به گزارش ایسنا، به نقل از رسانه انگلیسی «بیانای»، این پایگاه نظامی که در ابتدا با هدف میزبانی از پهپادهای تجسسی در سال ۲۰۱۴ ساخته شد، به مرور زمان تکامل پیدا کرد. این پایگاه حالا خانهای برای پهپادهای مسلح «ریپر» و بزرگترین تاسیسات در نوع خود در آفریقاست.
اما با کودتایی که در ماه گذشته میلادی در نیجر روی داد و محمد بازوم، رئیسجمهوری منتخب این کشور را سرنگون کرد، حال سرنوشت این پایگاه نامشخص است.
توافق استفاده ۱۰ ساله آمریکا از این پایگاه در سال آینده میلادی به پایان میرسد و روابط واشنگتن با رهبران جدید نیجر چندان حسنه نیست.
پایگاه پهپادی آمریکا که در شهر «اغادیز» واقع شده و از آن به نام پایگاه هوایی ۲۰۱ یاد میشود، یکی از ارکان مرکزی حضور نظامی گسترده آمریکا در قاره آفریقاست و بزرگترین تاسیساتی است که نیروی هوایی آمریکا تا به امروز به آن مبادرت ورزیده است.
آمریکا تا امروز در توصیف تحولات نیجر از لفظ کودتا استفاده نکرده، زیرا بر اساس قانون اساسی آمریکا، این کشور حق ندارد با کشوری مراودات نظامی داشته باشد که در آن کشور کودتا روی داده است. به همین دلیل است که آمریکا برای حفظ حضور نظامی خود در نیجر، دست به عصا عمل میکند. اگر واشنگتن بخواهد به دلیل کودتا روابطش را با نیجر قطع کند، دیگر نیروهایی به رهبری غرب در این منطقه حضور نخواهند داشت. بزرگترین دغدغه واشنگتن از خارج شدن احتمالی نیروهایش نه رشد القاعده و داعش، بلکه افزایش نفوذ روسیه در این منطقه است؛ مخصوصا از طریق ارائه حمایت امنیتی به وسیله گروه نظامی واگنر.
انتهای پیام