سعی داریم تمام اعتباراتی که در جهاد وجود دارد، به این امر اختصاص بدهیم.
وی با تاکید لزوم جبران خسارت کشاورزان توسط بیمه در پایان بیان کرد: در بخش روداب، کشاورزان از آب سد نسا و از طریق کانالهای خاکی استفاده میکنند که جهاد کشاورزی وظیفه دارد آنها را به تبدیل به کانال سیمانی کند.
به گزارش ایسنا، حمید طبسی نژاد فرماندار نرماشیر نیز در این جلسه به سطح زیرکشت خرما در این شهرستان اشاره کرد و افزود: کانون اصلی آفت سوسک سرخرطومی حنایی، در شهرستان نرماشیر است که به واسطه انتقال پاچوش آلوده از استان همجوار وارد نرماشیر شده است.
وی اظهار کرد: ۶۰۰ هزار اصله نخل در شهرستان توسط جهاد کشاورزی پایش شده که تعداد درختان آلوده از ابتدا ۱۰۳ اصله بوده و ۹۹ اصله تیمار و مابقی امحا شده است.
طبسی نژاد با اشاره به اینکه ۳۰ درصد باغات شهرستان نرماشیر آلوده هستند، گفت: بالغ بر ۴۰ درصد تخیلات نرماشیر امسال خشک شدهاند که تنها منبع درآمد کشاورز بوده است.
وی افزود: پرداخت خسارت بیمه به کشاورزان بسیار ناچیز است و خسارت به هر درخت مبلغ یک میلیون تومان است که بیمه ۷۰ هزار تومان پرداخت میکند.
فرماندار نرماشیر خواستار چاره اندیشی درباره جلوگیری از ضر کشاورزان در پی خاموشی موتورپمپهای کشاورزی شد.
همچنین حسین سعیدنیا فرماندار فهرج در این نشست سطح زیرکشت نخیلات این شهرستان را ۱۴ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: امسال سطح خشکیدگی در بیش از ۵۰ درصد محصول خرما رخ داده است.
وی عمده مشکلات خود را کمبود نیروی انسانی در فهرج عنوان کرد و افزود: ساختمان جهاد کشاورزی فرسوده است و عملا دیگر قابل استفاده نیست.
سعیدنیا در بخش دیگری از سخنانی اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرستان فهرج ۳۵۴ روز در سال از آفتاب برخوردار است، میتوان از انرژی خورشیدی برای موتورپمپها استفاده کرد و بایستی تسهیلات در این راستا به کشاورزان داده شود.
وی افزود : ۷۵۰ هکتار از باغات شهرستان فهرج درخصوص سوسک سرخرطومی پایش شده اما نیاز به اعتبار ویژه دارد. ضمن اینکه برای جلوگیری از انتقال پاجوش به شهرستان باید ایستگاههای قرنطینه ایجاد شود.
انتهای پیام