امید مرادی، امروز یکشنبه ۲۹ مرداد در ارتباط وبیناری با همایش "مدیریت جمعیت سگها و کنترل بیماری هاری" که با مشارکت شرکت حمایت از حیوانات و محیط زیست یاران خراسان جنوبی و شهرداری بیرجند برگزار شد اظهار کرد: آموزش جوامع محلی مهمترین کار در فرآیند پیشگیری از گزش است و نحوه رفتار با حیوان نیز اهمیت دارد.
به گزارش ایسنا، رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی در تهران گفت: هر تفسیر اشتباه از علائم رفتاری سگ ممکن است باعث گزش شده بنابراین باید تلاش کنیم کودکان را به شیوه صحیح در مواجهه با سگها آموزش دهیم و در کشورهایی مانند فیلیپین نحوه رفتار با سگها در کتابهای درسی گنجانده شده که نشان از اهمیت این موضوع دارد.
وی آشنایی با رفتار شناسی سگها و یادگیری دانش زبان آنها در جامعه را ضروری دانست و بیان کرد: یکی از مشکلات عمده در کشور این است که هر موقع گزشی اتفاق میافتد اولین راهکار را کم کردن جمعیت سگها مطرح میکنند تا از تکرار آن پیشگیری شود.
مرادی گفت: اما طبق ساز و کارهای سازمان بهداشت جهانی کنترل هاری با کم کردن جمعیت سگها راهکار مناسبی برای کاهش گزش نیست.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت جمعیت سگها یک رهیافت برای کاهش تعارضها و افزایش سطح رفاه این حیوانات است ادامه داد: پنج حق حیات برای سگها تعریف شده که بیان کننده رفاه حیوانات است.
این دامپزشک گفت: سگها دارای هوش هستند و در برخی موارد هوش آنها از انسان هم بالاتر میرود از طرفی ساختار اجتماعی دارند و خانواده جزو روابط تعریف شده در جامعه حیوانی است از همین رو با افرادی که رفت و آمد دارند، آشنا هستند.
وی تصریح کرد: وقتی در یک منطقه تعدادی از سگها کم میشود با توجه به ظرفیت حمل آن منطقه شانس ورود سگهای غریبه افزایش مییابد از طرفی آن دسته از سگهایی که جدا شدهاند دچار ترس، اضطراب و استیصال میشوند که از عوامل مهم گاز گرفتگی همین مساله است.
مهدی بهترین، شهردار بیرجند نیز در این همایش گفت: از ابتدای امسال ۶۰۰ قلاده سگ وارد پناهگاه شهرداری شده و آمار ورودی سگهای بلاصاحب به پناهگاه در سال گذشته ۹۰۰ قلاده است.
وی افزود: همچنین از ابتدای امسال ۷۰۰ قلاده سگ در پناهگاه شهرداری با کمک دامپزشکی واکسیناسیون هاری شدند. پناهگاه نگهداری سگهای بلاصاحب در ۱۲ هزار متر مربع توسط شهرداری بیرجند ایجاد شده است و اکنون ۷۰۰ قلاده سگ در آن نگهداری میشود.
بهترین گفت: در هفته سه تن غذا در سه نوبت بین سگها توزیع میشود که هزینه ماهانه آن سال گذشته ۳۰۰ میلیون ریال و امسال به ۹۶۰ میلیون ریال رسیده است.
شهردار بیرجند ادامه داد: علاوه بر واکسیناسیون هاری، ۶۰۰ سگ قلاده گذاری و ۷۱ قلاده هم از ابتدای امسال عقیم سازی شده، پلاک کوبی هم از دغدغههای فعلی است که سفارشهای لازم انجام و به زودی نصب خواهد شد.
بهترین با اشاره به اینکه پناهگاه بیرجند معین شهرها و شهرکهای اطراف بوده است گفت: از ابتدای امسال ۱۲۰ قلاده سگ توسط عوامل شهرداری در سطح شهر زندهگیری شده که ۳۴ مورد فروردین، ۴۰ مورد اردیبهشت و ۵۶ مورد خرداد ماه بوده است.
وی تصریح کرد: تیمهای زنده گیر شهرداری شبانه روز فعال هستند و سلاح بیهوشی نیز تهیه شده که علاوه بر حوزه خدمات شهری بیرجند شهرکهای اطراف را هم پوشش میدهیم.
شهردار بیرجند گفت: از آبان سال گذشته تا خرداد امسال ۸۸۵ قلاده سگ وارد پناهگاه شهرداری بیرجند شده که ۴۷۲ مورد توسط سازمان مدیریت پسماند جمع آوری و ۴۱۲ مورد از سوی دهیاریهای اطراف تحویل شده است.
وی افزود: تجربههای قبلی نشان داد که پناهگاه سگهای بلاصاحب نباید به شخص واگذار شود اما از سازمانهای مردم نهاد به عنوان همیار و همکار شهرداری استفاده میکنیم تا مالکیت شهرداری بر پناهگاهها تسری داده شده و دچار تبعات اجتماعی و سیاسی نشویم.
انتهای پیام