آتش‌سوزی در جزایر قناریِ اسپانیا عمدی بوده است

«فرناندو کلاویخو»، رئیس منطقه جزایر قناری گفت: طبق تحقیقات و تایید پلیس، آتش‌سوزی‌های جنگلی اخیر در جزیره توریستی «تنریفه» در اسپانیا به‌ طور عمدی آغاز شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، وی افزود که پلیس سه تحقیق جداگانه را آغاز کرده است. با این حال وی اشاره‌ای به این موضوع نداشت که آیا فرد یا افرادی در پی این تحقیقات بازداشت شده‌اند یا خیر.

مقامات این منطقه روز گذشته (یکشنبه) گفتند که با بهبود شرایط آب و هوایی، آتش‌نشانان توانستند در طول شب در نبرد خود برای مهار آتشی که در پنج روز گذشته از کنترل خارج شده بود، پیشرفت کنند.

«رزا داویلا»، فرماندار تنریفه در یک نشست خبری گفت: شب بسیار سختی بود اما به لطف تلاش آتش‌نشانان نتایج بسیار مثبت بوده است.

جزایر قناری به مانند بیشتر مناطق اسپانیا در چند سال گذشته خشکسالی را تجربه کرده است. این جزایر در سال‌های اخیر به دلیل تغییر الگوهای آب و هوایی، بارندگی کمتر از میانگین را ثبت کرده است.

جزیره تنریفه، بزرگ‌ترین جزیره از هفت جزیره‌ای است که مجموعه جزایر قناری را تشکیل می‌دهند.

گرچه آتش‌سوزی در شمال شرقی جزیره نزدیک مناطق توریستی اصلی در جنوب غرب نیست اما دولت محلی، دستور تخلیه یک هتل دولتی در مرکز تنریفه را صادر کرده است.

فرماندار تنریفه گفت که از زمان شروع آتش‌سوزی در روز سه‌شنبه گذشته بیش از ۱۲۰ هزار نفر از ساکنان تخلیه شده‌اند. سازمان اورژانس این جزایر نیز روز گذشته اعلام کرد که تاکنون ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل‌های کاج و بوته‌زار در آتش سوخته‌اند.

این آتش‌سوزی به‌عنوان بدترین آتش‌سوزی در دهه‌های اخیر در تنریفه توصیف می‌شود.

کیفیت هوای ۱۹ منطقه شهری خوب، اعلام و از مردم خواسته شده است که در صورت امکان در خانه بمانند و در فضای باز از ماسک استفاده کنند.

از سوی دیگر بیش از ۴۰۰ آتش‌نشان و همچنین ۲۳ بالگرد و هواپیمای آبپاش در این منطقه مستقر شده‌اند.

سرزمین اصلی اسپانیا در حال آماده شدن برای موج گرمای دیگری است که از روز گذشته آغاز شده و تا پنجشنبه ادامه خواهد داشت.

سازمان هواشناسی دولتی اسپانیا اعلام کرد که دمای هوا به تدریج در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در بخش‌هایی از سرزمین اصلی به ۴۰ درجه سانتی‌گراد افزایش خواهد یافت.

طبق سازمان اطلاعات آتش‌سوزی جنگل‌های اروپا، اسپانیا با ۷۵ هزار هکتار آتش‌سوزی در جنگل‌ها، بیشتر از ایتالیا و یونان تحت تاثیر آتش‌سوزی‌های جنگلی در سال جاری میلادی (۲۰۲۳) قرار گرفته است.

پیشرفت در مهار آتش‌سوزی‌های کانادا

در حالی که بخش‌هایی از اروپا تابستان امسال با موارد بی‌سابقه‌ای از خشکسالی و موج گرما و همچنین خسارت‌های گسترده ناشی از آن دست به گریبان بوده‌، کانادا و مناطقی از ایالات متحده نیز به طرز نگران‌کننده و غیرمنتظره‌ای از این بحران‌های اقلیمی آسیب دیده‌اند. با این حال از روز گذشته، آتش‌نشانان در کانادا از پیشرفت در مهار حریق‌های طبیعی در برخی از نقاط این کشور خبر داده‌اند.

در حالی که ده‌ها هزار نفر در سراسر «بریتیش کلمبیا»ی کانادا باید از خانه‌های خود تخلیه می‌شدند، آتش‌نشانان گفتند که در مهار آتش پیشرفت‌هایی داشته‌اند.

«جیسون برولاند»، رئیس آتش‌نشانی منطقه «وست کلونا» در یک نشست خبری درباره پیشرفت‌هایی که در منطقه دریاچه «اوکناگن» در جنوب بریتیش کلمبیا انجام شده است، گفت: بالاخره کمی امید پدیدار شد. وی افزود که آب و هوا باعث پیشرفت در مهار آتش‌سوزی شده است.

او تصریح کرد که اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، آتش‌نشانان شاهد پیشرفت واقعی به روشی قابل اندازه‌گیری در مهار آتش خواهند بود.

با این حال صدها آتش‌سوزی در سراسر بریتیش کلمبیا رخ داد و ۳۵ هزار نفر روز گذشته دستور تخلیه گرفتند.

«جراد شرودر»، رئیس بخش آتش‌نشانی بریتیش کلمبیا گفت: آتش همچنان پویا است و هنوز بخش‌هایی از این آتش‌سوزی وجود دارد که ما آن‌ها را در اولویت قرار نداده‌ایم.

«جاستین ترودو»، نخست وزیر کانادا درخواست بریتیش کلمبیا برای کمک فدرال را تایید کرده است و گفت که دولت در حال استقرار نیروهای مسلح برای کمک به تخلیه ساکنان است.

کانادا در سال جاری شاهد تعداد بی‌سابقه آتش‌سوزی‌های جنگلی بوده است که دود ناشی از آن آسمان بخش‌هایی از آمریکا را نیز در بر گرفت.

بیش از ۵۷۰۰ آتش‌سوزی در سال جاری در کانادا رخ داده که بیش از ۱۳۷ هزار کیلومتر مربع را شامل می‌شود. هنوز هم بیش از ۱۰۰۰ مورد آتش‌سوزی فعال در این کشور وجود دارد.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر، شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

هشت سال گذشته داغ‌ترین سال‌های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریبا به طور قطع گرم‌ترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرم‌ترین دوره ثبت‌شده خواهد بود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402053019242
  • خبرنگار : 71658